Ertflix ταινιάκια για όσους ξέμειναν στο κλεινόν άστυ

Αν είσαι φαν των θερινών ταινιομαραθωνίων σε μπαλκόνια, ταράτσες, κήπους και αυλές, τότε ακύρωσε ότι είχες προγραμματισμένο γιατί το Ertflix έχει κάτι να σου πει.

Ertflix ταινιάκια για όσους ξέμειναν στο κλεινόν άστυ

Μπήκαμε φουριόζοι στον Αύγουστο κι όσοι έχουμε ξεμείνει στο κλείνον άστυ πρέπει να οργανωθούμε καταλλήλως. Αρχικά να κλείσουμε αυτιά και μάτια σε όσους διαλαλούν τις διακοπάρες τους, και μετά  να βρούμε επιτέλους λίγο χρόνο και να δούμε όλες εκείνες τις ταινίες που έχουμε στη watching λίστα μας εδώ και καιρό. Για αυτόν τον λόγο ξεψαχνίσαμε τη λίστα του Ertflix που κρύβει και πάλι μπόλικα διαμαντάκια για να ευχαριστήσει κάθε ταινιόφιλο. Φτιάξαμε και την απαραίτητη λίστα για να μην ψάχνεις με τις ώρες το περιεχόμενο της δωρεάν streaming πλατφόρμας της καρδιάς μας.

Τσε ο Αργεντίνος του Στίβεν Σόντεμπεργκ (2008)

Στις 26 Νοεμβρίου του 1956, ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντίνος γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα. Ο Τσε μαθαίνει γρήγορα την «τέχνη» του αντάρτικου και γίνεται απαραίτητο μέλος της ομάδας. Ρίχνεται στον αγώνα και κερδίζει την αναγνώριση των συντρόφων του αλλά και του Κουβανικού λαού. Η ταινία παρακολουθεί την ανοδική πορεία του στην Κουβανική Επανάσταση: από γιατρός γίνεται διοικητής και καταλήγει σε ήρωα της επανάστασης. Εξαιρετικό biopic δια χειρός του τεράστιου Στίβεν Σόντεμπεργκ με τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο να αποδεικνύει για άλλη μια φορά με την ερμηνευτική του δεινότητα ότι δικαίως συγκαταλέγεται στους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Διαθέσιμη μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Hope της Μαρία Σοντάλ (2018)

Η Άνια και ο Τόμας ζουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, απορροφημένοι και οι δύο στις δημιουργικές καριέρες τους. Όταν όμως η Άνια λαμβάνει μία σοκαριστική ιατρική διάγνωση, η ζωή τους διαλύεται και φέρνει στην επιφάνεια την παραμελημένη τους σχέση. Η Άνια, μόνη με τη θλίψη και τους φόβους της, συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται την πλήρη στήριξη και βοήθεια του Τόμας. Ξεκινούν και οι δύο μαζί ένα δύσκολο ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους ξανά. Σκανδιναβικό σινεμά στα καλύτερά του το Hope προεξάρχοντος του εξαιρετικού σε ό,τι κι αν κάνει Στέλαν Σκάρσκγκαρντ βάζει στο μικροσκόπιο του τις εύθραυστες ανθρώπινες σχέσεις, δίχως να αναζητά εύκολες συγκινήσεις και κλισέ δάκρυα. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη αρετή του.

Διαθέσιμη μέχρι 10 Ιανουαρίου 2025

Τσίου του Μάκη Παπαδημητράτου (2005)

Στην άδεια Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου ένας ναρκομανής αναζητά με κάθε τρόπο τη δόση του. «Τσίου είναι το όνομα του, ρώτα όπου θέλεις για κείνον». Ο Μάκης Παπαδημητράτος φτιάχνει με μηδενικό μπάτζετ αλλά μπόλικη αγάπη για το σινεμά μια ανεξάρτητη ταινία που έγινε γρήγορα καλτ ευαγγέλιο για τους μύστες της φάσης, αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές στο πέρασμα του χρόνου.

Ατακαδόρικοι διάλογοι, γρήγορος ρυθμός, μοντάζ που φέρνει στο μυαλό τις καλύτερες στιγμές του Γκάι Ρίτσι και μια badass ερμηνεία του Αλέξανδρου Παρίση ως Τσίου δίνουν ένα από τα πιο feelgood ταινιάκια που έβγαλε ο ελληνικός σινεμάς.

Διαθέσιμη μέχρι 20 Οκτωβρίου

Εγκλήματα του μέλλοντος του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ (2022)

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, καθώς η ανθρωπότητα μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον, το ανθρώπινο σώμα υφίσταται νέους μετασχηματισμούς και μεταλλάξεις. Με την σύντροφό του Καπρίς, o Σαούλ Τένσερ, διάσημος καλλιτέχνης και περφόρμερ, παρουσιάζει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του, σε avant-garde παραστάσεις. H Τίμλιν, μια ερευνήτρια του Εθνικού Μητρώου Οργάνων, παρακολουθεί μανιωδώς τις κινήσεις τους, μέχρι που μια μυστηριώδης οργάνωση αποκαλύπτεται. Ο μάστερ του μεταφυσικού και δυστοπικού τρόμου, Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ υπογράφει ένα υποτιμημένο από τους κριτικούς διαμαντάκι που δεν φοβάται να φανερώσει τις Black Mirror επιρροές του δημιουργώντας μια ταινία που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους κι όχι μόνο. Στην ταινία κάνει ένα πέρασμα κι ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σε έναν αξέχαστο ρόλο.

Διαθέσιμη μέχρι 22 Οκτωβρίου

Μαζί ή τίποτα του Φατίχ Ακίν (2017)

Από το πουθενά, η ζωή της Κάτια καταρρέει όταν ο κουρδικής καταγωγής, σύζυγός της Νούρι, και ο μικρός τους γιος, Ρόκο, σκοτώνονται σε μια βομβιστική επίθεση. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών, η Κάτια καταφέρνει να αντέξει το σοκ και προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Όμως, η αναζήτηση των ενόχων και η διαλεύκανση των κινήτρων, πίσω από τη δίχως νόημα τραγωδία, περιπλέκει το πένθος της Κάτια και κρατά ανοιχτές τις πληγές της. Αγαπημένος του ελληνικού κοινού ο Φατίχ Ακίν υπογράφει ίσως την πιο δραματική ταινία της πλούσιας φιλμογραφίας του, χωρίς να χάνει στιγμή το αφηγηματικό του μέτρο. Αποφεύγει τεχνηέντως να πέσει στα συχνά κλισέ αντίστοιχων ταινιών, πατώντας πάνω στην αποκαλυπτική ερμηνεία της Ντάιαν Κρούγκερ.

Διαθέσιμη μέχρι τις 31 Μαΐου 2025

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v