Στην Αθήνα θα φας παϊδάκι σκέτο λουκούμι

Παϊδάκια αρνίσια και προβατίνας, παϊδάκια ονειρεμένα, αλλά και διάφορα παρελκόμενα σε αγαπημένες ταβέρνες που τα ψήνουν με μαεστρία και μεράκι.

Στην Αθήνα θα φας παϊδάκι σκέτο λουκούμι

Αρνίσια ή πρόβεια, ζουμερά με το λιπάκι τους και καλοψημένα, τα παϊδάκια δεν είναι ένα απλό κρεατικό, είναι όνειρο που το ζεις σε κάθε μπουκιά – αρκεί να βρεις το σωστό μέρος για να τα απολαύσεις.

Φάγαμε, σκάσαμε και προτείνουμε τις αγαπημένες διευθύνσεις για να απολαύσεις το εκλεκτό αυτό έδεσμα, όπως πρέπει – με το χέρι δηλαδή.

Μπάρμπα Χαράλαμπος

Πανός 18, Βάρη, τηλ: 2108952044

Ο Μπάρμπα Χαράλαμπος της Βάρης ξέρει να ψήνει, διαθέτει εκλεκτά κρέατα και χορταστικές μερίδες και φυσικά από τον κατάλογό του δεν λείπουν τα παϊδάκια, τα οποία είναι ξακουστά σε όλη την Αττική. Εξίσου δυνατό και το κοντοσούβλι, καθώς και το ζουμερό κοκορετσάκι, το οποίο συνδυάζεται μοναδικά με το χειροποίητο τζατζίκι. Χόρτα, χωριάτικη, τυροκαυτερή και πατάτες τηγανιτές επιβάλλονται, ενώ ο λογαριασμός στα 20€ με χύμα κρασί και κερασμένο γλυκάκι.

Ρουμελιώτης

Χειμάρας 10, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 210 9607562

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ (@oroumeliotis)

Στο μενού του θα βρεις κοντοσούβλι, ζουμερό κοκορέτσι και κρεατικά σχάρας: λαχταριστά παϊδάκια προβατίνας και αρνίσια, μπιφτέκια, μπριζόλες και καλαμάκια. Τα τελευταία τα τυλίγει σε πίτες δημιουργώντας τυλιχτά «παλιάς κοπής» που εκτιμώνται δεόντως. Το γεμιστό μπιφτέκι είναι επίσης από τα δυνατά χαρτιά του, ενώ οι πατάτες είναι χεράτες και οι μερίδες χορταστικότατες. Με 15-20€ συνοδεία κρασιού θα χορτάσεις και με το παραπάνω.

Ταβέρνα Παράδεισος

Τσακάλωφ 11, Πετρούπολη, τηλ: 21 0505 4254

Οικογενειακή ταβέρνα που ετοιμάζει στην όμορφη σάλα της κάθε λογής νοστιμιές. Ανάμεσά τους και η προβατίνα, την οποία εδώ απολαμβάνεις σε παϊδάκια σωστά κομμένα και ψημένα. Τα αρνίσια παϊδάκια είναι εξίσου νόστιμα, και τα ζυγουρένια, ενώ αν έχεις όρεξη θα βρεις και κάποια μαγειρευτά, όπως σαλιγκάρια, μοσχαράκι κοκκινιστό, λαχανοντολμάδες και σοφρίτο. Λογαριασμός με κρασί, στα 15-20€ το άτομο.

Άγιος Μερκούριος ΙΙ

Α΄Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 210 8169617

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eirini’s Bites (@eirinisbites)

Μεγάλη η φήμη και η χάρη αυτής της εξοχικής ταβέρνας στη Βαρυμπόμπη, η οποία με φόντο τους λόφους της Πάρνηθας και με πανέμορφη θέα στην πόλη, σερβίρει εξαιρετικά ξεροψημένα παϊδάκια – κόλαση, αλλά και μοναδική σταβλίσια μπριζόλα που ταΐζει άνετα δύο άτομα. Δύο λόγοι που αρκούν από μόνοι τους για να σε φέρνουν εδώ. Και ένας τρίτος: το εξαιρετικό T-Bone. Ο λογαριασμός με κρασί δε ξεπερνά τα 20€ ανά άτομο.

