Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής ανάλογα τη… φάση σου

Σε κάποιες θα βρεις άπλα και ηρεμία, σε άλλες τζέρτζελο και χορό. Μαζέψαμε τις καλύτερες παραλίες της Αττικής για κάθε γούστο και διάθεση.

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής ανάλογα τη… φάση σου

Δεν είναι όλες οι παραλίες για όλους. Κάποιες είναι ελεύθερες με άπλα, άλλες οργανωμένες με όλα τα κομφόρ, beach bar και πάει λέγοντας για όσους θέλουν να το ζήσουν κατιτίς πιο έντονα.

Όποια και αν είναι η φάση σου, συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας αττικές παραλίες ώστε να διαλέξεις και να πάρεις (και να βουτήξεις).

Αν βαριέσαι να οδηγείς και θες κάτι κοντά…

Θα το βρεις στην Ακτή του Ήλιου, οργανωμένη, με beach bar για όλες τις απαραίτητες προμήθειες, η Ακτή του Ήλιου είναι από τις κοντινότερες παραλίες στην Αθήνα. Διαθέτει επίσης water park για να παίξουν τα πιτσιρίκια, αλλά και κατάστημα με καλοκαιρινά αξεσουάρ για να χαζέψεις.

Αν θες την άπλα σου…

Τότε το Πευκοδάσος του Σχινιά είναι μια από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες αμμουδιές της Αττικής. Η παραλία του είναι αμμουδερή και απολύτως ελεύθερη, καθότι τμήμα εθνικού δρυμού, τα δε νερά σχετικά ρηχά και πεντακάθαρα όταν δεν φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι. Το να διασχίσεις το πευκοδάσος για να φτάσεις ως την παραλία συμβάλλει στην όλη εμπειρία.

Αν θες κυκλαδίτικα νερά…

Έφυγες για ΚΑΠΕ. Μια από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, όμως πέρα για πέρα πανέμορφη, όσες ορδές επισκεπτών και αν περάσουν από την αμμουδιά της. Θα τη βρεις στο Σούνιο (αναλυτικά εδώ) και αν πας καθημερινή νωρίς, τότε σίγουρα θα βρεις ένα μέρος να στήσεις ομπρέλα και ψάθα.

Αν θες τζέρτζελο...

Άκρως νεανικό και μόνιμα ανεβασμένο, το Μαύρο Λιθάρι μετά τη Σαρωνίδα έχει γαλάζια νερά, αμμουδιά και beach bar που συνήθως «βαράει» τα Σαββατοκύριακα μαζεύοντας κόσμο και κοσμάκη από τις γύρω περιοχές. Το μαγαζί βγάζει ξαπλώστρες στην παραλία, χωρίς χρέωση, με ελάχιστη κατανάλωση. Στα συν, το όμορφο ηλιοβασίλεμα αν μείνεις ως αργά.

Αν θες βουτιές από τα βράχια…

Τα αγαπημένα Λιμανάκια έχουν γαλαζοπράσινα νερά στα οποία θα βουτήξεις απευθείας από τα βράχια ουρλιάζοντας ή μη. Δύσκολα θα πιάσεις σκιά αν έχει κόσμο, αλλά αν πας καθημερινή είναι πιθανό να βρεις. Έχουν… αρίθμηση ανάλογα με τη σειρά που τα συναντάς, από το Λιμανάκι 0, το Πρώτο Λιμανάκι, το Δεύτερο Λιμανάκι και το Τρίτο Λιμανάκι. Στο πρώτο έχει και καντίνα.

Αν θες όλα τα κομφόρ (και να τα πληρώσεις)

Αλλά και να κάνεις μπάνιο παρέα με celebrities, ο Αστέρας Βουλιαγμένης παραμένει εδώ και χρόνια μια από τις πιο premium επιλογές για βουτιά στην αττική ακτογραμμή. Είναι πεντακάθαρη τόσο στην αμμουδιά όσο και μέσα, ενώ διαθέτει όλες τις ανέσεις με εστιατόρια, μπαρ, καφέ και σχολή για water sports. Η τιμή σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα) στα 60 ευρώ τις καθημερινές και 100€ τα ΣΚ και τις αργίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v