To Art Lounge μας υποδέχεται κρύβωντας gastro-λιχουδιές στο μενού του

Το Art Lounge, στο Rooftop του New Hotel σερβίρει εκλεπτυσμένα γαστρο-μεζεδάκια για fine dining καταστάσεις, αποκαλύπτοντάς σου την ωραιότερη θέα της πόλης.

To Art Lounge μας υποδέχεται κρύβωντας gastro-λιχουδιές στο μενού του

Το Art Lounge «στεγάζεται» στο rooftop του New Hotel {Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου), τηλ.:210 3273170, 6946 379500} που βρίσκεται στον 7ο όροφο κι αποκαλύπτει μια φαντασμαγορική θέα που από τη μία λοξοκοιτά τον Λυκαβηττό κι από την άλλη προς Ακρόπολη. Στη μαγευτική θέα προς ολόκληρη την πόλη, προστίθεται πλέον η νέα, σαφώς πιο γαστρονομική, προσέγγιση του μενού.

Πλέον η ματιά του σεφ Μπάμπη Κουντούρη επικεντρώνεται σε γεύσεις που είναι καταγεγραμμένες στη συλλογική μας μνήμη, γεύσεις ελληνικές. Με αυτή την αφετηρία και χρησιμοποιώντας επιλεγμένες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, ο chef και η ομάδα του προτείνουν μια νέα ερμηνεία της ελληνικής παράδοσης μέσα από σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές.

Στο πάντα ξεχωριστό περιβάλλον του Art Lounge η απλότητα και ο προσανατολισμός στην ουσία συνθέτουν τώρα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Έτοιμο καθημερινά στις 18.00 να υποδεχθεί τους καλεσμένους του, είναι το ιδανικό σημείο στην πόλη για ένα early drink ή για μια fine dining έξοδο σε ένα περιβάλλον που έχει αδυναμία στη σύγχρονη τέχνη, αλλά και μια σαγωνοπεσιματική θέα που θα πολλαπλασίασει τα reactions στα επόμενα ποσταρίσματά σου στα social media.   

Ακολουθώντας τη διαδρομή από την είσοδο του ξενοδοχείου στο ασανσέρ κι από εκεί στον 7ο όροφο του New Hotel για να μας υποδεχθεί το ευγενέστατο προσωπικό του Art Lounge μείναμε έκθαμβοι από το υπέροχο σκηνικό που απλωνόταν μπροστά μας με πρωταγωνιστή τον λόφο του Λυκαβηττού και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Αφού περάσαμε στις θέσεις μας το ρίξαμε στη μελέτη ξεκοκαλίζοντας τον κατάλογο με τα κρασιά, που δεν έκρυψε στιγμή τη μεγάλη αδυναμία του στον ελληνικό αμπελώνα με δεκάδες επιλογές τόσο σε μπουκάλι όσο και σε ποτήρι. Εξαιρετικά και τα signature cocktails με το Meltemi (με ούζο, μέλι και espuma αγγουριού) να κλέβει δικαιολογημένα τις εντυπώσεις μας.

Αρχικά στο τραπέζι μας κατέφθασε ένα πλατώ με σπιτικά και χειροποίητα οργανικά αρτοπαρασκευάσματα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και άνθος αλατιού Μεσολογγίου (5€). Η συνέχεια είχε ευτυχώς μια ελληνική σαλάτα (20€) με ντομάτα, πράσινη άγουρη ντομάτα, καπαρόφυλλα, πίκλα κρεμμυδιού, αγγούρι, παξιμάδι χαρουπιού, γαλομυζήθρα και κουμκουάτ να δίνει ένα δροσερό twist σε ένα αγαπημένο πιάτο του τόπου μας.

Συνεχίσαμε ακάθεκτοι το φαγοπότι μας δοκιμάζοντας το έξτρα λαχταριστό ελληνικό με καβούρι με ραβιόλι πράσινου μήλου, καβουροσαλάτα, χυμό σέλινου και χαβιάρι (28€) πριν περάσουμε στα signature tartar σουτζουκάκια που δικαίως αποτελούν την εμπροσθοφυλακή ενός πολύ εμνευσμένου και γευστικότατου μενού. Ιδιοφυής και η εκδοχή της «τσιροσαλάτας» με καπνιστό σκουμπρί, παλαιωμένο κρασόξιδο , πεπόνι και σαλάτα μυρωδικών (23€).

Το γιουβέτσι αστακού (30€) ήταν όσο κολασμένο προδίδει η ονομασία του με ψητή ντομάτα και βούτυρο αστακού με μπούκοβο που έδωσε την πικάντικη νότα που απεγνωσμένα έψαχνε ο ουρανίσκος μας.

Η αγωνία μας είχε κορυφωθεί για τα κυρίως από τα οποία ξεχώριζε το φρέσκο μπαρμπούνι μπουρδέτο (35€) με εικονικό ριζότο πατάτας, πουρέ μαύρου σκόρδου και σάλτσα μπουρδέτο αλλά και η γλώσσα σε βελουτέ σάλτσα σουπιάς, με σπανάκι κύμινο και μαρμελάδα από ντοματίνια Σαντορίνης (42€) η οποία έμοιαζε ως η απόλυτα ενδεδειγμένη επιλογή για ψαροφάγους.

Οι λάτρεις του κρέατος πρέπει να παραδοθούν άνευ όρων στο duo αρνιού με αμπελόφυλλα (40€) με μουσελίν αρνιού με γραβιέρα Κρήτης, πουρέ αγκινάρας και σάλτσα αρνιού με λεμονοθύμαρο. Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς το μενού δεν χάνει στιγμή την ελληνικότητά του χρησιμοποιώντας σχεδόν σε κάθε πιάτο κάποιο γαστρονομικό «στολίδι» της πατρίδας μας, χωρίς να φοβάται ωστόσο twists που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις της διεθνούς κουζίνας.

Ευτυχώς στο τέλος κάναμε χώρο και για το γλυκό και συγκεκριμένα μια υπέροχη εκδοχή της Pavlova με κρέμα γιαούρτι, σορμπέ φράουλα και γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο (15€).

Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί θα κυμανθεί περί τα 50-60€ το άτομο, ωστόσο η ποιότητα των υλικών και το γευστικό αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v