Ποια κρασιά ταιριάζουν με το πεπόνι;

Με ποια είδη κρασιών μπορείς να συνδυάσεις το μυρωδάτο και μελένιο πεπόνι και να αναδείξεις την υπέροχη γεύση του;

Ποια κρασιά ταιριάζουν με το πεπόνι;

Στο καλοκαιρινό τραπέζι το πεπόνι ως επιδόρπιο αλλά και ως σνακ κατέχει κυρίαρχη θέση. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, μας προσφέρει μια ωραία αφορμή για κρασοκατανάλωση σε σουαρέ με φίλους.

Τι κρασιά όμως το συνοδεύουν ιδανικά;

Δες  παρακάτω μερικές επιλογές που δίνουν μια καλή ποικιλία από αρωματικά και γευστικά προφίλ τα οποία μπορούν να συμπληρώσουν, αλλά και να αναδείξουν τη γεύση του πεπονιού.

Μοσχάτο

Πρόκειται για ένα γλυκό και αρωματικό κρασί με νότες από λουλούδια και τροπικά φρούτα, η γλυκύτητα και τα αρώματα του οποίου ταιριάζουν με τη γλυκύτητα και τη φρουτώδη γεύση του πεπονιού.

Ριέσλινγκ

Μπορεί να είναι από ξηρό έως πολύ γλυκό. Οι γλυκύτερες εκδοχές του έχουν νότες από ροδάκινο, βερίκοκο και μέλι, και συνδυάζονται υπέροχα με το πεπόνι.

Prosecco

Αυτό το αφρώδες κρασί από την Ιταλία είναι δροσερό και ελαφρώς γλυκό, με νότες από πράσινο μήλο και αχλάδι. Η φρεσκάδα και η φρουτώδης γεύση του ταιριάζουν εξαιρετικά με το πεπόνι.

Σαμπάνια

Η Σαμπάνια, και ειδικά οι γλυκύτερες εκδοχές της όπως το Demi-Sec, προσφέρουν μια αίσθηση πολυτέλειας όταν συνδυαστούν με το πεπόνι. Οι φυσαλίδες και η οξύτητά της, μάλιστα, εξισορροπούν τη γλυκύτητα του.

Pinot Grigio

Ένα ξηρό, ελαφρύ λευκό κρασί με νότες από πράσινο μήλο και εσπεριδοειδή, η φρεσκάδα του οποίου ταιριάζει καλά με την ήπια γλυκύτητα του πεπονιού.

Sauvignon Blanc

Το Sauvignon Blanc έχει ζωντανή οξύτητα και νότες από τροπικά φρούτα και εσπεριδοειδή. Αυτά τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν με το πεπόνι, δημιουργώντας μια δροσερή και αναζωογονητική συνδυαστική εμπειρία.

Gewürztraminer

Αυτό το αρωματικό λευκό κρασί έχει έντονες νότες από λίτσι, ροδοπέταλα και τροπικά φρούτα. Η γλυκιά και πικάντικη φύση του ταιριάζει καλά με τη γλυκύτητα του πεπονιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v