Στο Νησί του Ντούνη οι αττικές βουτιές είναι απολαυστικές

Το ήξερες ότι έχει η Αττική νησάκι στο οποίο πηγαίνεις με τα πόδια; Να σου συστήσουμε το Νησί του Ντούνη, και τις δύο υπέροχες παραλίες απέναντί του.

Στο Νησί του Ντούνη οι αττικές βουτιές είναι απολαυστικές

Η αττική ακτογραμμή είναι ανεξάντλητη. Εκεί που λες πως δεν υπάρχει παραλία που να μην έχεις βουτήξει, όλο κάτι ξεφυτρώνει που δεν είχες μέχρι πρότινος ούτε ακουστά. Να, το Νησί του Ντούνη, για παράδειγμα: Επάνω στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, ανάμεσα στην Αγία Μαρίνα και το Λαγονήσι (στον χάρτη εδώ) είναι μια παραλία φανταστική, με ένα νησάκι στο οποίο πας άνετα κολυμπώντας ή και περπατώντας μέσα στο νερό. Ακριβώς δίπλα της, η Αλθέα έχει τέλεια αμμουδιά και νερά που δύσκολα θα φανταζόσουν ότι μπορείς να βρεις στον Σαρωνικό.

Μια παραλία που ήταν… δύο

Θα ξεκινήσουμε από την Αλθέα, γιατί είναι η πρώτη που συναντάς κατεβαίνοντας τα σκαλάκια. Φυσική σκιά από αρμυρίκια και βραχάκια στο πίσω μέρος της, αμμουδιά ανακατεμένη με ψιλό βοτσαλάκι κατά τα αττικά πρότυπα, και νερά καταγάλανα, τόσο διάφανα που την πρώτη φορά θα δυσκολευτείς να το πιστέψεις. Μαζεύει πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα, αλλά τον Αύγουστο που η πόλη αδειάζει έχεις σοβαρές πιθανότητες να την πετύχεις χαλαρή. Καμία απολύτως οργάνωση δεν υπάρχει, οπότε θυμήσου να φέρεις προμήθειες –και την ομπρέλα σου μαζί, αν δεν έρθεις αρκετά νωρίς ώστε να πιάσεις μια θέση στον ίσκιο.

Μια σημείωση για την πρόσβαση: Αν δεν έχεις αυτοκίνητο ή λεφτά να του βάλεις βενζίνη, σε φέρνει εδώ και το λεωφορείο 122, το οποίο το παίρνεις έξω από το μετρό της Αργυρούπολης. Η στάση λέγεται Αλκυονίδων, αμέσως μετά την Αγία Μαρίνα, και βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία.

Αν δεν κατέβεις τα σκαλάκια για την Αλθέα, το τσιμεντένιο μονοπάτι συνεχίζει για λίγα μέτρα και φτάνει στο Νησί του Ντούνη, την ακριβώς δίπλα παραλία που χωρίζεται από την Αλθέα με ένα μεγάλο βράχο. Εδώ έχεις μεγαλύτερη έκταση στη διάθεσή σου, άφθονη σκιά από αρμυρίκια στην άκρη της παραλίας, ψιλό βοτσαλάκι αν επιλέξεις να καθίσεις κοντά στον βράχο και αμμουδιά όσο προχωράς προς τα δεξιά (όπως κοιτάς την θάλασσα). Τα νερά είναι κι εδώ κρυστάλλινα, και οι ξαπλωστρομπρέλες λάμπουν διά της απουσίας τους. Φέρε παπουτσάκια θαλάσσης για να πας ως το νησί που βάφτισε την παραλία (έχει κάποια βραχάκια μέσα στο νερό) και να απολαύσεις πριβέ βουτιές από τα βράχια ή τις μίνι παραλίες του.

Και οι δύο παραλίες βλέπουν ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμα, πράγμα που σημαίνει πως αξίζει να φέρεις επαρκείς προμήθειες για να μείνεις ως αργά. Τις πιάνει και τις δύο πολύ ο νοτιάς, οπότε τσέκαρε πριν ξεκινήσεις την κατεύθυνση του ανέμου, αν δεις νοτιά άφησέ το για άλλη μέρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v