Τι δεν πρέπει να χάσεις τώρα στο Ertflix

Υπέροχα ταινιάκια για να το ζήσεις σαν σε θερινό και εθιστικές σειρές που θα σου μάθουν τι εστί binge watching προσφέρει αφειδώς το Ertflix.

Τι δεν πρέπει να χάσεις τώρα στο Ertflix

Βρισκόμαστε στα τέλη του Αυγούστου κι ολοένα και περισσότεροι επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και δυστυχώς πολλαπλασιάζονται οι ευχές για καλό χειμώνα και καλό αποκαλόκαιρο ενώ ο υδράργυρος παραμένει σταθερά κολλημένος στους 35 βαθμούς Κελσίου. Εμείς αντιστεκόμεθα και κλείνουμε τα αυτιά μας σε όσους θέλουν να μας πάρουν βίαια το καλοκαίρι από τα χέρια, αράζοντας σε κρεβάτια, καναπέδες, καρέκλες και ντιβανομπάουλα. Συντροφιά έχουμε ταινιάκια και σειρές από το Ertflix που αξίζει να δεις άμεσα γιατί μπορεί να κατέβουν σε λίγες μέρες και μετά δικαιολογημένα θα χτυπάς το κεφαλάκι σου στον τοίχο επειδή δεν πρόλαβες.

Σειρές

Broadchurch ( 2013-2017, 3 σεζόν)

Μια φαινομενικά ήρεμη και φιλική παραθαλάσσια πόλη μετατρέπεται σε μια πόλη βουτηγμένη στα μυστικά όταν ο θάνατος ενός 11χρονου αγοριού πυροδοτεί μια ανεπιθύμητη φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης. Καθώς οι κάτοικοι της πόλης αρχίζουν να μιλούν για όσα έχουν γίνει και για αυτά που δεν γνωρίζουν, η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει και να συλλάβει τον ένοχο. Το Broadchurch είναι ένα crime mystery αγγλικό διαμαντάκι που εκτόξευσε την καριέρα της Ολίβια Κόλμαν και του Ντέιβιντ Τέναντ πριν πιάσουν λιμάνι στο Χόλιγουντ χάρη στις συγκλονιστικές τους ερμηνείες ως το πρωταγωνιστικό δίδυμο των ντετέκτιβ της σειράς. Must see χωρίς πολλά, πολλά.

Διαθέσιμη μέχρι 19 Δεκεμβρίου

Little tin drummer girl (2018, 1 σεζόν)

Μίνι σειρά 8 επεισοδίων, βασισμένη στο ομώνυμο λογοτεχνικό αριστούργημα του Τζον Λε Καρέ. Μια παθιασμένη ιστορία αγάπης και ένα βαθιά συναρπαστικό θρίλερ. Τόσο τολμηρό σήμερα, όσο και όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το βιβλίο, απεικονίζει έναν κόσμο, στον οποίο οι γραμμές μεταξύ ήρωα και κακού, μεταξύ αγάπης και μίσους, παραμένουν ρευστές. Ο Παρκ Τσαν Γουκ (σκηνοθέτης του Old Boy) υπογράφει την υπέροχη σκηνοθεσία σε αυτό το ευφυές κατασκοπικό θρίλερ που έχει έντονο ελληνικό χρώμα, αφού τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στη χώρα μας. Ο Μάικλ Σάνον κλέβει πάλι τις εντυπώσεις από το διεθνές καστ μιας σειράς που ήρθε για να τη δεις μονορούφι.

Διαθέσιμη μέχρι 30 Νοεμβρίου

Utopia (2013-2014, 2 σεζόν)

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, ξένων μεταξύ τους, βρίσκεται  να έχει στην κατοχή της  ένα χειρόγραφο της Ουτοπίας, ενός καλτ μυθιστορήματος με τη μορφή κόμικς, που φημολογείται ότι έχει προβλέψει τις χειρότερες καταστροφές του τέλους του 20ου αιώνα. Παράλληλα βρίσκονται στο επίκεντρο μιας εφιαλτικής συνωμοσίας που γίνεται πραγματικότητα. Όλα αλλάζουν όταν γίνονται στόχος μια σκιώδους οργάνωσης που είναι γνωστή ως «Το Δίκτυο». Εάν θέλουν να επιβιώσουν, η μόνη τους επιλογή είναι να το βάλουν στα πόδια.

