Πρώτη παρουσίαση: Dom Pérignon Vintage 2006

Στην Καμπανία, τόσο σε ολόκληρη τη ζώνη όσο και σε κάθε οίκο, όσο καλή και αν είναι μια χρονιά, δεν είναι απαραίτητο να χαρακτηριστεί άξια να "σηκώσει" τη δική της εσοδεία. Έτσι, τα κρασιά των περισσοτέρων εσοδειών χρησιμοποιούνται στα χαρμάνια των NV (non-vintage) εμφιαλώσεων του κάθε οίκου, καθιστώντας τις χρονολογημένες (vintage) Σαμπάνιες σπάνιες και ξεχωριστές. Και βέβαια, η ανακήρυξη μια χρονιάς σε "vintage year", αλλά και το λανσάρισμα μιας vintage Σαμπάνιας στην αγορά είναι πάντα σημαντικά γεγονότα.

Θλίψη πριν τις εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα λέει ότι λυπόταν για τις απολύσεις τις οποίες ανέλαβε να διεκπεραιώσει. Πόση κωλοτούμπα ή κωλοτουμπίτσα δικαιολογεί η πολιτική σκηνή;

Περί παλαίωσης (λευκών) κρασιών και αυτοκινήτων...

Σε κάποιον που είναι εκτός της κοινότητας των φανατικών οινόφιλων, μπορεί να φαίνεται αλλόκοτο. Κι όμως, το θέμα της παλαίωσης του λευκού κρασιού είναι, σε κάποιους κύκλους, ιδιαίτερα "ακανθώδες". Για έναν οινοποιό αποτελεί στοίχημα, αλλά και απόδειξη τεχνογνωσίας και "κατάκτησης" των δυνατοτήτων μιας ποικιλίας. Για κάποιους οινόφιλους, τώρα, συχνά αποτελεί απόδειξη (ίσως και επίδειξη) εμπειρίας, γνώσης και άποψης.

v