To VIBO Bistrot είναι ο νέος γαστρονομικός μας εθισμός στον Πειραιά

Το VIBO Bistrot επελαύνει μετά τη Γλυφάδα και στον Πειραιά, τρατάροντας τους θαμώνες του λουκούλλεια μεζεδάκια και ευφάνταστα κοκτέιλ.

To VIBO Bistrot είναι ο νέος γαστρονομικός μας εθισμός στον Πειραιά

Το VIBO Bistrot (Nαυαρίνου 10 Πειραιάς, τηλ.: 21 0422 0422) μας καλωσορίζει σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με έντονο χαρακτήρα, χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα το Bistrot μας στο ισόγειο του ξενοδοχείου Athenarum Portus, προσφέρει εξαιρετικά πιάτα βασισμένα στη γαλλική, ιταλική και μεσογειακή κουζίνα, δροσιστικά κοκτέιλ και εκλεπτυσμένες επιλογές ελληνικών κρασιών. Πολυτελή διακόσμηση και απαλός φωτισμός δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα για να χαλαρώσεις και να γευτείς τις μοναδικές επιλογές του καταλόγου όσο ρίχνεις κλεφτές ματιές στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, το VIBO Bistrot, κατάφερε να εδραιωθεί στις προτιμήσεις και την αγαπημένη συνήθεια του κοινού του. Ξεκίνησε με το κοινό των νοτίων προαστίων αφού το πρώτο κατάστημα άνοιξε στη Γλυφάδα (Λαμπράκη 16, τηλ.: 210 894 8202), αλλά δεν άργησε να γίνει hot spot, γνωστό σε κάθε γωνιά της Αθήνας, και γι’ αυτό άλλωστε συγκεντρώνει σήμερα κόσμο από κάθε περιοχή. Πλέον οι λάτρεις του VIBO μπορούν να δοκιμάσουν το μενού του αλλά και τα υπέροχα κοκτέιλ του στον Πειραιά σε έναν γλυκύτατο χώρο. Το εσωτερικό με κομψές πινελιές αποπνέει ζεστασιά και coziness κι είναι βέβαιο ότι θα ζήσει χρυσές μέρες και νύχτες τον ερχόμενο χειμώνα.

Στο εξωτερικό του υπάρχουν αρκετά τραπεζάκια που περιμένουν τους λάτρεις της διεθνούς κουζίνας για να δοκιμάσουν ένα πολύ ενδιαφέρον μενού που έχει επιμεληθεί η ομάδα των σεφ του VIBO. Το πολύ φιλικό και πλήρως ενημερωμένο προσωπικό μάς υποδέχθηκε χαμογελαστό κι απάντησε σε κάθε ερώτηση σχετικά με τα καλούδια του καταλόγου. H λίστα των κρασιών πρόδιδε γνώση επί του θέματος με επιλογές τόσο από τον ελληνικό όσο κι από τον διεθνή αμπελώνα. Ωστόσο στα ποτά τα signature κοκτέιλ είναι ξεκάθαρα εκείνα που κάνουν τη διαφορά, συνδυάζοντας premium spirits με ελληνικά αποστάγματα και βοτάνια που θα φέρουν οργασμικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου.

Αν δεν μας πιστεύεις, τότε πρέπει να δοκιμάσεις όπως και δήποτε το Terpsis (13€) με τζιν, δεντρολίβανο, χαμομήλι και ροδάκινο, το Euphoria (12€) με τσίπουρο, μεσκάλ και ανανά, αλλά και το Pathos (11€) με Campari, λικέρ πορτοκάλι, φρέσκιες φράουλες και σόδα με κόκκινα φρούτα.

Mια μίνιμαλ ξύλινη ψωμιέρα κατέφθασε με αρτοπαρασκευάσματα και κριτσίνια με εκείνο που ήταν φτιαγμένο από cranberries να κλέβει φυσικά τις πρώτες γευστικές μας εντυπώσεις. Η καλοκαιρινή σαλάτα (10€) ήταν σίγουρα από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει τη φετινή σεζόν με Σαντορινιά ντοματίνια, αγγούρι, χαρούπι, μους φέτας, πίκλα κρεμμυδιού και λάδι βασιλικού που ενδείκνυται για μεγαλοπρεπείς βούτες.

Ιδιαίτερη ήταν και η σαλάτα λαβράκι (13€) με μαρούλι, ραπανάκι, αγγούρι σε ζύμωση, φινόκιο και τσίλι λάδι, ενώ οι λάτρεις των θαλασσινών δεν πρέπει να προσπεράσουν τις γαρίδες (14€) με κολοκύθι πουρέ, γκρεμολάτα μυρωδικών, φυστίκι Αιγίνης, βασιλικό, λάδι τσίλι και σκόνη γαρίδας, ένα πιάτο πιο δροσερό κι από μεθυσμένο φιλί σε θερινό σινεμά.

Το Vitello Tonnato (με κόντρα γάλακτος, ταρτάρ σως, τόνο Κρήτης και παστό λεμόνι είναι ταμάμ επιλογή από τη λίστα των appetizers, όπως αντίστοιχα και οι τηγανιτές αγκινάρες (12€) με πεκορίνο, γκρέιπφρουτ κι Ολλανδέζ με ελληνικό μπλε τυρί. Τα dumplings μπακαλιάρου (15€) είναι η αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ του καταλόγου (με μαγιονέζα άγριου σκόρδου, αυγά σολομού κι αυγολέμονο να λούζει την γευστικότατη πραμάτεια του signature πιάτου που δεν πρέπει να φύγει ποτέ από το μενού).

Εξίσου υπέροχο το τατάκι τόνου (16€) με Ajo blanco, ραπανάκι, γουακάμε, αγγούρι, τσίλι, σουσάμι και σταφύλι, ενώ από τα κυρίως πιάτα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στο μπούτι κοτόπουλο (16€) με πουρέ μελιτζάνας, πιπεριά Φλωρίνης, γιαούρτι μαστίχα και τηγανιτά βλήτα και στη νοστιμότατη εκδοχή της γαριδομακαρονάδας (18€) με σάλτσα ψαριού, γαρίδα ταρτάρ, σχοινόπρασο, αυγά ψαριού και μοσχολέμονο.

Για να γλυκαθούμε στο τέλος ακολουθήσαμε τις συστάσεις του προσωπικού και δοκιμάσαμε την μηλόπιτα (10€) με tatine μήλου, σάλτσα βανίλιας και crumble αμυγδάλου, αλλά και την αδύνατον-να-περιγραφεί-με-λέξεις φράουλα (10€) με δροσερό απόσταγμα φράουλας, παγωτό φυστίκι Αιγίνης και καραμελωμένα φυστίκια.

Ο λογαριασμός, αν αδυνατείς να κάνεις τις προσθαφαιρέσεις, δεν θα ξεπεράσει τα 30-35€ το άτομο με κοκτέιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v