Τα καλύτερα μέρη για ελληνικό καφέ στην Αθήνα

Ο μυρωδάτος, φρεσκοκομμένος, μερακλίδικος ελληνικός έχει την τιμητική του σε αγαπημένα μέρη με ιστορία αλλά και μοντέρνα γοητεία.

Τα καλύτερα μέρη για ελληνικό καφέ στην Αθήνα

Μυρωδάτο ελληνικό καφεδάκι, ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας αλλά και μοντέρνα γοητεία, μαρμάρινα τραπεζάκια, παρεϊστικη ατμόσφαιρα, τσιπουράκια  και χειροποίητα γλυκά.

Εντοπίζουμε τα καφενεία της Αθήνας και του Πειραιά που το κρατάνε αληθινό και σερβίρουν εκλεκτό ελληνικό καφέ με το καϊμάκι του.

Καφεκοπτεία Λουμίδη

Πανεπιστημίου 69, τηλ: 21 0321 4608

Μετά από 102 χρόνια πορείας, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη εξελίσσονται διαρκώς μέσα από δεκάδες χαρμάνια μυρωδάτων καφέδων διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητά τους. Μέσα στο εμβληματικό μαγαζί της οδού Πανεπιστημίου, θα απολαύσεις εξαιρετικό ελληνικό στη χόβολη, όπως παλιά, στην κλασική του μορφή, αλλά και σε ενδιαφέροντα twists αν θέλεις να πειραματιστείς. Και φυσικά θα πάρεις για το σπίτι ένα σωρό εκλεκτές ποικιλίες.

Mokka

Αθηνάς 44, τηλ: 2103216892

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MOKKA (@mokkacoffee.athens)

H ιστορία αυτού του καφεκοπτείου ξεκινά το 1923, από το πρώτο καφεκοπτείο που ίδρυσε η οικογένειας Σαμούρκα στην οδό Αθηνάς. Έκτοτε το κτίριο ανακαινίστηκε, και ο φρέσκο-καβουρντισμένος και φρεσκοκομμένος καφές της εταιρείας παρέμεινε κορυφαίος. Εδώ θα πιείς speciality ελληνικό με καϊμάκι, φτιαγμένο στη χόβολη, με την απαραίτητη συνοδεία λουκουμιού τριαντάφυλλο, όπως παλιά.

Η Ωραία Ελλάς

Μητροπόλεως 59 & (Στοά) Πανδρόσου 36, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 6850

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Η Ωραία Ελλάς (@oraiahellas)

Τι κι αν είναι λίγο τουριστική; Η Ωραία Ελλάς είναι ένα καφενείο… μουσειακού χαρακτήρα, μια χρονοκάψουλα φτιαγμένη από πέτρα, μάρμαρο, μπρούτζο και ξύλο, με κάθε λογής ρεκλάμες, παλιακές αφίσες και ιστορικά έγγραφα στη διακόσμησή του. Εδώ ο ελληνικός φτιάχνεται με μεράκι, σερβίρεται μαζί με φρέσκο λουκούμι, και απολαμβάνεται στα μαρμάρινα τραπεζάκια, εδώ και δεκαετίες από γενιές γενεών Αθηναίων. Στα συν του χώρου, η όμορφη θέα στον Ιερό Βράχο.

Μουριά

Χαριλάου Τρικούπη 87, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3812607

Στο αιωνόβιο καφενείο των Εξαρχείων (στέκεται εδώ από το 1915), καλλιτέχνες και φοιτητές αράζουν από νωρίς το πρωί απολαμβάνοντας το καφεδάκι τους σε κλίμα νοσταλγίας. Προφανώς και ο ελληνικός εδώ είναι μερακλίδικος, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα βγάζει και κάποια κρύα μεζεδάκια με διάφορα τυριά, αλλαντικά και ζαρζαβατικά για να συντροφεύσουν τα τσίπουρα και τα ούζα των θαμώνων.

Λούης 

Λεωνίδου 87, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3476926

Μπορεί να μην έχει κλείσει δεκαετία, όμως κρατά την ατμόσφαιρα αυθεντικού καφενείου ζωντανή, με το ρετρό μωσαϊκό του στο πάτωμα, τις μεγάλες τζαμαρίες και την… καλή καρδιά. Ο Λούης είναι σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της πόλης, ενώ στα μαρμάρινα τραπεζάκια του καταφτάνει από νωρίς παραδοσιακός μυρωδάτος ελληνικός καφές, και αργότερα τα τσίπουρα και τα κρασιά μας συνοδεύουν νόστιμα μεζεδάκια.

 

Ζουμπουρλού

Αισχύλου 4, Ψυρρή, τηλ: 21 0331 4854

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ζουμπουρλού (@zoubourlou_)

Δηλώνει Κομφεταρία, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, όμως πέρα από κολασμένα γλυκά, η Ζουμπουρλού του Ψυρρή σερβίρει παραδοσιακό, μυρωδάτο, μερακλίδικο ελληνικό καφέ στη χόβολη στα όμορφα τραπεζάκια της, ενώ διαθέτει και μια ωραιότατη ταράτσα. Μην αμελήσεις να τον συνδυάσεις με εξαιρετικό τιραμισού, μπανόφι, τάρτα μπουένο ή μιλφέιγ για μια έκρηξη στον ουρανίσκο σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v