Στο Β Λιμανάκι του Δασκαλειού οι διακοπές σου παίρνουν παράταση

Ένας κλειστός, απάνεμος κολπίσκος με ωραία αμμουδιά και διάφανα νερά, ό,τι πρέπει για όσους βαριούνται να οδηγούν με τις ώρες για να κάνουν μια βουτιά.

Στο Β Λιμανάκι του Δασκαλειού οι διακοπές σου παίρνουν παράταση

Μπαίνεις Αττική Οδό, την ακολουθείς ως το τέλος της, στρίβεις μετά από λίγο για Δασκαλειό και σε ένα 30-40λεπτο (αναλόγως και από πού ξεκινάς) βρίσκεσαι να βουτάς στο Αιγαίο. Και μετά σου λένε πως οι Αθηναίοι δεν είμαστε προνομιούχοι.

Το δεύτερο λιμανάκι του Δασκαλειού είναι μια από τις γρηγορότερες βουτιές που μπορείς να κάνεις από την Αθήνα –ακόμα και μεσημεράκι καθημερινής, σκαστός/η από τη δουλειά. Στον χάρτη το βρίσκεις εδώ. Είναι ιδανικό για φρεσκογυρισμένους από διακοπές που θέλουν να ξορκίσουν τη μελαγχολία της επιστροφής, αλλά και για όσους ξεκαλοκαιριάζουν στο κλεινόν άστυ, σε μόνιμη αναζήτηση μιας ακόμα παραλίας στην οποία δεν έχουν βουτήξει.

Η μισή παραλία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, που χρεώνονται 10€ το σετ. Μέχρι πέρυσι είχε και beach bar, το Cocoloco, το οποίο όμως φέτος δεν λειτουργεί, τα παιδιά που το έτρεχαν έχουν μεταφερθεί στο Βρωμοπούσι. Αυτό σημαίνει πως αν θελήσεις ένα καφεδάκι ή μια παγωμένη μπύρα, θα χρειαστεί να ανέβεις τα σκαλάκια για να τα πάρεις από την καντίνα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, σέρβις στις ξαπλώστρες δεν υπάρχει.

Και πάμε τώρα στα σημαντικά: Το Β Λιμανάκι είναι μια παραλία μεγάλη και ευρύχωρη, έχει αμμουδιά ανακατεμένη με ψιλό βοτσαλάκι και διάφανα νερά στην χαρακτηριστική εκείνη απόχρωση που συναντάς μόνο στο Αιγαίο –η στεριά που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα είναι η Άνδρος, αν αναρωτιέσαι. Η παραλία φωλιάζει στην αγκαλιά ενός πολύ κλειστού κολπίσκου, με αποτέλεσμα να μην σηκώνει κύμα σχεδόν ποτέ. Έχει λίγες πετρούλες στην αρχή καθώς μπαίνεις στο νερό, αλλά μετά από μερικά βήματα πατάς ατόφια άμμο. Πολλά ψαράκια κολυμπούν αμέριμνα στα νερά της, κάνοντας τον βυθό ενδιαφέροντα για εξερευνήσεις με μάσκα.

Δύο σπιτάκια στην άκρη της παραλίας, το ένα με τον δικό του μίνι ανεμόμυλο, φέρνουν στο νου τους στίχους από το Μονόγραμμα του Ελύτη «στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί, απαράλλαχτο εσύ, κι ένα σπίτι στην θάλασσα» αν είσαι ρομαντική ψυχή, ή το πολεοδομικό πάρτι των 70s αν δεν είσαι. Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα είναι αρκούντως νησιώτικη, και μεγάλο μέρος της παραλίας ελεύθερο, αν προτιμάς να στήσεις την δική σου ομπρέλα και να απλώσεις ψάθες και πετσέτες στην άμμο.

@in2life_gr Ψάχνεις μια κοντινή βουτιά στην Αθήνα; Σου τη βρήκαμε #παραλία #καλοκαιριστηναθηνα #μυστικα #κερατεα #δασκαλειο #παραλιες #in2life #ελληνικοτικτοκ #μπεςφοργιουγαμω #παραλια ♬ ghost beach - dayaway

Πείνασα, τι έχει να φάμε;

Ακριβώς πάνω από την παραλία, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, το Πανόραμα είναι ένα ταβερνάκι όνομα και πράγμα. Από τα αμφιθεατρικά μπαλκονάκια του θα αγναντεύεις την θάλασσα, που όσο παίρνει να σουρουπώνει γίνεται ολοένα και πιο υπερθέαμα, τσουγκρίζοντας ουζάκια και τσιμπολογώντας συμπαθέστατα ψαράκια και θαλασσινά: Σκέψου ωραίες σαρδελίτσες στη σχάρα, καλοτηγανισμένα καλαμαράκια, γαύρο τηγανιτό και θράψαλο γεμιστό με φέτα και ντομάτα. Από τα συνοδευτικά, πολύ δυνατά παίζουν οι τηγανιτές πατάτες τους και ο ντάκος, ενώ αν είσαι για κάτι πιο εκλεκτό, θα βρεις και μεγάλα φρέσκα ψάρια στα 55€ το κιλό. Αν μείνεις σε μικρά ψαράκια και θαλασσινά, θα υπολογίσεις γύρω στα 25€ το άτομο με το απαραίτητο ούζο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v