Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας

Από τον Λιμνιώνα στα Λιχαδονήσια και το Ποτάμι, κι από τη Ζάστανη στα Θαψά και τη Μεγάλη Άμμο, ιχνηλατούμε τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας.

Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας

Αφού φορτώσαμε την τσάντα θαλάσσης με όλα τα απαραίτητα ξεκινήσαμε για το ευβοϊκό beach-hopping το επιούσιο σκανάροντας τις ομορφότερες παραλίες του αγαπημένου μας νησιού. Προτού ξεκινάς να απαντάς σε ψευδοδιλήμματα κονταρυχτυπώντας τη Νότια με τη Βόρεια Εύβοια με τους φίλους σου καλό είναι να ξέρεις ότι έχουμε την κατάλληλη λίστα που θα σας φιλιώσει όλους.

Βυθούρη

Βυθουρη,Ευβοια

Δύο εντυπωσιακά βράχια πλαισιώνουν αυτόν τον πανέμορφο κολπίσκο πίσω από το όρος Δίρφυς και του χαρίζουν σκιά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, χάρη στους ιδιαίτερους σχηματισμούς τους.

Λιμνιώνας

Η παραλία Λιμνιώνας στην ανατολική Εύβοια είναι μια από τις πιο όμορφες και φυσικές παραλίες του νησιού. Περιβάλλεται από καταπράσινα βουνά και προσφέρει εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα νερά είναι βαθιά και καθαρά, ιδανικά για κολύμπι και καταδύσεις. Υπάρχουν μερικές ταβέρνες κοντά στην παραλία που προσφέρουν φρέσκο ψάρι και τοπικές σπεσιαλιτέ.

Ροβιές

Η παραλία Ροβιές βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια και είναι γνωστή για την ηρεμία και τη φυσική της ομορφιά. Είναι μια μεγάλη, αμμώδης παραλία με καθαρά, ρηχά νερά, ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό κατά μήκος της παραλίας, καθώς και διάφορες δραστηριότητες όπως κανό και θαλάσσια ποδήλατα.

Ποτάμι

Σχετικά απομακρυσμένη νοτιο-ευβοϊκή παραλία, καθώς απέχει περίπου μία ώρα από το Μαρμάρι, με τη διαδρομή ωστόσο να αξίζει και με το παραπάνω κάθε της χιλιόμετρο. Εδώ βρίσκουμε πολύ ψιλό βοτσαλάκι που από μακριά μοιάζει με άμμο με πεντακάθαρα θαλασσινά νερά, στα οποία εκβάλλει ένα μικρό ποταμάκι που ρίχνει τις θερμοκρασίες στην αριστερή μεριά της.

Μεγάλη Άμμος

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την παραλιακή μας περιήγηση στη νότια Εύβοια με τη Μεγάλη Άμμο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Μαρμάρι. Εδώ γίνεται του surfer το κάγκελο καθώς οι άνεμοι που πνέουν συχνά στην περιοχή, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τα kites τους. Εντυπωσιακή αμμουδιά που δεν είναι οργανωμένη για αυτό φρόντισε να φέρεις μαζί σου τα απαραίτητα συμπράγκαλα.

Ζάστανη

@in2life_gr 📍5 λεπτά από το Μαρμάρι, βρίσκεται μια από τις ωραιότερες ερημικές παραλίες της Ελλάδας #greecetraveltips #greece #fyp #evia ♬ Summer day (middle) - TimTaj

Ή αλλιώς η χαρά του ερημίτη. Βοτσαλωτή παραλία που χαρίζει αφειδώς ξεγυρισμένα μακροβούτια σε καταγάλανα νερά αλλά και φαντασμαγορικά ηλιοβασιλέματα που θα ενθουσιάσουν τις ρομαντικές ψυχές που απλώνουν το κορμάκι τους στην παραλία κι όχι μόνο. Η οργάνωση λάμπει δια της απουσίας της για αυτό έσω έτοιμ@.

