5 λόγοι για να μην σνομπάρεις τα σαββατοκύριακα στο Λουτράκι

Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη προσφέρονται για κοντινές αποδράσεις και το Λουτράκι έχει τον τρόπο του να μας φέρνει κάθε λίγο και λιγάκι στα μέρη του.

5 λόγοι για να μην σνομπάρεις τα σαββατοκύριακα στο Λουτράκι

Μπήκε ο Σεπτέμβρης κι όλοι μας σχεδόν ο ένας μετά τον άλλο επιστρέψαμε από τις διακοπές μας στα πάτρια εδάφη για να ξεκινήσουμε –κάπως απρόθυμα είναι η αλήθεια- τη σεζόν. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος μελαγχολίας κι απογοήτευσης ούτε φυσικά γκρίνιας και κακομοιριάς καθώς γύρω μας υπάρχουν ωραιότατες αφορμές για κοντινές αποδράσεις ώστε να το ζήσουμε εκδρομικά τα προσεχή σαββατοκύριακά μας. Το Λουτράκι βρίσκεται σε απόσταση μόλις μιας ώρας από την πρωτεύουσα και μας προσφέρει μπόλικους λόγους για να το επισκεφθούμε και να αράξουμε στα πέριξ του. Αν πάλι είσαι σνομπαρίας και κάπως δύσπιστος προς τον συγκεκριμένο προορισμό θα σου απαριθμήσουμε πέντε καλούς λόγους για να αλλαξοπιστήσεις πάραυτα.

Γύρω του θα βρεις υπέροχες παραλίες

Ξεκινάμε τα μακροβούτια με μια από τις παραλίες σταρ της περιοχής που δεν είναι άλλη από τη Σκαλωσιά. Τα νερά της είναι τόσο διάφανα και ανοιχτογάλαζα που θα σου φέρουν στο μυαλό πισίνα, στο δε μπαγκράουντ φιγουράρουν καταπράσινα λοφάκια που βουτούν απαλά στην θάλασσα. Η μάσκα επιβάλλεται για να εξερευνήσεις τον βυθό της και δη τη σπηλιά στην άκρη της.

Αν το λέει η περδικούλα σου τότε αξίζει χίλιες φορές να προσεγγίσεις τη Ζωηρέζα (βλέπε πως στο 2:57 του βίντεο). Βλέπεις τα εξωπραγματικά γαλαζοπράσινα νερά της, η γαλήνια απεραντοσύνη της και τα πεύκα που αγκαλιάζουν την παραλία θα σε αποζημιώσουν για την όποια ταλαιπωρία. Οι λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ πάντα την έχουν στα ραντάρ τους.

Συνεχίζουμε το beach hopping με τη Λακαζέζα (γνωστή και ως Μικρή Μυλοκοπή) η οποία έχει κρυστάλλινα νερά, πολύ πράσινο που φτάνει σχεδόν στο κύμα, και κόσμο που λάμπει διά της απουσίας του. Εξαιρετικά νερά θα βρεις και στα Μικρά Στραβά αφού εκεί θα συναντήσεις μια από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού.

Και οι τρεις υπέροχες παραλίες θέλουν μπόλικο περπάτημα και κατάλληλο αυτόκινητο, για να μην μείνεις στους χωματόδρομους και πάρεις τσάμπα λαχτάρα. Φρόντισε να είσαι κατάλληλα προετοιμασμέν@ κι όλα θα πάνε καλά.

Αξιοθέατα έχει;

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη της Βουλιαγμένης (συνολικά 20 λεπτά από το Λουτράκι). Ο αρχαίος ναός της Ήρας που ακουμπά στην θάλασσα (έχει και έναν μικρό βοτσαλωτό μίνι κολπίσκο στα πόδια του, ταμάμ για τα μπάνια του Σεπτέμβρη) χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.Χ. Εκεί βρίσκονται η Δυτική Αυλή, το Ιερό της Ήρας, ο Αρχαϊκός Ναός, ο Βωμός, η Στοά, η Αψιδωτή Δεξαμενή και πλήθος αρχαιολογικών μνημείων που θα ενθουσιάσουν τους ιστοριοδίφεις της παρέας.

Συνεχίζουμε πρόσω ολοταχώς για έναν από τους ωραιότερους φάρους της Ελλάδας, τον πέτρινο Φάρο του Ηραίου ή φάρο του ακρωτηρίου Μελαγκάβι, που πρωτολειτούργησε το 1897, έσβησε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ξεκίνησε και πάλι να φωτίζει τα νερά του Κορινθιακού Κόλπου που απλώνονται μπροστά του το 1947. Eκεί θα απολαύσεις ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που θα σου έχει χαρίσει ποτέ η Πελοπόννησος. Πριν φύγεις από το Λουτράκι πρέπει να ανέβεις στα 650 μέτρα υψόμετρο και να δεις εκτός από την ιστορική μονή του όσιου Πατάπιου κι ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής θαρρείς.

