Έτσι θα φτιάξεις τα τέλεια γεμιστά
Ο σεφ Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem μοιράζεται μαζί σου δέκα συν μία βασικές συμβουλές για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα γεμιστά (όσο προλαβαίνεις).
Ο σεφ Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem μοιράζεται μαζί σου δέκα συν μία βασικές συμβουλές για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα γεμιστά (όσο προλαβαίνεις).
Τρώγονται κρύα και ζεστά, φτιάχνονται σε ποσότητα ικανή να σε κρατήσει χορτασμένο για μέρες και είναι το απόλυτο comfort πιάτο… παντός καιρού.
Κάθε μπουκιά από ένα πιάτο (ή ταψί αν θες) γεμιστών φέρνει στο νου αναμνήσεις παιδικών χρόνων.
Ψήθηκες να τα… ψήσεις;
Ο σεφ Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem μοιράζεται δέκα (συν μία) συμβουλές για να σου βγουν λουκούμια.
Κράτα σημειώσεις.
1. Επίλεξε λαχανικά που θα είναι στο ίδιο μέγεθος. Βοηθά στην ομοιομορφία στο ψήσιμο, ώστε να σου βγουν τέλεια.
2. Άδειασε τις ντομάτες προσεκτικά, είναι πολύ σημαντικό να μην «σπάσει» το δέρμα τους.
3. Προσπάθησε να αφαιρέσεις όσο πιο πολλά σποράκια από τις ντομάτες. Ο λόγος είναι ότι δίνουν μια δυσάρεστη πίκρα και ξινίλα στο φαγητό.
4. Πασπάλισε τις αδειασμένες ντομάτες με ζάχαρη και αλάτι και άφησέ τις ανάποδα να στραγγίξουν. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρείς κάποια από την παραπανίσια υγρασία και δε θα σου σπάσουν στο ψήσιμο.
5. Μην παραψήσεις το ρύζι πριν γεμίσεις τις ντομάτες. Θέλει ίσα ίσα ψήσιμο για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
6. Μην γεμίζεις τις ντομάτες με ζεστό ρύζι, άφησέ το λιγάκι να κρυώσει ώστε να αποφύγεις το «λάσπωμα».
7. Χρησιμοποίησε ζωμό λαχανικών στο ρύζι για να ενισχύσεις τη γεύση και τα αρώματα του πιάτου.
8. Τα μυρωδικά καλό είναι να τα προσθέτεις στο μείγμα του ρυζιού όταν έχει πλέον κρυώσει, έτσι θα μείνουν «ζωντανά» και αρωματικά.
9. Μη διστάσεις να πειραματιστείς με τον συνδυασμό λαχανικών όπως τσακώνικες μελιτζάνες, και αμερικάνικα (στρογγυλά) κολοκύθια.
10. Μη βάλεις πολλές πιπεριές στο ταψί με τα γεμιστά, αν και είναι πεντανόστιμες, βγάζουν μια ελαφριά πικρίλα.
11. Να είσαι γενναιόδωρος στο αλάτι. Αυτό το πιάτο έχει πολύ υγρασία και οι πατάτες με το ρύζι απορροφούν αρκετό αλάτι.