Εκθέσεις φωτογραφίας που αξίζει να τσεκάρεις τώρα

Φωτογράφοι και ομάδες εκθέτουν το ενδιαφέρον έργο τους σε εκθέσεις που αξίζει να δεις σε χώρους Τέχνης στην Αθήνα.

Εκθέσεις φωτογραφίας που αξίζει να τσεκάρεις τώρα

Σύγχρονες προσεγγίσεις σε κλασικές θεματικές, queer αναπαραστάσεις, νησιώτικα κάδρα και ένα σωρό ενδιαφέρουσες αντιλήψεις γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας εκτίθενται για τα μάτια σου μόνο σε χώρους Τέχνης σε κάθε γωνιά της πόλης.

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες που αξίζει να δεις, όσο προλαβαίνεις.

Ντένη Θεοχαράκη – Assembling Memories στον Ελληνικό Κόσμο

έως 31 Μαΐου, Τρίτη έως Παρασκευή: 09:00-13:00, Σάββατο: 11:00-17:00, Κυριακή: 10:00-18:00

H ατομική έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη με έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας, εγκαταστάσεις και οπτικοακουστικά μέσα έχει θεματικό πυρήνα το παλιό εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ στον Βόλο, και φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η εικαστικός, μετά την επιτυχημένη παρουσία της σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο, στη Σεούλ, στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι, επιστρέφει στην Αθήνα για να δημιουργήσει στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ένα σύγχρονο εικαστικό project, μία πολυμεσική εμπειρία τέχνης.

Lola Flash: Salt στο ΕΜΣΤ

έως 10 Νοεμβρίου, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή - Κυριακή 11.00 – 19.00, Πέμπτη 11.00 με 22.00.

Το ΕΜΣΤ φιλοξενεί την πρώτη ατομική παρουσίαση στην Ελλάδα της διεθνώς αναγνωρισμένης φωτογράφου, Lola Flash. Δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή της queer αναπαράστασης για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, η Lola Flash με το έργο προκαλεί τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα για το φύλο, τη σεξουαλικότητα και τη φυλή.

Υπατία Κορνάρου και Ελισσάβετ Ευσταθίου: Forsaken Places στο TAF

Έως 1η Ιουνίου, Δευτέρα - Κυριακή 17:00 - 22:00

Η δυαδική έκθεση φωτογραφίας “Forsaken Places” είναι εμπνευσμένη από τη διαχρονικότητα ενός εγκαταλελειμμένου χώρου-τόπου ο οποίος εσωκλείει την διήγηση ανθρώπινων ιστοριών. Ουσιαστικά παρουσιάζει το «ψυχογράφημα» ενός εγκαταλελειμμένου χώρου μέσω του «εννοιολογικού πλαισίου» και της «ντοκιμαντέρ καταγραφής».

Ισμήνη Τσοφίδου, Ελένη Μαϊτού: Common (?) People στην Della Rounick Gallery

έως 16 Ιουνίου, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 20:00, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 - 16:00

Η Ισμήνη Τσοφίδου, γλύπτρια, που επικεντρώνεται στη μελέτη της ανθρώπινης φιγούρας ως βασικού μέσου έκφρασης αισθημάτων και καταστάσεων και η Ελένη Μαϊτού, φωτογράφος, η οποία μέσω του καλλιτεχνικού γυμνού και της εκφραστικότητας της κίνησης του ανθρώπινου σώματος ανακαλύπτει πάντα καινούργιους κόσμους, μας καλούν σε μία εικαστική συνύπαρξη. Οι δύο καλλιτέχνιδες, καθεμιά υπό το πρίσμα της, προσπαθούν να μας μυήσουν στην ιδιαιτερότητα, την ομορφιά και τη δυναμική του γυμνού ανθρώπινου σώματος, μέσα από ένα διάλογο από φόρμες και εικόνες.

Χρήστος Δημητρίου: Ελεύθερη ροή- Ένα βλέμμα στη Λήμνο στον χώρο τέχνης Ώχρα Μπλε

έως 3 Ιουλίου, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-14.00, Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00- 14.00 και 18.00- 21.00, Ιούνιος και Ιούλιος: ανοικτά καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00- 21.30, Κυριακή 18.00- 21.30

«Στον Χρήστο Δημητρίου δεν αρέσουν τα σχήματα ή καθετί που οριοθετεί και εν δυνάμει περιορίζει την όποια ροή, την όποια ενέργεια. Αυτό από μόνο του ως στοιχείο διακρίνεται απόλυτα και σε κάθε φωτογραφική του σειρά που έχει ως βάση και πηγή έμπνευσης το νησί του, τη Λήμνο, και ειδικότερα τη βορειοανατολική του εσχατιά. Και πώς θα γινόταν αλλιώς;», αναφέρει για τον φωτογράφο η λημνιά μουσειολόγος, Χρύσα Ζαρκαλή.

Φωτογραφική Ομάδα METAPolis: Unique στην Τεχνόπολη

από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, Δευτέρα – Πέμπτη 16.00 23.00, Παρασκευή Σάββατο 12.00 – 23.00, Κυριακή 10.00-23.00

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis παρουσιάζει μια έκθεση ενδοσκόπησης και διαπραγμάτευσης της ταυτότητας της πόλης αφιερωμένη στα 15 χρόνια της (2009 – 2024). Εκατόν τριάντα εννέα (139) φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους τις έννοιες της Φωτογραφίας δρόμου, της Σκηνοθετημένης φωτογραφίας, του Αστικού τοπίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v