Επικαιρότητα, μεγάλη φτωχομάνα

Η επικαιρότης με κουράζει, που θα έλεγε και η μαντάμ Σουσού. Ωστόσο, επιστρέφει αμείλικτη και ο Ιοβόλος καταγράφει ένα- δυο σκέψεις του για τα όσα συμβαίνουν. Όχι πως θα αλλάξει τίποτα, αλλά να, έτσι, για να έχουμε και κάτι να λέμε.     

Los Olvidados

Εννιά χρόνια προτού οι αντιπαθητικοί, κακορίζικοι ενήλικες του Τριφό στείλουν έναν πιτσιρικά στο αναμορφωτήριο χωρίς πραγματικό λόγο, ο Λουίς Μπουνιουέλ έφερνε στη μεγάλη οθόνη έναν άλλο κόσμο, πολύ διαφορετικό απ' το μικροαστικό περιβάλλον της ταινίας του Τριφό.

Γεια σου ρε Γκόφα...

Ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης με μια σκληρή ανακοίνωσή του, βάζει στη θέση τους εκείνους που προδίδουν το κοινό μέτωπο και συστρατεύονται με τις εξουσίες. Ο "δράστης" κ. Γκόφας στηλιτεύεται για την προδοτική του στάση και εμείς έκθαμβοι παρατηρούμε την πτώση των ηθών.  O tempora...   

Μια ιστορία με στενάχωρο τέλος

Κάποιος αποκτά αξίωμα, αρχίζει να υποστηρίζει το μνημόνιο και τσακώνεται με την παλαίμαχη αριστερόφρονα παρέα του. Γίνονται αυτά;  

Ίδρυμα kratikwn Υποτροφιών

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ζητά ορισμένα εκ των δικαιολογητικών που απαιτεί να του υποβάλλονται στα αγγλικά, ένας αναγνώστης εξανίσταται και στέλνει επιστολή και ο Ιοβόλος τη δημοσιεύει. Όταν τα πράγματα γίνονται απλά είναι καλύτερα. 

Η "νομιμοφροσύνη" σκοτώνει το δίκαιο

Το δικαστικό σώμα έδωσε πρόσφατα ένα εξαιρετικό δείγμα της φιλελεύθερης άποψής του για την σύγχρονη πραγματικότητα, απαγορεύοντας την ίδρυση φοιτητικού συλλόγου στο ΤΕΙ Λαμίας, γιατί υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσον "θέτει σε κίνδυνο της δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών".
  

v