Πού θα φας το καλύτερο παγωτό μηχανής στην πόλη

Απολαμβάνουμε το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας καλοκαιριών, ολόφρεσκο και βελούδινο σε αγαπημένες διευθύνσεις.

Πού θα φας το καλύτερο παγωτό μηχανής στην πόλη

Κάπου στο 1934 ο ελληνικής καταγωγής Τομ Κάρβελ πουλώντας παγωτά με το φορτηγάκι του στις γειτονιές της Νέας Υόρκης έπαθε μεγάλη νίλα και συνειδητοποίησε ότι το παγωτό του άρχισε να λιώνει λόγω υπερβολικής ζέστης.

Τότε είχε την ιδέα να το πουλήσει σε αυτή τη μορφή, λιωμένο δηλαδή, στους περαστικούς οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την ιδιαίτερη υφή του. Το «μαλακό» παγωτό του έκανε θραύση και μέσα σε μερικούς μήνες το πρώτο soft ice cream ήτοι παγωτό μηχανής ήταν γεγονός.

Έκτοτε το βελούδινο αυτό παγωτό αποτέλεσε γλυκιά ανάμνηση για εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο και ξυπνά με κάθε αφορμή σήμερα μνήμες από τα καλοκαίρια μας.

Η βελούδινη γοητεία του παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και η πόλη έχει δεκάδες σημεία στα οποία μπορούμε να το απολαύσουμε σε ποικιλία γεύσεων.

Ακολούθησέ μας λοιπόν σε μια γλυκιά βόλτα στα αγαπημένα μας.

Dickie Dee

Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0323 8277

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dickie Dee Athens (@dickiedeeathens)


Ένα από τα πλέον αγαπημένα gelatospots του κέντρου σερβίρει ολόφρεσκο παγωτό μηχανής με αγνά υλικά, πλούσια γεύση και υπέροχη υφή. Οι γεύσεις ποικίλουν και είναι όλες εξαιρετικές. Αν είχαμε να ξεχωρίσουμε κάποιες θα ήταν οπωσδήποτε το τριαντάφυλλο, η αλατισμένη καραμέλα και το ανεπανάληπτο φιστίκι Σικελίας. Τιμές από 3€.

Slurp

Κολοκοτρώνη 15Α, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1411 3264


Το παγωτό μηχανής βρήκε τον τέλειο εκφραστή του στα Βόρεια Προάστια μέσα από τις μηχανές του Slurp. Οι γεύσεις εδώ είναι δεκάδες και πρωτότυπες, κάτι που εγγυάται πώς θα επανέλθεις για να τις δοκιμάσεις όλες. Αγαπημένες μας οι soft cookies, salted butter caramel, πεπόνι σορμπέ, Bueno, και η απλή πλην πεντανόστιμη βανίλια Μαδαγασκάρης. Τιμές από 4€.

Κρίνος

Αιόλου 87, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103216852


Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο της Αιόλου, φτιάχνει σταθερά από το 1923 τους καλύτερους λουκουμάδες της πόλης, αλλά και υπέροχο παγωτό μηχανής σε δύο γεύσεις, βανίλια και σοκολάτα. Θα το απολαύσεις όπως παλιά, στα ρετρό μαρμάρινα τραπεζάκια του, με θέα στην περαντζάδα από τις μεγάλες του τζαμαρίες. Τιμή στα 2,30€.

Κινηματογράφος Ρία

Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ: 2108970844

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CineRia Varkiza (@cine_ria)


Τι γυρεύει εδώ το αγαπημένο θερινό της Βάρκιζας; Ναι, καλά το κατάλαβες, το κυλικείο της Ρίας, πέρα από λαχταριστά σουβλάκια και χοτ ντογκ, σερβίρει και ένα από τα ωραιότερα παγωτά μηχανής που έχουμε φάει σε σινεμά. Ό,τι πρέπει για σινεφίλ νύχτες κάτω από τα αστέρια. Η τιμή του στα 3€.

Διακοπές

Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος, τηλ: 210 9901910

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Διακοπές (@diakopes_ston_alimo)


Το άκρως καλοκαιρινό all day στέκι του Αλίμου είναι δροσερό, κεφάτο και νεανικό και δεν θα μπορούσε να μη σερβίρει μαζί με το νόστιμο μπραντς του και ωραιότατο παγωτό μηχανής βανίλια ή σοκολάτα, το οποίο μπορείς να το απολαύσεις τόσο σε χωνάκι όσο και σε κυπελάκι για να μην έχεις διλήμματα. Η τιμή του στα 4 ευρώ.

Τζίφρης Γαλακτοκομικά Αμφιλοχίας

Τζίφρης, Υμηττού 60, Παγκράτι, τηλ: 2107231625


Στο παραδοσιακό γαλακτοπωλείο του Παγκρατίου, θα βρεις ολόφρεσκο γάλα και διάφορα τυριά Αμφιλοχίας, αλλά και πληθώρα γλυκών επιλογών, με αποκορύφωμα το παγωτό μηχανής, το οποίο φτιάχνουν οι ίδιοι με αγνό γάλα, σε δύο γεύσεις, βανίλια και σοκολάτα. Απόλαυσέ το σε χωνάκι ή πάρ’το πακέτο σε οικογενειακή συσκευασία. Τιμή από 2,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v