Το Βγέθι είναι η καλύτερη παραλία της Αττικής και δεν μας αλλάζεις γνώμη

Νερά να τα πιείς στο ποτήρι, τοπίο εντελώς νησί, βυθός ιδανικός για βουτιές με μάσκα, οργάνωση που λάμπει διά της απουσίας της. Παιδιά, από δω το Βγέθι.

Το Βγέθι είναι η καλύτερη παραλία της Αττικής και δεν μας αλλάζεις γνώμη

Πευκάκι σημαίνει το παράξενο όνομά του στα αρβανίτικα, που αντιστέκονται ακόμα στον διωγμό χάρη στα αττικά τοπωνύμια. Το Βγέθι, που λες, είναι στην Κερατέα, πολύ κοντά στο Δασκαλειό, το βρίσκεις στον χάρτη εδώ, ούτε μια ώρα μακριά από την Αθήνα. Κι είναι μια φέτα αττικού παραδείσου, απαλλαγμένου από ξαπλώστρες και μπητσόμπαρα, στην καρδιά ενός απολύτως νησιώτικου τοπίου με λευκά σπιτάκια που σχεδόν ακουμπάνε θάλασσα.

Μίλα μου για παραλία

Ολόλευκο, μικρού προς μεσαίου μεγέθους βοτσαλάκι, που μικραίνει και ανακατεύεται με άμμο όσο πλησιάζεις στο νερό. Το οποίο νερό είναι από τα καλύτερα που έχεις δει στην Αττική, ανοιχτογάλαζο και απολύτως διάφανο, υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό, και είναι η γνωστή: Στο Αιγαίο βουτάς εδώ, αν σηκώσεις το βλέμμα στον ορίζοντα θα δεις στο βάθος να αχνοφαίνεται η Άνδρος.

Λίγες καλαμένιες ομπρέλες είναι τοποθετημένες στην παραλία από τον δήμο –και δωρεάν, εννοείται, στη χρήση τους– αν δεν τις προλάβεις όμως μην ανησυχείς, θα βρεις άφθονο χώρο να στήσεις την δική σου. Θυμήσου να φέρεις και προμήθειες, καντίνα εδώ δεν υπάρχει, αν και όταν πεινάσεις για τα καλά θα βρεις ταβερνάκια στα 10-15 λεπτά οδήγησης (λεπτομέρειες γι’ αυτά σε λίγο).

Κάτι ακόμα που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι η μάσκα σου, γιατί ο βυθός είναι φαντασμαγορικός, τίγκα στα ψαράκια, ό,τι πρέπει για βουτιές και υποβρύχια εξερεύνηση. Προς το κέντρο της παραλίας, που είναι και το σημείο με την περισσότερη άμμο, τα νερά βαθαίνουν σταδιακά και προτιμώνται από οικογένειες με πιτσιρίκια. Αν πάλι πιάσεις θέση στις άκρες, θα κάνεις λιγότερα βήματα για να φτάσεις στα βαθιά και θα ανταμειφθείς με καλύτερο βυθό. Διαλέγεις και παίρνεις.

Τελευταίο αλλά σημαντικό: Το Βγέθι το πιάνει πολύ ο βοριάς, οπότε αν δεν σου αρέσει το κύμα τσέκαρε πριν ξεκινήσεις στο Meteo από ποια κατεύθυνση φυσάει, αν δεις βοριά άφησέ το για άλλη μέρα.

@in2life_gr Σε βρήκε ο Αύγουστος στην πόλη; Τα λέμε στο Βγέθι 💕 #athens #beach #fyp #greecetravel #traveltok #summer ♬ sail away - lovelytheband

Και τηλεοπτικό τρίβια έχουμε

Αν σου θυμίζει κάτι το σπιτάκι με τη μεγάλη αυλή και την πόρτα που βγάζει στην παραλία, είναι επειδή το έχεις δει στη σειρά Σαββατογεννημένες. Ήταν το εξοχικό στο οποίο ο Σάκης Μπουλάς αναζητούσε το χαμένο του λαχείο.

Πού τρώμε εδώ γύρω;

15 λεπτά οδήγησης από το Βγέθι θα βρεις το Δασκαλειό και τα ταβερνάκια του, που σερβίρουν ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά με θέα θάλασσα. Στη Λίτσα θα δοκιμάσεις πέρα από τα κλασικά και ένα καταπληκτικό γιουβέτσι με γαρίδες, από το Πανόραμα θα έχεις την ωραιότερη θέα χάρη στην υπερυψωμένη του αυλίτσα, ο Γιωργάκης έχει εκτός από φημισμένα θαλασσινά και ωραία κρεατικά στη σχάρα για τους στεριανούς της παρέας. Για καθένα από αυτά, θα υπολογίσεις περί τα 25€ το άτομο για θαλασσινά και ουζάκια –τα μεγάλα φρέσκα ψάρια, τύπου φαγκρί, κυμαίνονται στα 55-60€ το κιλό.

Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό στο Δασκαλειό 

Αν πάλι είσαι ορκισμένος/η κρεατοφάγος, θα πας γραμμή στο Σταφυλομέλι ένα 10λεπτο μακριά από το Βγέθι, στην αυλίτσα του οποίου συμβαίνουν κρεατοφαγικά πανηγύρια, με κοντοσούβλια, κοκορέτσια, παϊδάκια προβατίνας, γιγάντιες μπριζόλες, αλλά και κάποια σπιτικά μαγειρευτά (αν πετύχεις σουτζουκάκια, μην τα χάσεις). Λογαριασμός με κρασί, στα 20€ περίπου το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v