Πώς να γυμναστείς στην παραλία χωρίς να γίνεις ποζεράς
Η παραλία δίνει καλές επιλογές για γυμναστική, αλλά αν θες να κρατήσεις χαμηλό προφίλ τι κάνεις;
Η παραλία δίνει καλές επιλογές για γυμναστική, αλλά αν θες να κρατήσεις χαμηλό προφίλ τι κάνεις;
Κανείς δεν θέλει να κάνει πουσάπς και καθίσματα ενώ τον βλέπουν δεκάδες μάτια λουόμενων και μεταξύ μας είναι και λίγο ποζέρικο.
Μπορείς όμως να γυμναστείς στην παραλία και τη θάλασσα χωρίς να γίνεις το επίκεντρο; Μπορείς. Δες πώς θα το κάνεις (σχετικά) διακριτικά.
Περπάτημα στη θάλασσα
Περπάτα στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει μέχρι την κνήμη, το γόνατο (ή για την πιο προχωρημένη επιλογή) μέχρι τη μέση. Περίπου 20-30 λεπτά περπάτημα μία ή δύο φορές την ημέρα θα δουλέψουν επαρκώς τα πόδια και τους κοιλιακούς σου, ενώ θα δώσουν και ένα ωραιότατο ερέθισμα στην καρδιά και στα πνευμόνια σου.
Και φυσικά κολύμπι
Μπορεί να είσαι πιο «ελαφρύς» στο αλμυρό νερό, το να σπρώχνεις όμως μέσα από τα κύματα είναι πιο δύσκολο από το να κολυμπάς σε μια πισίνα, έτσι οι ώμοι, τα πόδια και το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα θα πάρουν μεγαλύτερο ερέθισμα. Επίσης, αν έχει και λίγο κυματάκι θα αναγκαστείς να «δουλέψεις» πιο σκληρά για να σταθεροποιηθείς, κάτι που είναι εξαιρετικό για τους κοιλιακούς σου.
Υποβρύχιες ασκήσεις
Πήγαινε σε ένα σημείο που να έχεις χώρο (και ιδιωτικότητα), και δοκίμασε να κάνεις μερικές ασκήσεις για κοιλιακούς και χέρια για 15 επαναλήψεις έκαστη. Δες αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Φρίσμπι και ρακέτες
Βρες ένα απόμερο σημείο στην παραλία και παίξε ρακέτες ή φρίσμπι χωρίς να ενοχλείς. Και τα δύο «δείχνουν» σαν να μη γυμνάζεσαι, όμως μετά από 20’ με 30’ ρακετοπαιξίματος ή φρίσμπι θα καταλάβεις ότι τα πνευμόνια και η καρδούλα σου δούλεψαν καλά.
Μάλιστα, κυνηγώντας το φρίσμπι ή το μπαλάκι, θα κάνεις ενίοτε και βήματα προς τα πίσω (εξαιρετικό για τους γλουτούς) και προς τα πλάγια (ωραιότατη κίνηση για προσαγωγούς).