Σούπερ ιδέες για τέλειες μακαρονοσαλάτες

Φτιάχνονται πανεύκολα, είναι πεντανόστιμες, τρώγονται άνετα και την άλλη μέρα. Με τις συνταγές που σου βρήκαμε, οι μακαρονοσαλάτες θα γίνουν το αγαπημένο σου γεύμα.

Σούπερ ιδέες για τέλειες μακαρονοσαλάτες

Μυριάδες συνδυασμοί, ελάχιστος χρόνος παρασκευής, διέξοδος στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των γευμάτων, αφού συντηρούνται τέλεια στο ψυγείο και δεν χρειάζονται καν ζέσταμα όταν αποφασίσεις να τις φας. Οι μακαρονοσαλάτες λύνουν χέρια, και τις παρακάτω συνταγές θα θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες.

Μακαρονοσαλάτα με ντοματίνια και ρόκα

Υλικά:
500 γρ. βίδες ή πένες, 16 ντοματίνια, 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια χοντροκομμένη, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, χυμός από 1 λεμόνι, 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη τριμμένη, 1 δαφνόφυλλο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το δαφνόφυλλο μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε στη λεκάνη με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Έτσι όπως είναι ζεστά θα ρουφήξουν τα υγρά από τα ντοματίνια και θα νοστιμίσουν. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, το λάδι, το λεμόνι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να γίνει δροσερή. Την ώρα του σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη ρόκα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μακαρονοσαλάτα με πιπεριές και λιαστές ντομάτες

Υλικά:
500 γρ. πένες, αλάτι, 300 γρ. τυρί κρέμα, έξτρα light, 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι, πιπέρι, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1/2 αγγούρι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 100 γρ. καλαμπόκι, 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο light, 100 γρ. λιαστές ντομάτες, χυμό από 2 λάιμ, 2 κ.σ. δυόσμο
Για το σερβίρισμα: 1 κ.σ. δυόσμο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πένες. Βράζουμε για 8 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το μέλι, πιπέρι, αλάτι το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε ½ κουτάλα με νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια, το αγγούρι σε κυβάκια και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο. Βάζουμε το καλαμπόκι, το τσένταρ, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και τον χυμό από τα lime. Σουρώνουμε τις πένες και τις βρέχουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός τους. Προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα τον δυόσμο, τις πένες και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο, κολοκύθι και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά:
500 γρ. τριβελάκι ολικής άλεσης, 60 γρ. ελαιόλαδο, 400 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο σε φέτες 1εκ., 80 γρ. κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο, 120 γρ. πιπεριά πράσινη κέρατο κομμένη σε λεπτά στικς, 120 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτά στικς, 10 γρ. δυόσμος τα φύλλα χοντροκομμένα, 10 γρ. άνηθος τα φύλλα χοντροκομμένα, 60 γρ. σταφίδα μαύρη, 30 γρ. μουστάρδα dijon, 30 γρ. σάλτσα Worcestershire, 200 γρ. γιαούρτι, 10 γρ. ξύδι βαλσάμικο, 10 γρ. αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες, σουρώνουμε και κρυώνουμε σε κρύο νερό. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, και το τοποθετούμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή είναι του Γιάννη Λουκάκου 

Μακαρονοσαλάτα με αβοκάντο και φέτα

Υλικά:
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: 200 γρ. γιαούρτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι, φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Για το πιάτο: 500 γρ. πέννες βρασμένες, 1 αβοκάντο, 200 γρ. ντοματίνια, 200 γρ. φέτα, 2 κ.σ. βούτυρο, αλάτι

Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Με ένα γουδοχέρι πολτοποιούμε το πιπέρι με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ζεσταίνουμε ελαφρά 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε αυτό το μείγμα με το υπόλοιπο γιαούρτι και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, τη ρίγανη και το λεμόνι (χυμό και ξύσμα). Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Για το πιάτο: Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν και τα στραγγίξουμε προσθέτουμε το βούτυρο για να μην κολλήσουν. Κόβουμε τα ντοματίνια σε τέταρτα, το αβοκάντο σε φέτες και τη φέτα σε μικρούς κύβους. Μόλις κρυώσουν οι πέννες, τις ανακατεύουμε με την σάλτσα γιαουρτιού και τα υπόλοιπα κομμένα υλικά.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μακαρονοσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά:
500 γρ. πέννες ολικής άλεσης, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, χυμό από μισό λεμόνι, 1 1/2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 1/2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, 1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια, 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το γιαούρτι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε το αγγούρι και την πιπεριά σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v