Μια τέλεια μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό στο Δασκαλειό

Τρεις παραλίες με αιγαιοπελαγίτικα νερά και άλλα τόσα ταβερνάκια, κάνουν την τέλεια μονοήμερη σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας.

Μια τέλεια μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό στο Δασκαλειό

Μία μόλις ώρα από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεσαι να βουτάς στα νερά του Αιγαίου… και μετά κάποιοι σου λένε ότι οι κάτοικοι της Αττικής δεν είμαστε προνομιούχοι. Το Δασκαλειό, που λες, βρίσκεται ανάμεσα στην Κερατέα και το Πόρτο Ράφτη, έχει τρεις συνεχόμενες παραλίες-κολπίσκους για να διαλέξεις πού θα στρωθείς ανάλογα αν θέλεις ή όχι οργάνωση και πόση, και πολλά ενδιαφέροντα ταβερνάκια για να πιάσεις τραπεζάκι μετά τις βουτιές σου, και να καταστρώσεις τα πρώτα διακοποσχέδια τσουγκρίζοντας ουζάκια με θέα θάλασσα.

Εν αρχή ην οι παραλίες

Βήμα πρώτο: Τσεκάρεις πριν ξεκινήσεις από το σπίτι στο Meteo ότι δεν φυσάει βοριάς –αν φυσάει, το αφήνεις για άλλη μέρα, εκτός αν είσαι από αυτούς που αγαπούν πολύ το κύμα και τα αμμόλουτρα στην παραλία.

Βήμα δεύτερο: Διαλέγεις πού θέλεις να κάτσεις. Η πρώτη παραλία του Δασκαλειού είναι βοτσαλωτή και ευρύχωρη, η δεύτερη έχει άμμο αλλά κάπως μικρότερη έκταση, και η τρίτη έχει επίσης άμμο και ρηχά νερά ό,τι πρέπει για πιτσιρίκια. Και οι τρεις έχουν beach bar και είναι οργανωμένες σε ένα τμήμα τους, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, θα βρεις όμως και άφθονο ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις τις ψάθες, τις πετσέτες και τα κουβαδάκια σου.

Βήμα τρίτο: Βουτάς σε κρυστάλλινα, αιγαιοπελαγίτικα νερά, η θερμοκρασία των οποίων είναι ακόμα χαμηλή στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Άλλοι πληρώνουν για σύσφιξη δέρματος.

Και για φαγητό πού θα πάμε;

Στο Πανόραμα, όνομα και πράγμα, που απολαμβάνει φανταστική θέα από ψηλά στην τρίτη παραλία του Δασκαλειού και σερβίρει ολόφεσκο ψάρι (στα 55€ το κιλό) και πεντανόστιμα θαλασσινά όπως γαριδομακαρονάδα, θράψαλο γεμιστό με φέτα και ντομάτα, αχνιστά μύδια και κριθαρώτο θαλασσινών. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 25€ περίπου το άτομο αν μείνεις στα θαλασσινά και δεν πάρεις μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Στον Γιωργάκη, πάνω από τη δεύτερη παραλία του Δασκαλειού, που απολαμβάνει επίσης τέλεια θέα στην θάλασσα, και σερβίρει πεντανόστιμα θαλασσινά (μην χάσεις την ταραμοσαλάτα, τις τηγανιτές γαριδούλες και την καβουροσαλάτα) αλλά και κάποια κρεατικά στη σχάρα για τους στεριανούς της παρέας. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο.

Στη Λίτσα, στην πρώτη παραλία του Δασκαλειού, που απλώνει τα τραπεζάκια της ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, και σερβίρει φρεσκότατα θαλασσινά σαν το ξυδάτο χταπόδι, τα αχνιστά μύδια με ούζο, τον μαρινάτο γαύρο, το καταπληκτικό καλαμάρι στο τηγάνι, την καραβιδόψιχα και τις γαρίδες που γίνονται και γιουβέτσι εκτός από την κλασική επιλογή του τηγανιού. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός θα βγει περίπου στα 25€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v