Μυστικοί πελοποννήσιοι παράδεισοι για τις διακοπές σου

Παραλίες χωρίς οργάνωση, χωριά σταματημένα στον χρόνο, ταβερνάκια όπου ο κόσμος τρώει με τα μαγιό. Ναι, όλα υπάρχουν ακόμα. Αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις. Στο in2life, ας πούμε.

Μυστικοί πελοποννήσιοι παράδεισοι για τις διακοπές σου

Τι, δεν μας πιστεύεις ότι έχουν μείνει στην Πελοπόννησο μέρη βγαλμένα από τα παιδικά σου καλοκαίρια, χωρίς τις ξαπλώστρες και τις τιμές της ανάπτυξης και του υπερτουρισμού; Έχεις δύο επιλογές: Είτε να πάρεις το αυτοκίνητο και να ακολουθήσεις έναν τυχαίο επαρχιακό δρόμο κι όπου σε βγάλει (η εμπειρία έχει δείξει πως τις περισσότερες φορές θα σε βγάλει κάπου ωραία) είτε να συνεχίσεις να διαβάζεις.

Ο Άγιος Ανδρέας της Μεσσηνίας

Σαράντα χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας, ακριβώς εδώ στον χάρτη, ο Άγιος Ανδρέας είναι ένα ψαροχώρι μια σταλιά, βγαλμένο από τις αναμνήσεις των παιδικών μας καλοκαιριών: Μια παραλιακή περαντζάδα φτιαγμένη θα έλεγε κανείς για απογευματινές βόλτες με παγωτό χωνάκι στο χέρι, ένα λιμανάκι με παραδοσιακές ψαρόβαρκες να λικνίζονται στα νερά του, και δύο συμπαθητικές παραλίες δεξιά κι αριστερά να ολοκληρώνουν την εικόνα.


Φωτό: Agios Andreas, Messinia, Greece | Facebook

Στα 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από εδώ, θα βρεις μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Πελοποννήσου, τα Περούλια με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά τους, την απαλή σαν πούδρα άμμο τους, τα κοκκινωπά βράχια στο πίσω μέρος τους και την θέα στο κάστρο της Κορώνης, που αρχίζει εκεί που τελειώνει η αμμουδερή απεραντοσύνη τους. Η οποία Κορώνη, να σημειώσουμε, απέχει ακριβώς 18 λεπτά οδήγησης από τον Άγιο Ανδρέα.

Εδώ να μείνεις: Στο Francisco Beach Hotel, τρία λεπτά με τα πόδια από την παραλία, που έχει ωραιότατα, ευρύχωρα δωμάτια στα 51€ το δίκλινο τον Ιούνιο, στα 63€ τον Ιούλιο, ή στα φωτεινά και περιποιημένα δωμάτια του Angelika, ακριβώς πάνω στην παραλιακή περαντζάδα, που ξεκινούν από 49€ τον Ιούνιο και φτάνουν τα 59€ τον Ιούλιο.

Η Καλλονή της Τροιζηνίας

Δύο ώρες κι ένα τέταρτο μακριά από την Αθήνα, στον δρόμο που συνδέει την Επίδαυρο με τα Μέθανα, η Καλλονή γίνεται άνετα και Σαββατοκύριακο –μη σου πούμε και μονοήμερη, αν είσαι πρωινός τύπος. Είναι ένα ήσυχο ψαροχώρι 669 κατοίκων, με μια παραλία εμφανώς ηφαιστειογενή (το ηφαίστειο των Μεθάνων ευθύνεται για αυτό) με μαύρο βοτσαλάκι, κρυστάλλινα νερά, και έναν βυθό ιδανικό για βουτιές με μάσκα. Ακριβώς απέναντι από την παραλία, το ταβερνάκι του Μάνθου σερβίρει ό,τι έφερε το καΐκι από ψάρια και θαλασσινά, αλλά και καταπληκτικά κρεατικά της ώρας, σε τιμές από άλλες εποχές (στα 15€ το άτομο για κρεατικά με παγωμένες μπύρες, στα 20€ περίπου αν κινηθείς θαλασσινά).


Φωτό: Καλλονή Τροιζηνίας | Facebook

Οι φυσιολάτρες μας εδώ θα ενθουσιαστούν με τον Υδροβιότοπο της Ψήφτας, έναν από τους ελάχιστους της νότιας Ελλάδας, που φιλοξενεί 89 διαφορετικά είδη πουλιών, στα 5 χιλιόμετρα από την Καλλονή. Και τους ιστοριοδίφες, όμως, έχουμε: Πρώτον τα ερείπια της Αρχαίας Τροιζήνας, όπου σώζονται τα απομεινάρια των ναών του Ιππόλυτου και του Ασκληπιού, και δεύτερον τον προϊστορικό οικισμό στον λόφο του Αγίου Γεωργίου της Καλλονής, που χρονολογείται από το ιλιγγιώδες 1500 π.Χ.

Διαβάστε περισσότερα - Η Καλλονή της Τροιζηνίας είναι βγαλμένη από τα παιδικά σου καλοκαίρια 

Εδώ να μείνεις: Στα φροντισμένα δωμάτια του Μάνθου, που δεν ξεπερνούν τον Ιούνιο τα 37€ το τρίκλινο και της Μαρίνας οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 45€ το δίκλινο.

Τα Πούλιθρα της Αρκαδίας

Μέχρι πρότινος καλά φυλαγμένο μυστικό των Πελοποννήσιων, που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και διαρρέει, τα Πούλιθρα είναι ένα γλυκύτατο παραθαλάσσιο χωριουδάκι, 9 χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο (στον χάρτη τα βρίσκεις εδώ). Έχουν ένα γραφικό λιμανάκι σεταρισμένο με την προκυμαία του που λούζεται τα απογεύματα στο χρυσαφένιο φως του ήλιου, μια βοτσαλωτή παραλία με κρυστάλλινα νερά, και τις «απάνω γειτονιές» τους που είναι ένα χάρμα οφθαλμών, με τις λουλουδιασμένες τους αυλές και τα κεραμιδοσκέπαστα σπιτάκια.

Αν δεν φοβάσαι μερικά έξτρα χιλιόμετρα, 40 λεπτά έξω από τα Πούλιθρα θα βρεις το Φωκιανό, την κατά την ταπεινή μας άποψη ωραιότερη παραλία της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου, που αξίζει με το παραπάνω κάθε φουρκέτα που θα οδηγήσεις για να φτάσεις στα σμαραγδένια της νερά. Στο 10λεπτο οδήγησης από τα Πούλιθρα, το φωλιασμένο κάτω από κατακόκκινα βράχια Λεωνίδιο είναι γεμάτο σοκάκια με κουκλίστικα αρχοντικά, γλυκύτατα café και ωραία ταβερνάκια.

Διαβάστε περισσότερα - Αν η άνοιξη ήταν πόλη, θα ήταν το Λεωνίδιο 

Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα Δωμάτια Αλεξανδράκη που δεν ξεπερνούν τα 62€ το δίκλινο τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, ή για κάτι ακόμα οικονομικότερο στο Λεωνίδιο, και συγκεκριμένα στο Leonidio Rocks όπου το δίκλινο θα σου κοστίσει 47€ τον Ιούνιο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v