Τα Μεζεδοποιήματα στην Ηλιούπολη είναι όνομα και πράμα

Χειροποίητα πεντανόστιμα μεζεδάκια που αποθεώνουν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε περιμένουν στα Μεζεδοποιήματα που τιμούν το όνομά τους και μπράβο τους.

Τα Μεζεδοποιήματα στην Ηλιούπολη είναι όνομα και πράμα

Οι σωστοί οι μεζεδοκυνηγοί φαίνονται όταν ξετρυπώνουν μαγαζάκια με υπέροχο φαγητό στις γειτονιές της πρωτεύουσας που ίσως ξεφεύγουν από τα γαστρονομικά ραντάρ των πολλών. Εμείς περήφανοι για τη «λεία» μας θα σου αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια για τα Μεζεδοποιήματα (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 35, τηλ: 2109739339) στην Ηλιούπολη που μετά την τελευταία μας επίσκεψη μπορούμε μετά λόγου γνώσεως και γεύσεως να επιβεβαιώσουμε πως είναι όνομα και πράμα. Η χαρά μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη γιατί επισκεφθήκαμε τα Μεζεδοποιήματα με το in2life club (μάθε πως γίνεσαι μέλος εδώ) απολαμβάνοντας μια σειρά από εκπτώσεις και προσφορές όπως και τα υπόλοιπα μέλη του.

Το οικογενειακό αυτό μεζεδοπωλείο βρίσκεται σε μια από τις πιο γνωστές λεωφόρους της Ηλιούπολης, φιλοξενώντας μπόλικα τραπεζάκια τόσο στο εσωτερικό του –με αποσπώμενες τζαμαρίες για όταν πιάνουν οι πρώτες ζέστες- αλλά και στο πεζοδρομάκι της Βενιζέλου. Όνομα και… ποίημα γεύσης, αυτό το στέκι για πολίτικους μεζέδες (και όχι μόνο) στην Ηλιούπολη, σε υποδέχεται πάντοτε με την καλύτερη διάθεση για να φας, να πιείς και να πεις και ένα τραγούδι.

Τα ξύλινα τραπεζάκια και οι πολύχρωμες καρεκλίτσες δίνουν έναν σχεδόν εξοχικό τόνο στο αγαπημένο αυτό συνοικιακό μεζεδοπωλείο και τη διακόσμηση να παραμένει λιτή και διακριτική αποφεύγοντας –καλώς αν μας ρωτάς- την υπερφόρτωση που οδηγεί μοιραία σε κιτς μονοπάτια. Ούτως ή άλλως εδώ οι μεζέδες έχουν τον πρώτο λόγο και πολύ καλά κάνουν αφού καθετί που φτάνει στο πιάτο σου είναι χειροποίητο και με πολλή αγάπη και μαστοριά καμωμένο. Την εποχή που τα κατεψυγμένα και τα προμαγειρεμένα επελαύνουν και καταλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό των εδεσμάτων/ ορεκτικών των μεζεδοπωλείων της χώρας, οι χειροποίητες νοστιμιές των μεζεδοποιημάτων βάζουν το πρώτο γκολ από τα αποδυτήρια.

@in2life_gr Πήγαμε με το In2life Club στα Μεζεδοποιήματα στην Ηλιούπολη και φύγαμε χορτάτοι δοκιμάζοντας εκλεκτά μεζέδια σε εξαιρετικές τιμές. Όλα τα μέλη του In2life Club μπορούν να επισκεφθούν το υπέροχο μεζεδοπωλείο απολαμβάνοντας εκπτώσεις που θα βρουν στο site μας. #μπεςφοργιουγαμω #ελληνικοτικτοκ #φαγητό #τιτρωμε #μεζεδοπωλείο #ηλιουπολη #μεζες ♬ Greek Gyros - Mark Fabian & Alexander Smith & Richard Kimmings

Η καλή μέρα από το ψωμί φαίνεται, κι αυτή η τραγανή κουλουρίτσα που κατέφθασε στο κι αυτή η τραγανή κουλουρίτσα που κατέφθασε στο τραπέζι μας, άξιζε κάθε της μπουκιά και βούτα στην μοσχομυριστή τζατζικάρα (4,50€) και την φανταστικοκαταπληκτική τυροκαυτερή (4,80€). Παραπονεμένη δεν έμεινε ούτε η μαμαδίσια παντζαροσαλάτα (4,90€) με το ήπιο σκορδοτριμματάκι να κάνει τη διαφορά κι όλη τη γευστική δουλειά. Οι προπόσεις έδιναν κι έπαιρναν με τα παγωμένα ουζοπότηρα να μας αναγκάζουν να χειροκροτήσουμε όποιον σκέφτηκε την πανέξυπνη ιδέα - βλέπε το TikTok βιντεάκι μας- σερβιρίσματός τους. Τα τυροπιτάκια (6,40€) είχαν σχηματίσει ένα βουνό και σε κάθε δαγκωνιά μας πλημμύριζαν με τυρί το πιάτο, όπως πρέπει δηλαδή όπως έχουμε μάθει μερακλήδικα από παιδιά.

Εξαιρετικό το παστουρμαλί (7,80€) που έφερε κωνσταντινουπολίτικες μυρωδιές στο πιάτο μας όπως αντίστοιχα και τα αυγά με σουτσούκι και πατάτες (7,80€) που προσγειώθηκαν στο τραπέζι μας σε ένα καυτό τηγανάκι, ξυπνώντας μνήμες από οικογενειακά τσιμπούσια. Η μελωμένη σουσαμένια φέτα (5,80€) ήρθε για να δέσει το γλυκό των ορεκτικών, συνοδεία ωραιότατης τηγανιάς κοτόπουλου (7.80€) και του μοσχαρίσιου συκωτιού που ήταν σκέτο λουκούμι (7,80€).

Τα κυρίως πιάτα ήταν ξεκάθαρα η χαρά του κρεατοφάγου με το ζουμερότατο μοσχαρίσιο μπιφτέκι (10€) να καταφθάνει σε μια γαλατική μερίδα, όπως αντίστοιχα και το σουβλί μοσχάρι που αν μας ρωτάς σκαρφάλωσε στην κορυφή όσων δοκιμάσαμε, βγάζοντας νοκ άουτ τον μεγάλο ανταγωνισμό που είχε. Οι μερακλήδες επιβάλλεται να ενδώσουν και στα αρνίσια παϊδάκια (38€) το κιλό που ήταν μαστόρικα ψημένα και ζουμεροτραγανά επιβεβαιώνοντας ότι οι ψήστες των Μεζεδοποιημάτων παίζουν μπαλίτσα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. To γιαουρτλού κεμπάπ (11€) μας έστειλε αδιάβαστους χάρη στην μυρωδάτη και πικάντικη γεύση του, πριν μας επαναφέρει στη γη το κιουνεφέ με παγωτό (8,5€) που άξιζε κάθε χιλιόμετρο που περπατήσαμε μετά για να κάψουμε τις θερμίδες του.

Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα μαζί με κρασάκι ή ουζάκι δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομο σε περιπτώσεις που οι μαθηματικές πράξεις δεν είναι το φόρτε σου.

Τις πληροφορίες προσφοράς που ισχύουν για τα μέλη του in2life club θα τις βρεις εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v