Έχει βραχάκια μέσα στο νερό, πράγμα που την καθιστά μάλλον ακατάλληλη για πιτσιρίκια, κάνει όμως τον βυθό εξαιρετικά ενδιαφέροντα για εξερευνήσεις με μάσκα.

Μουρτερή

Μια αμμουδιά που ξεπερνά τα 4 χιλιόμετρα. Νερά που τιμούν τις αιγαιοπελαγίτικες ρίζες τους. Αέρηδες που κάνουν τους surfers να την ερωτεύονται. Αρμυρίκια που χαρίζουν έναν σωτήριο ίσκιο τις ώρες της μεγάλης αντηλιάς. Αυτά κι άλλα τόσα όμορφα θα συναντήσεις στη Μουρτερή.

Κάλαμος

Ένας τεράστιος βράχος χωρίζει δύο παραλίες στον Κάλαμο. Από τη μία η «καλή» κι από την άλλη η «κακιά» που την τιμούν ιδιαίτερα οι γυμνιστές και συνθέτουν από κοινό ένα ρωβινσοκρουσικό τοπίο που σίγουρα θα μιλήσει στην καρδούλα σου.

Βασιλικά (Αγία Άννα)

Η παραλία των Βασιλικών κοντά στην Αγία Άννα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Εύβοιας. Εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και προσφέρει άφθονο χώρο για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ. Τα νερά είναι καθαρά και η άμμος λευκή και λεπτή καθρεφτίζοντας τις αχτίδες του ηλίου που δημιουργούν ένα πολύ όμορφο παραλιακό σκηνικό. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες και καφετέριες κατά μήκος της παραλίας.

Χιλιαδού

Η Χιλιαδού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Εύβοιας, γνωστή για το άγριο φυσικό τοπίο της και τα βαθιά, καταγάλανα νερά. Βρίσκεται στη δυτική ακτή και είναι περιτριγυρισμένη από ψηλά βράχια και πυκνά δάση. Η παραλία είναι οργανωμένη σε μεγάλο μέρος της, αλλά υπάρχει και ελεύθερη περιοχή για πιο απομονωμένες στιγμές.

Λιχαδονήσια

Δεν τα αποκαλούν άδικα Μπαχάμες ή Σεϋχέλλες της Ελλάδας για αυτό ειδικά τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες τους αυξάνονται και πληθαίνουν.

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών στα βορειοδυτικά της Εύβοιας με την πρόσβαση να γίνεται με καραβάκι από τον Κάβο στη Λιχάδα ή τα Καμμένα Βούρλα. Αν αναζητάς τις πιο δημοφιλείς παραλίες τότε πρέπει επειγόντως να επισκεφθείς το νησάκι Μανόλια και τη Νέα Παραλία που βρίσκεται στο Μικρό Λιχαδονήσι. Αμφότερες έχουν λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν εξωτικό προορισμό, φέρνοντας μια essence Καραϊβικής στην Εύβοια, ενώ υπάρχει η απαραίτηττη οργάνωση αλλά και καφέ, ταβερνάκια για τσιμπολογήματα.

Θαψά

Δύσκολα θα λείψουν από την κορυφή της λίστας με τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας τα Θαψά με τα σμαραγδένια τους νερά είναι λόγος αρκετός για να διανύσεις (κατά προτίμηση με 4x4) τα σχεδόν 10 χιλιόμετρα χωματόδρομου για να φτάσεις ως εδώ. Ιδανικά επίλεξε τον χωματόδρομο που περνάει πρώτα από Τσίλαρο. Μπορείς να πας και με καραβάκι έως ότου συναντήσεις την «Γαλάζια Λίμνη» της Εύβοιας όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τα Θαψά.

Κλιμάκι

Πρέπει να φτάσεις μέχρι τις Πετριές Ευβοίας για να συναντήσεις μια από τις ομορφότερες παραλίες ολόκληρου του νησιού. Ο λόγος για το Κλιμάκι που φέρνει σε φυσική πισίνα και χαρίζει το ιδανικό σποτ για οικογένειες με παιδιά που ανυπομονούν να πλατσουρίσουν τα διάφανα και βαθυγάλαζα νερά του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v