Η Δυτική Πελοπόννησος έχει τις καλύτερες παραλίες και δε μας αλλάζεις γνώμη

Ατελείωτες αμμουδιές, μικροί κρυφοί κολπίσκοι, τιρκουάζ του Ιονίου νερά. Σαν τη Δυτική Πελοπόννησο δεν έχει. Κι έχουμε τις παραλίες για να το αποδείξουμε.

Η Δυτική Πελοπόννησος έχει τις καλύτερες παραλίες και δε μας αλλάζεις γνώμη

Ποιες Κυκλάδες και ποια Χαλκιδική; Η άγρια δύση της Πελοποννήσου συγκεντρώνει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, και αν αυτό ακόμα δεν έχει γίνει κοινός τόπος στα ελληνικά ίντερνετς… γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να το αλλάξουμε. Μάρτυρές μας οι απίστευτες αμμουδιές που ακολουθούν.

Η Βοϊδοκοιλιά της Μεσσηνίας

Το τέλειο ημικυκλικό της σχήμα, τα μονίμως παγωμένα γαλαζοπράσινα νερά, η χρυσαφένια αμμουδιά της, και το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογική ζώνη που την προστατεύει από ξαπλώστρες, ομπρέλες και μπητσόμπαρα της χαρίζουν δικαιωματικά την πρώτη θέση στη λίστα μας –και στην καρδιά μας.

Τα Λουτρά της Κυλλήνης

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη in2life (@in2life)

Αγνόησε τους ατυχείς συνειρμούς με ξεπεσμένα θέρετρα των 70s που γεννά το όνομά της, βάλε το GPS να δείξει εδώ, και μας ευχαριστείς αργότερα. Ατελείωτοι αμμόλοφοι διάσπαρτοι με λευκά κρινάκια καταλήγουν σε μια από τις μεγαλύτερες αμμουδιές της Πελοποννήσου, του είδους εκείνου που δεν έχουν ούτε για δείγμα βοτσαλάκι (όχι, ούτε εκεί που σκάει το κύμα) κι αυτή με τη σειρά της καταλήγει σε ρηχά, κρυστάλλινα, τιρκουάζ του Ιονίου νερά. Έξτρα μπόνους, ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα κάθε απόγευμα, με τον ήλιο να βουτά απευθείας στην θάλασσα, και ελάχιστες ξαπλωστρομπρέλες που αφήνουν το 99% της παραλίας απολύτως ελεύθερο.

Διαβάστε περισσότερα - Το Κάστρο της Κυλλήνης είναι το τέλειο ανοιξιάτικο ΣΚ

Η Καλογριά της Αχαΐας

Ο ψηλότερος αμμόλοφος που έχεις δει στην Ελλάδα έχει ύψος 20 μέτρα, σκαρφαλώνεται δύσκολα αλλά κουτρουβαλιέται απολαυστικά, στην πιο είμαστε-πάλι-πιτσιρίκια στιγμή του καλοκαιριού σου. Τον βρίσκεις στην άκρη της παραλίας της Καλογριάς, η οποία είναι κι αυτή σούπερ αμμουδερή, χωρίς καθόλου βοτσαλάκια, και με νερά τόσο διάφανα, να τα πιείς στο ποτήρι. Βρίσκεται, δε, ακριβώς δίπλα στον υπέροχο υδροβιότοπο της Στροφιλιάς, που προσφέρεται για φυσιολατρικές πεζοπορίες. Η παραλία είναι οργανωμένη περίπου κατά το ήμισυ, με ξαπλώστρες και beach bars, έχει όμως και ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις την πετσέτα σου.

Διαβάστε περισσότερα - Η Καλογριά της Αχαΐας είναι το τέλειο ΣΚ 

Η Ελαία της Μεσσηνίας

Πελοποννησιακό προπύργιο του ελεύθερου κάμπινγκ (το οποίο όσο πάει και ζορίζει τα τελευταία χρόνια https://www.in2life.gr/article/2002607/poy-kanoyme-fetos-eleythero-kampingk) η Ελαία είναι η απέραντη, χρυσαφένια αμμουδιά μπροστά από το φουντωτό πευκοδάσος του Αγιαννάκη, το οποίο διασχίζουν ολόκληρα χιλιόμετρα χωμάτινων μονοπατιών, για να χαρούν και οι περιπατητές της παρέας. Τα νερά έχουν κι εδώ τη βαθυγάλαζη απόχρωση του Ιονίου, και πιάνουν συχνά κύμα –ειδικά τον Αύγουστο– προς τέρψιν όσων βαριόμαστε να κολυμπάμε σε θάλασσα λάδι.

Διαβάστε περισσότερα - Μήπως να πεταχτούμε ένα ΣΚ στην Ελαία; 

Το Γιαννισκάρι της Αχαΐας

Είναι ουσιαστικά η ερημική εκδοχή της Καλογριάς που λέγαμε παραπάνω, από την οποία δεν απέχει παρά ελάχιστα: Έχει την ίδια υπέροχη, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά, σετάκι με γαλαζοπράσινα νερά που απλώνονται ως τη γραμμή του ορίζοντα, και σαφώς λιγότερο κόσμο χάρη στην κομμάτι δύσκολη πρόσβαση από χωματόδρομο. Έχει, ωστόσο, ένα μικρό beach bar για να μην κουβαλάς μαζί σου όλες τις προμήθειες που θα χρειαστείς για να μείνεις εδώ ως το (καταπληκτικό, μην το χάσεις) ηλιοβασίλεμα. Για φαγητό μετά, στάση οπωσδήποτε στην ομώνυμη Ταβέρνα Γιαννισκάρι, θα μας θυμηθείς.

Η Κουρούτα της Ηλείας

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη I ❤️ kourouta (@ilovekourouta)

Ναι εντάξει, ξέρουμε, δεν είμαστε όλοι φαν των ερημιών, κάποιοι θέλουν και να παρτάρουν στην παραλία τους. Κι εσάς καλυμμένους σας έχουμε: Η Κουρούτα, την οποία θα βρεις να φιγουράρει σε όλες τις λίστες με τις ωραιότερες παραλίες της δυτικής Πελοποννήσου, είναι αμμουδερή και απέραντη, με ξαπλώστρες και beach bars και ατμόσφαιρα ολοήμερου (και ολονύχτιου) πάρτι. Αν ωστόσο την παραλία σου την θέλεις με κόσμο μεν, ανοργάνωτη δε, εννοείται πως υπάρχει και ελεύθερο κομμάτι για να απλώσεις τις πετσέτες και την κορμάρα σου. Στα συν, η πρόσβαση για ΑμεΑ, και το ηλιοβασίλεμα που φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό –όπως και από όλη την ακτογραμμή που κοιτάζει κατάφατσα τη Δύση, βέβαια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v