Aυτά τα διαμαντάκια στο Ertflix τα έχει πάρει το μάτι σου;

Ξεψαχνίσαμε το Ertflix και βρήκαμε υπέροχα ταινιάκια που θα δώσουν μια essence θερινού στις βραδιές του Ιούλη.

Aυτά τα διαμαντάκια στο Ertflix τα έχει πάρει το μάτι σου;

Καλοκαιράκι και ταινιομαραθώνιοι πάνε παρέα κι όταν κλείσουν τα θερινά ξεκινά το Ertflix που φιλοξενεί στη streaming πλατφόρμα του υπέροχα φιλμ που θα ικανοποιήσουν κάθε κινηματογραφικό γούστο. Εμείς ξεσκαρτάραμε το ταινιόραμα του Ertflix ξετρυπώνοντας διάφορα σινέ-διαμαντάκια που αξίζει να μπουν στη watchlist σου άμεσα. Για άλλη μια φορά λοιπόν με το Ertflix κερνάμε τα ταινιάκια με την ελπίδα να φιλοτιμηθείς κι εσύ να κεράσεις επιτέλους τις πίτσες.

Η άλλη όψη της ελπίδας του Άκι Καουρισμάκι (2017)

Ο Κάλεντ, Σύριος μετανάστης, καταφθάνει κρυμμένος σε ένα πλοίο στη Φινλανδία. Έχει χάσει την οικογένειά του στον πόλεμο και ψάχνει την αδερφή του σε όλη την Ευρώπη.

Ζητάει άσυλο στη χώρα, αλλά απορρίπτεται η αίτησή του. Δραπετεύει από το κέντρο «φιλοξενίας» όπου κρατείται, αντιμετωπίζει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και ζει δεξιά κι αριστερά. Ο Βίκστρομ, Φινλανδός πωλητής ανδρικών πουκάμισων, εγκαταλείπει τη γυναίκα, το σπίτι και την εταιρεία του. Κερδίζει ένα σεβαστό ποσό σε μια παρτίδα πόκερ και αγοράζει ένα εστιατόριο. Βλέπεις Καουρισμάκι στα σκηνοθετικά credits κι είσαι σίγουρος ότι θα δεις άλλο ένα μελαγχολικό μα και φύσει αισιόδοξο διαμαντάκι με την υπογραφή του πιο λατρεμένου Ευρωπαίου μποέμ κινηματογραφιστή.

Διαθέσιμη μέχρι 9 Νοεμβρίου

Ο άνθρωπος που πούλησε το δέρμα του Κάουτερ Μπεν Χάνια (2020)

Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο, θα επιτρέψει σε έναν καλλιτέχνη να μετατρέψει την πλάτη του, σε ένα έργο τέχνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα. Θα γνωρίσει φήμη και δόξα, αλλά θα είναι πραγματικά ελεύθερος τώρα, που ως έργο τέχνης είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε μουσεία ανά τον κόσμο;

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ταινίακια των τελευταίων ετών με ένα πανέξυπνο σεναριακό εύρημα που σε καθηλώνει χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της προβολής του.

Διαθέσιμη μέχρι 30 Νοεμβρίου

Χάπια, σφαίρες και 2.000.000 λίρες του Μάθιου Βον (2004)

Ο κύριος Χ, πράος, καλοντυμένος και ευγενικός, έχει κάνει μια περιουσία πουλώντας κοκαΐνη και έκσταση, χωρίς να λερώνει τα χέρια του. Τώρα θέλει να αποσυρθεί, όσο ακόμα είναι αρκετά νέος για να απολαύσει τα παράνομα κέρδη του. Αλλά το αφεντικό του εγκλήματος Τζίμι Πράις χρειάζεται μερικές χάρες: Η ναρκομανής κόρη ενός αρχηγού της μαφίας έχει εξαφανιστεί και ο Πράις θέλει να την εντοπίσει. Ο Πράις, θέλει επίσης έναν μεσάζοντα για να αγοράσει ένα τεράστιο φορτίο έκσταση, από έναν κακοποιό που ονομάζεται Ντιουκ. Ακούγεται αρκετά απλό. Αλλά τίποτα δεν είναι ποτέ απλό.

Πατώντας πάνω στα ιερά κινηματογραφικά χώματα τoυ Snatch και των Δύο Καπνισμένων Κάννων που φέρουν την υπογραφή του τιτανομέγιστου Γκάι Ρίτσι το φιλμ του Μάθιου Βον είναι απολαυστικό, βραδυφλεγές κι όσο βιντεοκλιπάδικο μας αρέσει προσφέροντάς μας αφειδώς καλογραμμένες ατάκες και χορογραφημένες σκηνές βίας που θα ζήλευε κοτζάμ Ταραντίνο.

Dogman του Ματέρο Γκαρόνε (2018)

Στις παρυφές μιας μητρόπολης, όπου ισχύει μόνο ο νόμος του πιο δυνατού, ο Μαρτσέλο, ένας μικροκαμωμένος και ευγενικός άντρας, μοιράζει τις μέρες του ανάμεσα σε ένα κομμωτήριο για σκύλους, την αγάπη του για την κόρη του και σε μία αμφιλεγόμενη σχέση υποταγής με τον Σιμόνε, έναν πρώην πυγμάχο που τρομοκρατεί όλη τη γειτονιά. Αποφασισμένος να προφυλάξει την αξιοπρέπεια του, μετά από συνεχή ταπείνωση, ο Μαρτσέλο καταστρώνει σχέδιο εκδίκησης με αναπάντεχη έκβαση. Ο δημιουργός του Gomorrah παραδίδει ένα ακόμη διαμαντάκι με σκληρό ρεαλισμό, σενάριο που δεν κοιλιάζει λεπτό κι αγωνιώδη κινηματογραφική αφήγηση που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις του είδους.

Διαθέσιμη μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Δεκαπενταύγουστος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (2001)

Αύγουστος στην Αθήνα. Το καλοκαίρι τελειώνει και ο καύσωνας επιμένει, ενώ τα ανεκπλήρωτα όνειρα κάποιων κάνουν τη ζωή τους αβάσταχτη. Οι ένοικοι μιας τριώροφης πολυκατοικίας δραπετεύουν για τις καλοκαιρινές διακοπές αναζητώντας μια καινούργια αρχή.

Τρία διαμερίσματα, τρεις παράλληλες ιστορίες, τρεις εκδοχές της καθημερινότητας, αλλά και τα «θαύματα» που όλοι προσεύχονται να συμβούν αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο. Ο Γιάνναρης φτιάχνει ένα μωσαϊκό χαρακτήρων που σε κερδίζουν με τον ρεαλισμό τους μέσα στο οποίο κρύβεται ο παλμός της Ελλάδας των 2000s. Συγκινητική, τρυφερή μα και στοχαστική η ταινία θα σε κερδίσει γιατί όπως κι οι ήρωες της παρά τα δύσκολα συνεχίζει να ονειρεύεται.

Διαθέσιμη μέχρι 5 Μαΐου 2025

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v