Αφήστε την Sakine –πάρτε αυτούς!

Στο τραγικό και απάνθρωπο μέτρο του λιθοβολισμού μέχρι θανάτου καταδικάστηκε μητέρα στο Ιράν για υποτιθέμενη εξαπάτηση του συζύγου της. Ο Ιοβόλος πάλι προτείνει να ανταλλαγεί η γυναίκα με αυτούς που αποδεδειγμένα μας εξαπατούν χρόνια τώρα. Δίκαιο;

Μάθε, παιδί μου, ιχθυοκαλλιέργεια!

Δεν είναι δύσκολο. Ένα 4αράκι χρειάζεσαι, με άριστα το 20, κι έχεις εξασφαλισμένη τη θέση που θα σε οδηγήσει στα υψηλότερα σκαλιά της ανεργιακής κλίμακας. Το λογαριασμό θα τον στείλουμε σε αυτούς τους κακομοίρηδες που πληρώνουν αδιαμαρτύρητα 23% τον ΦΠΑ.

Η τσαντίλα του "αυτονόητου"

Master of the obvious αποκαλούν ειρωνικά οι αγγλοσάξωνες όποιον δεν εισφέρει κάτι καινούριο στη γνώση τους, αλλά χρησιμοποιεί ήδη γνωστά στοιχεία για να εξάγει επί αυτών συμπεράσματα. Ο Ιοβόλος διεκδικεί μια θέση σε αυτή τη λίστα και χωρίς το άγχος της πρωτοτυπίας πια, εκνευρίζεται με "το αυτονόητο".   

Την υγειά μας να΄χουμε

Μικρά και καθημερινά περιστατικά δείχνουν ότι ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί έως ένα αξιοπρεπές επίπεδο "κρατικών κοινωνικών παροχών" είναι ίσως λίιιιγο μεγαλύτερος από τη φοροδιαφυγή. Γιατί αν πρόκειται οι κυβερνώντες να είναι φορολογικά άτεγκτοι, ας αρχίσουμε να τούς ζητάμε και λίγο καλύτερο κράτος. 

Διακοπές και τα λεφτά μασούρι

Ξηλώστε το στρώμα, πάρτε όσα λεφτά θα παίρνατε με το δώρο και φύγετε διακοπές μπας και... αποβλακωθείτε. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...     

v