Τα δωρεάν του Αυγούστου στην Αθήνα

Η Αθήνα αδειάζει, όμως οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο καλά κρατούν. Δες όσα παίζουν στην πόλη αυτόν τον μήνα χωρίς λεφτά.

Τα δωρεάν του Αυγούστου στην Αθήνα

(ξ)Έμεινες τον Αύγουστο στην Αθήνα; Άσχημα δεν θα περάσεις. Η πόλη αδειάζει σιγά σιγά, οι αποστάσεις μηδενίζονται και, αν δεν αντέχεις την βοή του κόσμου, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ζήσεις το απόλυτο αστικό καλοκαίρι.

Ένα καλοκαίρι που γίνεται ακόμα καλύτερο αν κάτσεις και βάλεις κάτω όλα όσα ωραία μπορείς να δεις – από σινεμά, μέχρι μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες – χωρίς να πληρώσεις είσοδο.

Κράτα σημειώσεις.

Sunset DJ sets στο ΚΠΙΣΝ

Κάθε Τετάρτη στις 20.00, στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, τη Βεράντα του Φάρου, με θέα 360˚ από τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη, αγαπημένοι DJs μάς περιμένουν με φόντο το ηλιοβασίλεμα και ρυθμούς από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats.

Για τον Αύγουστο, τα decks αναλαμβάνουν:

07/08: Pene

21/08: Michalis Kamakas

28/08: Mighty Robot

Βασίλης Λέκκας, Νίκος Σπάθας «Από γενιά σε γενιά» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

5 Αυγούστου στις 21:00

Ο Βασίλης Λέκκας και ο Νίκος Σπάθας μοιράζονται επί σκηνής βιώματα και τραγούδια από το κοινό τους περιβάλλον, που καθορίστηκε από την μακρόχρονη φιλία και συνεργασία του Βασίλη Λέκκα με τον Γιάννη Σπάθα, με πλούσια κατάθεση τόσο στην δισκογραφία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις.

Full Moon Film Marathon στο ΚΠΙΣΝ

19 Αυγούστου

Η ομάδα του Film Pit προσγειώνεται στο ΚΠΙΣΝ για να «ντύσει» την Πανσέληνο του Αυγούστου με ταινίες από το κινηματογραφικό του μπαούλο σε ένα μαραθώνιο ταινιών με 80s νοσταλγία. Τέρατα της μυθολογίας, ιπτάμενοι εξωγήινοι, αυτοκίνητα χωρίς φρένα, διάλογοι με αξέχαστες ατάκες, αγωνία, δράση και… μια μεταμεσονύχτια έκπληξη μας περιμένουν.

Θα προβληθούν οι ταινίες:

21:00 Η Σύγκρουση των Τιτάνων (1981)

23:00 Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό (1977)

00:40 Μία τρελή, απίθανη πτήση (1980)

02:10 Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις (1980)

Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

19 Αυγούστου στις 19.00

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών υποδέχονται το κοινό για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο. Στις 19 Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το café του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

14ο Athens Open Air Film Festival: Γκλόρια (1980) στο ΕΜΣΤ

22 Αυγούστου στις 21:30

Η Τζίνα Ρόουλαντς είναι εκπληκτική στο ρόλο της Γκλόρια, μιας περπατημένης γυναίκας που κάποτε είχε σχέση με ένα από τα αφεντικά της νεοϋορκέζικης μαφίας. Αντί όμως, όπως συνηθίζεται, να έρθει ξαφνικά αντιμέτωπη με το παρελθόν της, του χτυπάει η ίδια την πόρτα. Σκηνοθετεί ο Τζον Κασσαβέτης.

Μαρίκα Παπαγκίκα - Το Ηλεκτρικό Κορίτσι στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

26 Αυγούστου στις 21.00

Η μυστηριώδης Μαρίκα Παπαγκίκα, η εμβληματική τραγουδίστρια του καφέ-αμάν, ξεδιπλώνει μέσα από το συγκλονιστικό κείμενο του Νίκου Σταματιάδη, άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της, στην Κω, τη Σμύρνη, την Αλεξάνδρεια και τελικά στη Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του ’20, όπου μεγαλουργεί, διαδίδοντας για χρόνια την ελληνική μουσική παράδοση. Η ηρωίδα-ερμηνεύτρια Κερασία Σαμαρά τραγουδά τα τραγούδια της Μαρίκας, μέσα από διαρκή ζωντανό διάλογο με το jazz group του Τάκη Μπαρμπέρη, μαζί της, επί σκηνής.

14ο Athens Open Air Film Festival: Η Ιστορία της Αντέλ Ουγκώ (1975) στο Γαλλικό Ινστιτούτο

28 Αυγούστου στις 21.00

Ήταν ψυχικά ασθενής η Αντέλ Ουγκώ; Ή μήπως ολοκληρωτικά ερωτευμένη; Η ιστορία της κόρης του κορυφαίου Γάλλου συγγραφέα, και του μανιασμένου -και αναπάντητου- έρωτά της για έναν Βρετανό αξιωματικό είναι μια λαμπρή ευκαιρία για τον Φρανσουά Τριφό, στην ως τότε (και ίσως συνολικά) σκοτεινότερη στιγμή του, να αντιπαρατάξει ως προς την αποτίμηση της πραγματικότητας την ευαισθησία της Τέχνης έναντι της ψυχρότητας της Ιστορίας.

O Κώστας Χατζής στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

31 Αυγούστου στις 21.00

​Μια μοναδική συναυλία με τον Κώστα Χατζή, με αθάνατα τραγούδια.Μαζί του η Ελπίδα και η Δανιέλα Χατζή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v