Κιτσαρώνας

Παπαδημητριου 2, Αχαρνές, τηλ: 210 2465141

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karagiannakis Nikos (@nkaragiannakis)

Αναφέρεται συχνά ως «η καλύτερη ταβέρνα στα Βαλκάνια» από τους φανατικούς θαμώνες της, και παρά την υπερβολή, έχουν εν μέρει δίκιο. Ο Κιτσαρώνας από το 1955 δεν αστειεύεται: ποιότητα φαγητού αξεπέραστη, αρνίσια παϊδάκια που ξεχωρίζουν για το ψήσιμο και τη γεύση τους, θεϊκές πατάτες τηγανιτές, χοντροκομμένες, όπως παλιά. Εδώ θα φας και θα χορτάσεις με το παραπάνω, πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 20€ ανά άτομο.

Το Στέκι του Ηλία

Επταχάλκου 5, Θησείο, τηλ.: 210 3458052

Αν θες κάτι στο κέντρο της πόλης, τότε ο Ηλίας είναι από τις πιο τίμιες διευθύνσεις. Τα παïδάκια του είναι ζουμερά, με τραγανό λιπάκι και αναδεικνύονται από το μαστόρικο ψήσιμο των ιδιοκτητών. Μας αρέσει και για την ατμόσφαιρά του, που θυμίζει παλιά Αθήνα και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-17€ το άτομο με καλό χύμα κρασί Νεμέας.

Το Ρεμούτσικο

Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515

Από το 1982 όταν και πρωτοάνοιξε, τα ζουμερά παϊδάκια, αρνίσια και προβατίνας, με λιπάκι που λιώνει στο στόμα παραμένουν ένας από τους κύριους λόγους για να πιάσεις θέση στα αυτήν την οικογενειακή χασαποταβέρνα του Αγίου Δημητρίου που ψήνει εδώ και δεκαετίες αρνίσια παϊδάκια γάλακτος για Όσκαρ ή Χρυσή Σφαίρα. Της προβατίνας έρχονται δεύτερα και καλοψημένα. Αποθεωτικό είναι επίσης και το κοντοσούβλι του. Το κόστος ανά άτομο με κρασί, δεν ξεπερνά τα 20€.

Κεφαλονίτης

Ρεθύμνης, Τσακάλωφ 19, Πειραιάς, τηλ: 21 0411 4426

Φωτό: Tripadvisor

Απλό, τίμιο, φθηνό φαγητό. Αυτό θα βρεις στον Κεφαλονίτη της Καστέλλας, αυτό το ήρεμο ταβερνοκουτούκι, το οποίο εδώ και δεκαετίες σερβίρει σε «ντόπιούς» και μη σωστά ψημένα στα κάρβουνα παϊδάκια, αλλά και μερικά ακόμα κρεατοφαγικά καλούδια, λίγα και καλά. Αξίζει να δοκιμάσεις μπιφτέκι, συκώτι, μοσχαρίσια μπριζόλα και βραστά λαχανικά, αλλά και τις τηγανιτές του πατάτες. Λογαριασμός στα 18-20€, με χύμα κρασί.

Μιχάλης - Στου Κουτρούλη

Βαρίκα 8, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106913542

Φωτό: Foursquare

Σε αυτό το κρυμμένο και ζεστό κουτούκι στους Αμπελόκηπους, στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας που δεν το παίρνει το μάτι σου θα δοκιμάσεις λαχταριστά κρεατικά, ανάμεσα στα οποία θα βρεις εξαιρετικά παΐδάκια αλλά και… καλλιτεχνική γαρδούμπα για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Σημειωτέον τα παϊδάκια κόβονται την ώρα της παραγγελίας. Μην αμελήσεις να δοκιμάσεις και τους λαχανοντολμάδες, με νοστιμότατη σάλτσα. Ο λογαριασμός με κρασί στα 15-18€/ άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v