Πανέμορφα εστιατόρια σε μονοκατοικίες και νεοκλασικά με κήπο

Ιστορικά νεοκλασικά και ανακαινισμένες μονοκατοικίες φιλοξενούν κήπους και γεύσεις που ταιριάζουν γάντι με τα καλοκαιρινά μας βράδια.

Πανέμορφα εστιατόρια σε μονοκατοικίες και νεοκλασικά με κήπο

Μια «πράσινη» ταράτσα σε κτίριο του Τσίλλερ στη Μητροπόλεως, μια κλασική μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, ένας πληθωρικός κήπος για fine dining εμπειρίες, μια χαλαρή αυλή σε ένα όμορφο νεοκλασικό στον Νέο Κόσμο.

Βρήκαμε νόστιμες αφορμές για να πιάσουμε τραπέζι σε εστιατόρια με όμορφους κήπους και αυλές, και τις εκμεταλλευτήκαμε πλήρως για να τέρψουμε στομάχι και βλέμμα.

Botrini's

Βασ. Γεωργίου B' 24Β, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6857324

Μια όμορφη μονοκατοικία με καταπράσινο κήπο, εξωτερική αυλή, minimal αισθητική και διακριτική πολυτέλεια στεγάζει το όνειρο του Έκτορα Μποτρίνι για τη δημιουργία πιάτων βασισμένων σε αυθεντικές, πρωτότυπες και άκρως δημιουργικές γεύσεις. Στο πολυβραβευμένο αυτό εστιατόριο, θα βρεις πλέον δυο μενού γευσιγνωσίας: τον «Περίπατο» (12 πιάτα) που κοστίζει €120 και το εκτενέστερο «Ταξίδι» (13 πιάτα) στα €160, με πιάτα χορογραφημένα στην εντέλεια όπως η «καρμπονάρα» στην ιδιότυπη εκδοχή του Έκτορα με κερκυραϊκό νούμπουλο και κοιλιά ξιφία, η παλαμίδα al verde, ο Ξιφίας των Ψαράδων της Νήσου Elbe (ήτοι καρπάτσιο ξιφία με κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα) και το Τσιγαρέλι, Γη και Θάλασσα με σαλιγκάρια, σουπιά, πατάτες και μάραθο.

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 9109

Μια κλασσική μονοκατοικία του '48 στο Χαλάνδρι σερβίρει ελληνικές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές που προκαλούν έντονο γευστικό ενδιαφέρον. Η αυλή της φέρνει κάτι από Αθήνα παλιότερων εποχών, με μυρωδιές, γέλια και μπόλικο κέφι από τις παρέες που τρώνε και πίνουν. Πέραν της μεγάλης ποικιλίας αποσταγμάτων, τα οποία θα γεμίσουν το ποτήρι σου, φρόντισε να παραγγείλεις το «γιουβέτσι» με μοσχαράκι στη σχάρα, την τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, σουσάμι και σάλτσα από βαλσάμικο και σόγια, τις μελιτζάνες σχάρας με τζίντζερ, miso και γιαούρτι, τα χειροποίητα tacos με γύρο κοτόπουλο, ντοματίνια, κρέμα αβοκάντο και αλάτι εσπεριδοειδών και τα μπριζολάκια προβατίνας με ανθό αλατιού. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με κρασί.

Τέρας

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653

Αγαπημένο και χαλαρό στέκι στον Νέο Κόσμο, το Teras σερβίρει στον χώρο μιας παλιάς διώροφης πολυκατοικίας του ’30 με όμορφο κήπο, λουκούλειο πρωινό/μπραντς, αλλά και ενδιαφέρουσες γεύσεις για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή δείπνο σε hip ατμόσφαιρα. Δοκίμασε σαλάτα Ceasar’s με φιλέτο κοτόπουλο, αρωματισμένα κρουτόν και παρμεζάνα, σαλάτα με φακές Beluga, καπνιστή πανσέτα και βραστό αυγό με μυρωδικά, Roll με σπιτικό pulled pork, μαγιονέζα και Salsa Criolia, αλλά και το ομώνυμο μπέργκερ του μαγαζιού, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι τυρί Stilton, αγγλική μουστάρδα, μαγιονέζα horseradish και relish παντζαριού ή ένα πιάτο ριγκατόνι με μπρόκολο, σάλτσα από σπανάκι, τσίλι και σκόρδο. Λογαριασμός στα 20€ συνοδεία κοκτέιλ.

Black Duck Garden - Athens City Museum Bistrot

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7, τηλ: 21 0325 2396

Στεγασμένη σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, που κάποτε υπήρξε η πρώτη κατοικία του Όθωνα και της Αμαλίας, η «Μαύρη Πάπια» διαθέτει έναν καταπράσινο κήπο που αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου κήπου που είχε δημιουργήσει η Αμαλία, τον πρώτο δημόσιο της πρωτεύουσας. H κουζίνα του εστιάζει σε γεύσεις Μεσογείου, όπως σαλάτα από πλιγούρι, με ντομάτα, πιπεριές και κρέμα από κάσιους, σεβίτσε λαβράκι με χυμό από αγγούρι και εσπεριδοειδή, πέννες κόκκινης φακής, σιγομαγειρεμένο μαύρο χοίρο με σελινόριζα πάνω σε ψητή μελιτζάνα και κριθαρότο με σωταρισμένη σουπιά, μαγειρεμένο με σπανάκι και μυρωδικά. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, ο λογαριασμός στα 25€ το άτομο.

The Zillers Roof Garden

Μητροπόλεως 54, τηλ.: 210 3222277

Το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου σε ένα από το πιο ιστορικά και χαρακτηριστικά νεοκλασικά της Αθήνας, έργο του Τσίλλερ, προσφέρει απλόχερα θέα στην Ακρόπολη από την πράσινη ταράτσα, αλλά και ένα πληθωρικό fine dining μενού, το οποίο πέρσι βραβεύτηκε στον οδηγό Michelin. Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ρούσσος, ο οποίος ετοιμάζει δύο σετ γευσιγνωσίας,  με επιλογές όπως γαρίδες baby με αχινό, άγρια μανιτάρια με παλαιωμένο αρσενικό Νάξου, κόκκινες γαρίδες με ντομάτα, κουμ κουάτ και περγαμόντο, ψάρι ημέρας με αυγολέμονο και χαβιάρι και άλλα τέτοια ωραία. Οι τιμές τους στα 95€ για το σετ 8 σταδίων και στα 125€ για το «ενισχυμένο» με 13 στάδια. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v