Μπορούμε να πάμε για μπάνιο με συγκοινωνία σε καθαρές παραλίες;

Έχει η Αττική παραλίες που να είναι και καθαρές, σύμφωνα με τις φετινές μετρήσεις, και προσβάσιμες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Έχει. Και σου τις βρήκαμε.

Μπορούμε να πάμε για μπάνιο με συγκοινωνία σε καθαρές παραλίες;

Όταν κυκλοφόρησε, πριν από λίγες εβδομάδες, η είδηση ότι ο Φλοίσβος βγήκε ακατάλληλος για κολύμπι στις φετινές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, αποκαρδιωθήκαμε. Όχι επειδή δεν το περιμέναμε, αλλά επειδή όλο και βλέπουμε να λιγοστεύουν οι παραλίες στις οποίες μπορούμε να πάμε για μπάνιο όσοι δεν έχουμε αυτοκίνητο, ή λεφτά να του βάλουμε βενζίνη. Γι’ αυτό, είπαμε να το ψάξουμε: Ποιες είναι οι κατάλληλες, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, παραλίες στις οποίες πηγαίνουν μέσα μαζικής μεταφοράς; Όχι τα πορτοκαλί ΚΤΕΛ που φεύγουν τρεις φορές τη μέρα από το Πεδίο του Άρεως, τα ΜΜΜ με κανονικά δρομολόγια, σαν αυτά που παίρνεις για να πας στη δουλειά βρε παιδί μου. Και να τι βρήκαμε.

Η Β Πλαζ της Γλυφάδας

Πώς θα πας: Με το τραμ, θα κατέβεις στη στάση που λέγεται Παραλία Γλυφάδας, και απέχει 400 μέτρα από την παραλία.

Τι λέει η παραλία: Ακριβώς δίπλα στα δημοφιλή (και ακατάλληλα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ) Αστέρια της Γλυφάδας, αυτή εδώ είναι μια βοτσαλωτή παραλία με ελεύθερη πρόσβαση, πλήρως απαλλαγμένη από ξαπλώστρες και μπητσόμπαρα. Έχει μερικές καλαμένιες ομπρέλες τοποθετημένες από τον δήμο, η σκιά των οποίων είναι δωρεάν, αλλά θα χρειαστεί να έρθεις νωρίς για να την προλάβεις, αλλιώς μπορείς να φέρεις τη δική σου. Τα νερά είναι καθαρά, έχουν όμως ένα βαθμό δυσκολίας στο μπες-βγες, λόγω της πέτρας στα πρώτα μέτρα που τα κάνει ακατάλληλα για πιτσιρίκια. Με παπουτσάκια θαλάσσης θα είσαι μια χαρά.

Η Παραλία του Κουλ Ξαδέρφου

Πώς θα πας: Με το τραμ, θα κατέβεις στο τέρμα (Ασκληπιείο Βούλας) και θα περπατήσεις 140 μέτρα.

«Τι όνομα είναι αυτό;» σε ακούμε να ρωτάς, και ερχόμαστε να σε διαφωτίσουμε: Ο Κουλ Ξάδερφος είναι αυτός εδώ, διάσημος διοργανωτής μπητσόπαρτων (beach parties, στο επισημότερο) για Αθηναίους μύστες, να πας, γίνονται τακτικά και είναι ωραία. Η παραλία στην οποία γίνονται τα πάρτι του βρίσκεται εδώ, ακριβώς δίπλα στην Α Πλαζ Βούλας (στην οποία πληρώνεις 9€ είσοδο για να μπεις, συν 40€ το σετ ξαπλώστρες) και είναι απολύτως ελεύθερη, προσβάσιμη και ανοιχτή για όλους, με πάρτι ή χωρίς. Έχει αμμουδιά ανακατεμένη με βοτσαλάκι, συμπαθητικά νερά και μηδέν σκιές, φέρε ομπρέλα αν έρθεις νωρίς.


Φωτό: Arian Zhupa | Google Maps

Τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης

Πώς θα πας: Με το μετρό ως την Αργυρούπολη, και από εκεί με το λεωφορείο 122, που περνά ανά 20λεπτο, και συνεχίζει και προς άλλες ενδιαφέρουσες –και καθαρές– παραλίες, όπως το Καβούρι, ο Λαιμός της Βουλιαγμένης, η Βάρκιζα, και η Λομβάρδα.

Τι λέει η παραλία: Δεν είναι ακριβώς παραλία, είναι βραχάκια στα οποία όμως έχεις άφθονο χώρο να απλώσεις την πετσέτα σου, και από τα οποία θα βουτήξεις σε φανταστικά νερά, απολύτως βαθυγάλαζα και εντελώς διαυγή. Αν προτιμάς, πιάνεις θέση στις ξύλινες εξέδρες του μπητσόμπαρου παρέα με τους μισούς 20άρηδες της Αθήνας, που το αγαπούν για τις παγωμένες μπύρες του, τις ωραίες μουσικές (που δεν παίζουν όμως σε εκκωφαντική ένταση) και τα κεφάτα vibes.

Η Κινέτα

Πώς θα πας: Με τον προαστιακό, από τον Πειραιά, το Ρουφ ή τον Σταθμό Λαρίσης. Θα κατέβεις στη στάση που λέγεται Κινέτα, και από εκεί θα περπατήσεις 12 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 5,50€.

Τι λέει η παραλία: Το entry της λίστας μας με την περισσότερη αίσθηση εκδρομής, παρόλο που σε φέρνει εδώ μέσο σταθερής τροχιάς, είναι μια μεγάλη, ευρύχωρη παραλία με ψιλό βοτσαλάκι έξω και άμμο μέσα στο νερό. Έχει άφθονο χώρο ελεύθερο να απλωθείς με τα κουβαδάκια σου αλλά και ξαπλώστρες αν προτιμάς. Το Malabar είναι μακράν το πιο κουλ από τα μπητσόμπαρα που τις διαχειρίζονται. Αν δεν κατέβεις στην Κινέτα, ο προαστιακός συνεχίζει ως το Κιάτο, η βοτσαλωτή παραλία του οποίου απέχει ένα 10λεπτο με τα πόδια από την στάση. Το εισιτήριο βέβαια αλλάζει, και κοστίζει 11€ για να φτάσεις μέχρι εκεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v