Ένας εγγαστρίμυθος μπαίνει σ' ένα μπαρ...

...για εγγαστρίμυθους. Ο μπάρμαν τον καλησπερίζει με ψιλή φωνή και χωρίς να κουνήσει τα χείλη του ούτε χιλιοστό τον ρωτά τι θα πιει. Ο πελάτης σφίγει με τη σειρά του τα χείλη. Ζητά ένα ουίσκι. Ρίχνει μια ματιά τριγύρω. Οι θαμώνες πίνουν, συζητούν και φλερτάρουν με σφαλιστά στόματα. Το μάτι του πέφτει σε κάποιον που μιλάει μόνος του ανοιγοκλείνοντας με ένταση τα σαγώνια του. Παίρνει βαθιά ανάσα. Ρωτά: “Τι έπαθε αυτός;” Ο μπάρμαν ακουμπά το ουίσκι με δύναμη στη μπάρα: “Μην αγχώνεσαι. Ο Μήτσος έγινε λιώμα πάλι και νομίζει ότι είναι κούκλα.”

Ενα μυαλό και αυτό...

Δύο επιστημονικές ανακοινώσεις τονώνουν την αισιοδοξία ακόμα και των πιο απογοητευμένων από τον πολιτικό κόσμο. Στο μέλλον, το συμπαθές πλάσμα στη διπλανή φωτογραφία θα μπορεί να αναλαμβάνει πολιτικές θέσεις, χωρίς να πρέπει να καμουφλάρεται με κοστούμια και γραβάτες.    

Ενας freddo από τα παλιά

Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Έλληνες εν τη μακαριότητί τους αγνοούσαν τον ιταλόφερτο «ευγενή» καφέ με το κομψό κωδικό όνομα Freddo! Τι μας θύμισε το Flocafe του Θησείου!  

Εορτές και θέσμια

Οι εορτές εξάπτουν την παιδική φαντασία και εξαίρουν το μητρικό ρόλο. Ακόμη και σήμερα; Πως το Πάσχα μπορεί να θυμίζει... Χριστούγεννα.     

Grand Theft Auto 4 vs. Χίλαρυ Κλίντον

Και ενώ οι Ιρανοί έχουν ξεκινήσει ιερό πόλεμο εναντίον της Barbie, η επίδοξη κυρία πλανητάρχης ρίχνει στην πυρά το νέο βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto, κατηγορώντας το ως «σιωπηρή επιδημία». Ένα ακόμα προ-εκλογικό τρικ ή φυλάει τα ρούχα της για να’χει τα μισά;

v