Πώς να βοηθήσεις τους ανθρώπους και τα ζώα που πλήττονται από τις πυρκαγιές

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και εν τη απουσία του κράτους μοναδική λύση. Δες ποιες οργανώσεις χρειάζονται βοήθεια για να βοηθήσουν όσους πλήττονται.

Πώς να βοηθήσεις τους ανθρώπους και τα ζώα που πλήττονται από τις πυρκαγιές

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου ήτοι καλοκαίρι στην Ελλάδα και πυρκαγιές μαινόμενες, αυτή τη φορά έξω από τα σπίτια μας, στην Αττική.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα έκαψε ολόκληρα στρέμματα (και σπίτια) και τα μέτωπα παραμένουν ακόμα ενεργά.

Ενεργοί όμως είναι και οι εθελοντές και οι οργανώσεις ανθρώπων που από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν δράσεις αλληλεγγύης σε πυρόπληκτους ανθρώπους, αλλά και ζωάκια.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις και πού;

Από χθες, αλλά και σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου, ο χώρος του Humanity Greece (Μυλλέρου 76) είναι ανοιχτός από τις 10.00 – 21.00 και μπορείς να βοηθήσεις χειρωνακτικά καθώς θα διεξαχθεί και μαγείρεμα για την σίτιση Πυροσβεστών, πολιτών και εθελοντών.

Στον ίδιο χώρο, συλλέγονται από τους εθελοντές και είδη πρώτης ανάγκης που μπορείς να δεις παρακάτω:

Παράλληλα, μπορείς να συμβάλλεις καθοριστικά στις ανάγκες που κρίνονται για την ανατροφοδότηση των κλιμακίων και των ανθρώπων στα πύρινα μέτωπα, κάνοντας μια δωρεά με τα παρακάτω στοιχεία:

EUROBANK: GR9802600460000370201071357

HUMANITY GREECE: AΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: “ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ”

Κατόπιν της δωρεάς, επικοινώνησε με το Τμήμα Εθελοντικής Υποστήριξης στο [email protected] αποστέλλοντας το αποδεικτικό της κατάθεσης για να πάρεις την απόδειξη δωρεάς.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ξεκινά συλλογή τροφίμων και υγειονομικού υλικού προς ενίσχυση των πληγέντων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-17:00 Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι και Άστρους 111-113, Κολωνός. Αναλυτικά τα είδη που χρειάζονται:

Πανελλαδική συγκέντρωση απαραίτητων ειδών διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, αλλά και σε όλους του χώρους που λειτουργεί:

Νερά

Φυσικά δάκρυα

Φυσιολογικοί οροί

Μάσκες ενισχυμένες (FFP2)

Κρέμες για εγκαύματα

Κρέμες με κορτιζόνης

Spray επουλωτικά/ αντιμολυσματικά

Αιμοστατικά spray

Αποστειρωμένα επιθέματα

Γάζες για εγκαύματα

Γάντια μίας χρήσης

Σακούλες απορριμμάτων

Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντιλα, κρέμες συγκάματος, βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο)

Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά, χλωρίνη κλπ)

Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)

Χαρτί κουζίνας

Βρες την πιο κοντινή τοποθεσία των χώρων λειτουργίας του Οργανισμού εδώ.

Στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου συγκεντρώνονται τα παρακάτω:

Έκτακτο κάλεσμα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης στο Κ ΒΟΞ (Αραχώβης & Θεμιστοκλέους, πλ. Εξαρχείων) απευθύνει και ο Ρουβίκωνας, τα οποία θα σταλούν άμεσα σε ενεργά αυτήν τη στιγμή πύρινα μέτωπα. Η συλλογή γίνεται 11.00 με 19.00 και τα είδη ανάγκης μπορείς να τα δεις εδώ:

Η πρωτοβουλία «Μια παρέα από τα Εξάρχεια» συγκεντρώνει την Τρίτη 13/8 από τις 9.00 μέχρι τις 18.00 στο Καφενείο (Στουρνάρη 4, Πλατεία Εξαρχείων), τα παρακάτω είδη:

Στην Κηφισιά, και σήμερα συνεχίζεται η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης από το ΕΣΚΕΘ, από τις 9.00 έως τις 21.00 στην έδρα τουςς Κοραή 30, Κηφισιά απέναντι από το ΚΑΤ.

Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής:

Ο Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζει τη συλλογή ειδών για τους πυρόπληκτους, αλλά και τους τετράποδους φίλους μας. Δες αναλυτικά:

Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων του Dogs' Voice στο Παλαί, δέχεται ζώα από τις πληγείσες περιοχές, έχοντας ανάγκη από αμπούλες bravecto και ένδο-έξω αποπαρασιτικά για σκύλους και γάτες. Την ίδια στιγμή χρειάζονται εθελοντές για τις πρωινές βάρδιες: 06:00-08:00 και 08:00-11: 00.

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, οι διασώστες της ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, βρίσκονται από χθες στα διάφορα σημεία που καίγονται στην Αττική με σκοπό να διασώσουν πυρόπληκτα ζώα. Αν θες να βοηθήσεις στην αναζήτηση και διάσωση ζώων στις 14 Αυγούστου στο Βαρνάβα, συμπλήρωσε αυτή τη φόρμα

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις μια δωρεά εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v