Ταινιάρες στο Ertflix: Δείτε τες πριν τις κατεβάσουν

Ο καθιερωμένος θερινός ταινιομαραθώνιος στο Ertflix έχει πολλούς και καλούς λόγους για να μην ξεκολλήσεις από την οθόνη σου.

Ταινιάρες στο Ertflix: Δείτε τες πριν τις κατεβάσουν

Βρισκόμαστε πλέον και με την ημερομηνιακή βούλα στην αρχή του καλοκαιριού και τα θερινά μοιάζουν ως η απόλυτη κινηματογραφική έξοδος αυτή την περίοδο. Αν ωστόσο θες να το ζήσεις σαν σε θερινό στο σπίτι σου, κάλεσε φίλους, ταίρια και γνωστούς, διαμόρφωσε ταράτσα και μπαλκόνι αναλόγως, στόκαρε πατατάκια και ποπ κορν, κατέβασε τις delivery εφαρμογές στο κινητό σου κι άσε τις ταινίες σε εμάς. Βλέπεις, το Ertflix έχει φροντίσει για άλλη μια φορά πριν από εμάς για εμάς, ώστε να έχει διαθέσιμες μπόλικες ταινιάρες που αξίζει να απολαύσεις μόν@ ή με την παρέα σου.

Rebel in the Rye του Ντάνι Στρονγκ (2018)

Τοποθετημένο χρονικά στο πολύχρωμο κάδρο της Νέας Υόρκης των μέσων του 20ου αιώνα, το φιλμ «Επαναστάτης στη Σίκαλη» ακολουθεί τον νεαρό Σάλιντζερ (Νίκολας Χουλτ), ενόσω αυτός προσπαθεί να βρει τη «φωνή» του, φλερτάρει με τη διάσημη κοσμική Ούνα Ο’Νιλ (Ζόι Ντόιτς) και πολεμά στις πρώτες γραμμές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτές είναι οι εμπειρίες που θα διαμορφώσουν τη δημιουργία του αριστουργήματός του, «Ο Φύλακας στη Σίκαλη», θα τον κάνουν διάσημο –αλλά και διαβόητο- εν μία νυκτί και, τελικά, θα οδηγήσουν στην απόσυρσή του από τα φώτα της δημοσιότητας για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Από τα πιο ενδιαφέροντα λογοτεχνικά biopics των τελευταίων ετών ξεχωρίζει για τη σκηνοθετική μαεστρία του Ντάνι Στρονγκ και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει υποκριτικά ο Νίκολας Χουλτ τον νεαρό Σάλιντζερ, χαρίζοντάς μας μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία.

Διαθέσιμη μέχρι 5 Οκτώβρη

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη (2000)

Ο Νίκος είναι ένας νεαρός άνδρας που μπαίνει στη δύσκολη εφηβεία των 30 και βλέπει τον εαυτό του να αλλάζει. Προκαλεί τον κίνδυνο, αναζητά την περιπέτεια, γνωρίζει ακραίους τύπους, ενώ αυτό που πραγματικά ψάχνει (και τελικά βρίσκει) είναι ο έρωτας.

Η Σοφία είναι 25 χρονών, μοντέρνα και όμορφη. Δουλεύει στο χώρο της μόδας και έχει μια τυπική ζωή. Ο Νίκος κερδίζει την εμπιστοσύνη της, ξυπνώντας μέσα της, την ανάγκη να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της. Η περιπλάνησή τους στην άδεια Αθήνα θα τους φέρει όλο και πιο κοντά.

Τα Φτηνά Τσιγάρα πέρα από την βασική ιστορία που τα συνοδεύουν μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είναι η απόλυτη «καλοκαιρινή» ελληνική ταινία. Μέσα από μια υπέροχη κινηματογράφηση κι ένα εξίσου λατρεμένο soundtrack ο Ρένος Χαραλαμπίδης μας αναγκάζει να γίνουμε κι εμείς συλλέκτες στιγμών, ακολουθώντας τους ήρωες τους σε μια γλυκιά, τρυφερή, τζαζ και σίγουρα αυτοσχεδιαστική διαδρομή που ποτέ δεν ξεπεράσαμε.

