Κολασμένα γλυκά με μύρτιλλα, κράνμπεριζ και γκότζι μπέρι

Βάλαμε τα superfoods στον πάγκο της κουζίνας και φτιάξαμε τα πιο νόστιμα γλυκά. Μην περιμένεις άλλο, δοκίμασέ τα κι εσύ.

Κολασμένα γλυκά με μύρτιλλα, κράνμπεριζ και γκότζι μπέρι

Μικρά αλλά… θαυματουργά, τα superfoods που ακούν στο όνομα μύρτιλλο, κράνμπερι και γκότζι μπέρι μπορούν να αποτελέσουν βάση και ωραιότατα γλυκάκια.

Κόπιασε και κράτα σημειώσεις.

Σοκολατάκια με αποξηραμένα γκότζι μπέρι και σπόρους chia

Υλικά: 3 1/2 χούφτες γκότζι μπέρι αποξηραμένα, 3 χούφτες σπόρους chia, 2 κουβερτούρες, καρύδα για διακόσμηση, 1 κομμάτι λαδόκολλας και 1 δίσκος

Εκτέλεση: Πρώτα, λιώνουμε τις κουβερτούρες σε Μπεν Μαρί σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό περίπου.

Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει, την ακουμπάμε σε ξύλο κοπής, βουτάμε μέσα τους σπόρους και τα αποξηραμένα γκοτζι μπέρι κι ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη λαδόκολλα που απλώσαμε στον δίσκο, ξεκινάμε να σχηματίζουμε σοκολατάκια, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.

Όταν τελειώσει το μείγμα, βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για περίπου 30-40'. Για να τσεκάρουμε αν είναι έτοιμα, ακουμπάμε ένα με το δάχτυλο μας. Αν λερωθούμε χρειάζονται κι άλλη ώρα στο ψυγείο.

Συνταγή από εδώ

Αρωματικό κέικ με λεμόνι, γιαούρτι και μύρτιλα

Υλικά: 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 αυγά, 2 κ.σ. γιαούρτι, 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από 2 λεμόνια, 1 πακετάκι μύρτιλα (100γρ)

Για το γλάσο: 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη, 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις

Σε μια μακρόστενη φόρμα (18×10), ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλεύρι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια για να μην κολλήσει μετά το κέικ μας

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε και τα μύρτιλα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε λίγο, τόσο όσο χρειάζεται ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ψήνουμε για 20-25′ μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Στο σημείο αυτό, αυτοσχεδιάζουμε με το πόσο πηχτό (άρα περισσότερη ζάχαρη) ή αραιό (περισσότερο χυμό) το θέλουμε.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, διαφορετικά όλο το κέικ θα “ρουφήξει” το γλάσο. Όταν κρυώσει μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο μας.

Συνταγή από εδώ

Cookies με κράνμπερις, πορτοκάλι και καρύδια

Υλικά: 230 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε μεγάλα κομμάτια, 300 γρ. ζάχαρη, 2 αυγά, ξύσμα από 3 πορτοκάλια, 310 γρ. αλεύρι, 2 καψάκια βανιλίνη, 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γλ. αλάτι, 400 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις, 200 γρ. καρυδόψιχα, κοπανισμένη

Εκτέλεση: Για να φτιάξουμε cookies με κράνμπερις, πορτοκάλι και καρύδια, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Ρίχνουμε και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να σκορπίσει στο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε σχετικά σύντομα, μέχρι απλώς να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα κράνμπερις και την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα δόσεις των 50 γρ. και τις αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση, γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Η κάθε κουταλιά που βάζουμε στο ταψί είναι ακανόνιστου σχήματος, αλλά με το ψήσιμο θα απλώσουν σε σχεδόν στρογγυλά cookies.

Ψήνουμε τα cookies για 6-8 λεπτά. Δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος, γιατί τα cookies αυτά είναι μαλακά.

Αφήνουμε, τα cookies με κράνμπερις, πορτοκάλι και καρύδια, να κρυώσουν σε σχάρα και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v