Το Utopia είναι μια τρομακτικά ενδιαφέρουσα και καλογραμμένη βρετανική σειρά που απέκτησε φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο κι ένα ανθυπομέτριο αμερικανικό remake λίγα χρόνια αργότερα. Εφιαλτική, δυστοπική με κατάμαυρο χιούμορ και τρομερή κλιμακούμενη ένταση η Utopia υπόσχεται μια αντριχιαστικά έξυπνη και σκοτεινή τηλεοπτική εμπειρία.

Διαθέσιμη μέχρι 19 Δεκεμβρίου

Ταινίες

Μοneyball του Μπένετ Μίλερ (2011)

Η επιτυχημένη προσπάθεια του γενικού διευθυντή των Όκλαντ, Μπίλι Μπιν, να συγκεντρώσει μια ομάδα μπέιζμπολ με περιορισμένο μπάτζετ, χρησιμοποιώντας ανάλυση μέσω υπολογιστή για την απόκτηση νέων παικτών. Aκόμη κι αν δεν σκαμπάζεις πολλά από μπέιζμπολ δεν γίνεται να μην ενθουσιαστείς με την υπέροχη σκηνοθετική προσέγγιση του Μπένετ Μίλερ όπως αντίστοιχα να μην αποθεώσεις τον Μπραντ Πιτ που ξεδιπλώνει για άλλη μια φορά το ταλέντο του στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εξαιρετικός κι ο Τζόνα Χιλ στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του.

Διαθέσιμη μέχρι 30 Αυγούστου

Μinari του Λι Άιζακ Τσανγκ (2020)

Μία αμερικανοκορεάτικη οικογένεια μετακομίζει στο Αρκάνσας, τη δεκαετία του 1980, σε ένα τροχόσπιτο, αναζητώντας το δικό της αμερικάνικο όνειρο. Το σκηνικό αλλάζει άρδην μετά την έλευση της πανούργας, αθυρόστομης, αλλά ασύλληπτα τρυφερής γιαγιάς. Γλυκόπικρο, μελαγχολικό, σπαραξικάρδιο, βαθύ και στοχαστικό το φιλμ του Λι Άιζακ Τσανγκ είναι αδιαμφισβήτητα η θερινή κινηματογραφική απόλαυση που έψαχνες καιρό. Δίκαια χάρισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου στην 73χρονη τότε Γιουν Γιάο Γιουνγκ κι έκανε γνωστό παγκοσμίως τον Στίβεν Γέουν (πριν μας δώσει τα μυαλά στα χέρια στο Beef του Netflix) σε μια ακόμη συγκλονιστική ερμηνεία.

Διαθέσιμη μέχρι 30 Ιουνίου 2025

To Χρυσό Γάντι του Φατίχ Ακίν (2019)

Αμβούργο, δεκαετία του ‘70. Με μια πρώτη ματιά, ο Φρις «Φίτε» Χόνκα είναι ένα αξιολύπητο, χαμένο κορμί όπως τόσοι άλλοι γύρω του. Ο άνδρας με το παραμορφωμένο πρόσωπο περνάει τις νύχτες του μεθώντας στο καταγώγιο «Το Χρυσό Γάντι» και κυνηγώντας μοναχικές γυναίκες για λίγη συντροφιά. Κανείς από τους θαμώνες δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι ο φαινομενικά άκακος Φίτε είναι στην πραγματικότητα ένα τέρας. Ο Φατίχ Ακίν υπογράφει ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα θρίλερ τρόμου των τελευταίων ετών με πρωταγωνιστή ένα διαβόητο serial killer. Αν είσαι σιχασιάρης καλύτερα να προσπέρασεις, αλλά αν είσαι σκληρόπετσος τότε θα βρεις μια ταινία που θα συζητάς καιρό.

Διαθέσιμη μέχρι 31 Ιανουαρίου 2025

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v