Διαθέσιμη μέχρι 1η Ιουλίου

The Artist του Μισέλ Χαζαναβίσιους (2011)

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές της δεκαετίας του 1930, κατά τη μετάβαση από τον βουβό κινηματογράφο στον ομιλούντα. Κεντρικός ήρωας είναι ο George Valentin (στον ρόλο του ο Ζαν Ντιζαρντέν), ένας διάσημος βουβός ηθοποιός που βλέπει την καριέρα του να καταρρέει με την άνοδο του ομιλούντος κινηματογράφου. Αντίθετα, μια νεαρή ηθοποιός, η Peppy Miller (ερμηνευμένη από την Μπερενίς Μπεγιό), αναδεικνύεται σε αστέρι με την έλευση του νέου μέσου. Η ταινία εξερευνά τις προκλήσεις και τις αλλαγές που αντιμετωπίζουν οι χαρακτήρες καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες με το Χαζαναβίσιους να μας χαρίζει ένα από τα πιο τρυφερά φιλμ του αιώνα.

Η ταινία σάρωσε στα Όσκαρ παίρνοντας τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας και Α Ανδρικού Ρόλου για τον Ντιζαρντέν και παραμένει ένα γλυκό χάδι στο προσωπάκι κάθε σινεφίλ και μη που έχει την τύχη να την παρακολουθήσει.

Διαθέσιμη μέχρι 28 Ιανουαρίου 2025

Oldboy του Σπάικ Λι (2013)

Ένας διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος στην απομόνωση για 20 χρόνια, χωρίς να ξέρει γιατί. Όταν επιτέλους αφήνεται ελεύθερος, αναζητά το τέρας που ενορχήστρωσε αυτή την απάνθρωπη τιμωρία για να πάρει το αίμα του πίσω. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης πλεκτάνης. Στην πορεία θα συνάψει μια μοιραία σχέση με μια κοινωνική λειτουργό, ενώ θα συναντήσει κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον λυτρώσει.

Το αμερικανικό remake του Oldboy του Παρκ Τσαν Γουκ κυκλοφόρησε 10 χρόνια μετά την κορεάτικη ταινία κι έμεινε πιστό στο ανατριχιαστικό πνεύμα της. Ο Σπάικ Λι ξεδιπλώνει κινηματογραφικά το εφιαλτικό σενάριο, έχοντας τον απόλυτο άσσο στο μανίκι του που ακούει Τζος Μπρόλιν στον πρωταγωνιστικό ρόλο να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Αν δεν αυτοχαστουκίζεσαι μπροστά στο σοκ του φινάλε, τότε μάλλον δεν έχεις ψυχούλα.

Ghostbusters Afterlife του Τζέισον Ράιτμαν (2021)

Χωρίς επιλογές και χρήματα, η ανύπαντρη μητέρα Κάλι φτάνει στη μικρή πόλη Σάμερβιλ της Οκλαχόμα, μαζί με τα δύο έφηβα παιδιά της, τη Φοίβη και τον Τρέβορ. Καθώς η οικογένεια προσπαθεί να εγκατασταθεί στο ερειπωμένο σπίτι του εκκεντρικού μακαρίτη πατέρα της Κάλι, απροσδόκητα μυστικά κρυμμένα σε κοινή θέα, μυστηριώδης εξοπλισμός και ένα παράξενο όχημα που σαπίζει στον αχυρώνα φαίνεται να σχετίζονται με την αινιγματική σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και με κάτι ακόμη πιο συγκλονιστικό: το ξεχασμένο από καιρό περιστατικό με το Stay-Puft Marshmallow Man στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980. Aν είχες μεγαλώσει στα τιμημένα 80s τότε είναι δεδομένο ότι θα έβαζες το Ghostbusters στην κορυφή της λίστας των πιο απολαυστικών ταινιών της δεκαετίας.

35 χρόνια και βάλε αργότερα ο Τζέισον Ράιτμαν, γιος του σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας Άιβαν παίρνει τη σκηνοθετική καρέκλα και μας παρουσιάζει ένα υπέροχο απενοχοποιημένο back to the 80s διαμαντάκι. Οι Μπιλ Μάρει, Νταν Ακρόιντ και Σιγκούρνι Γουίβερ κάνουν επικά περάσματα από την ταινία, που θα σε αναγκάσει να εξαφανίσεις τα ποπ-κορν σου πριν πεις κύμινο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v