Οι λάτρεις του θερμαλισμού είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν τις ιαματικές πηγές και τα λουτρά της περιοχής τα οποία πάντοτε έφερναν πλήθος επισκεπτών στο Λουτράκι.

Στης Λίμνης τα νερά σε ζητώ

Μόλις 15 χιλιόμετρα από το Λουτράκι, υπάρχει μια λίμνη μαγική, που δεν είναι ακριβώς λίμνη αλλά λιμνοθάλασσα, καθώς το αλμυρό νερό της ενώνεται και εναλλάσσεται με εκείνο του Κορινθιακού Κόλπου, μέσα από ένα στενό κανάλι στην άκρη της.

Εδώ θα βρεις το ιδανικό μέρος για τις μονοήμερες εξορμήσεις σου: Ένα τοπίο σαν καρτ ποστάλ, με καταπράσινες πλαγιές να πλαισιώνουν τα καθαρά, ήρεμα νερά της λίμνης. Μικρές παραλίες που σχηματίζονται στις όχθες της, προσκαλώντας σε για φθινοπωρινές βουτιές στα ζεστά της νερά. Ταβερνάκια που στρώνουν τα τραπέζια τους πάνω στην άμμο, ένας αρχαιολογικός χώρος που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Κάτι λιγότερο από είκοσι λεπτά θα σου πάρει να οδηγήσεις από το Λουτράκι ως την όχθη της Λίμνης Ηραίου, να διαλέξεις ένα σημείο να αφήσεις το αυτοκίνητο και να βγεις να την περπατήσεις. «Γυρολιμνιά» εδώ όπως συμβαίνει στην Καστοριά μην περιμένεις, ωστόσο η λίμνη ενώνεται με τον Κορινθιακό, με αποτέλεσμα να σου χαρίζει ειδυλλιακά τοπία κι ένα υπέροχο φόντο για τις φωτογραφίες σου.

Θα φάμε κάτι ή έτσι θα τη βγάλουμε;

Από το 1984 στο Ουζερί ο Γιάννης, προσφέρει ολόφρεσκους θαλασσινούς θησαυρούς σε μία εξαιρετική τοποθεσία,  στο γραφικό λιμανάκι του Λουτρακίου, μπροστά στη θάλασσα και δίπλα από το παραλιακό πάρκο. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις μακαρόνια με φρούτα της θάλασσας, καλαμάρι γεμιστό, μύδια σαγανάκι και φιλέτο ξιφία με τον λογαριασμό στα 25€ χωρίς την επιλογή φρέσκου ψαριού.

Το Ριγάνι επίσης φιγουράρει πάντα στη λίστα με τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της περιοχής με ένα μενού που τιμά όλους τους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής. Στις σπεσιαλιτέ του καταλόγου συγκαταλέγονται τα μανιτάρια σχάρας, τα πεντόβολα με μανούρι, το χταποδάκι και ο ξιφίας σχάρας, το ψαρονέφρι και τα λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια. Ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Το Paladar προσφέρει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία που εμπνέεται από γεύσεις της Μεσογείου και πιάτα βασισμένα σε αγνά τοπικά προϊόντα τα οποία παντρεύονται με τα αρώματα της Ανατολής δημιουργώντας ένα μοναδικό fusion μενού σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Eξαιρετικό το μοσχάρι τατάκι, τα βιετναμέζικα rolls και το περουβιανό anticuchos (χοιρινό στη σούβλα μαριναρισμένο με κρέμα πιπεριάς και αρωματικά βότανα). Ο λογαριασμός στα 35-40€ με ποτήρι κρασί.

Ζήτησες οικονομική διαμονή;

Έχεις κάποια οικονομικά στενέματα μετά τις διακοπές κι αναζητάς οικονομικά καταλύματα για να μην τιναχτεί το μπάτζετ της κοντινής σου απόδρασης στον αέρα; Το Λουτράκι σε έχει καλυμμένο μην ανησυχείς καθόλου. Το Panoramic View Atlas αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή διαμονής με το κόστος του δίκλινου δωματίου να ανέρχεται στα 46€ τη βραδιά. Στην ίδια τιμή θα βρεις πολύ όμορφα δίκλινα δωμάτια και στο Ξενοδοχείο Γαλανόπουλος. Value for money και το γλυκύτατο στούντιο με θέα στη θάλασσα στα 47€ τη βραδιά. Cozy και πολύ μοντέρνο είναι και το Studio 242 με το κόστος δίκλινου δωματίου να ανέρχεται στα 50€ τη βραδιά. Το Ξενοδοχείον Βασιλικόν προσφέρει ωραιότατα δίκλινα με πρωινό με το κόστος τους να μην ξεπερνά τα 54€ τη βραδιά. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v