Τα κρασιά της Άνοιξης

Η Άνοιξη έχει τα κρασιά της. Εξετάζουμε τις ποικιλίες που ταιριάζουν καλύτερα στην πιο... λουλουδιαστή εποχή του χρόνου και μαθαίνουμε νε ξεχωρίζουμε τις καλύτερες οινικές γεύσεις που θα μας κάνουν καλή παρέα (και) και στο φετινό κατώφλι του καλοκαιριού.

Οινόραμα 2010: Το Ελληνικό κρασί (πάντα) πιστό στα ραντεβού του

Το 10ο Οινόραμα, η μεγάλη επαγγελματική έκθεση του Ελληνικού κρασιού, έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες. Eλάτε να δούμε μαζί σε βάθος τις εντυπώσεις που άφησε και τα συμπεράσματα στα οποία οδηγεί. Mία τέτοια ματιά στο Οινόραμα θα σας ενθουσιάσει και θα σας γεμίσει αισιοδοξία...

Μαγειρεύοντας με κρασί

Όποιος μαγειρεύει ξέρει ότι η χρήση κρασιού στην κουζίνα οδηγεί σε πλούσιες αρωματικές και γευστικές απολαύσεις. Πόσο σίγουροι είμαστε όμως ότι χρησιμοποιούμε το κρασί σωστά στη μαγειρική; Πριν ανοίξετε το επόμενο μπουκάλι στην κουζίνα, ακολουθήστε τις συμβουλές του In2Life και η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Μαυροδάφνη: Μια εμφιαλωμένη δεσποινίς… ετών 65!

«Πώς τολμάς νεαρέ μου, έχω τα χρόνια της μητέρας σου, ξέρεις!» μου φάνηκε ότι την άκουσα να λέει καθώς την ζύγιαζα στα χέρια μου, έτοιμος για τα μεγάλα αποκαλυπτήρια. Όχι, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό… Όσο να’ ναι, όμως, ένιωθα δέος, καθώς ήμουν έτοιμος να ανοίξω μία συλλεκτική φιάλη Μαυροδάφνης του 1944...

Γερμανικό κρασί δοκιμάσατε τελευταία;

Μπορεί οι περισσότεροι να τη γνωρίζουμε για τη μπύρα, τα λουκάνικα, τις ποδοσφαιρικές της ομάδες και τα γρήγορα αυτοκίνητά της, λίγοι όμως είναι εκείνοι που ξέρουν – και προτιμούν – τη Γερμανία για τα κρασιά της. Αν δεν ανήκετε σε αυτό το (ομολογουμένως μικρό) γκρουπ, τι θα λέγατε να παρακολουθήσετε μία σύντομη επισκόπηση του Γερμανικού αμπελώνα από το In2Life, που μάλλον θα σας αλλάξει γνώμη;

Τρυγητός 2009: Κυριακάτικη οινογνωσία στα κτήματα της Αττικής

Για μία ακόμα χρονιά η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής γιορτάζει την εποχή του Τρυγητού και μας προσκαλεί να επισκεφθούμε τα καλύτερα οινοποιεία της Αττικής, να μάθουμε τα πάντα για το κρασί και να απολαύσουμε εκλεκτές ποικιλίες, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2009: Φθινοπωρινό τριήμερο οινικής απόλαυσης

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου οι οινοπαραγωγοί και αμπελουργοί της Νεμέας ανοίγουν τα οινοποιεία τους στο κοινό και περιμένουν τους λάτρεις του καλού κρασιού να απολαύσουν, να μάθουν και να γιορτάσουν τις περίφημες ποικιλίες των τοπικών αμπελιών.

Κίτρο Νάξου: Εσείς πίνετε ακόμα Limoncello;

Από το όμορφο νησί της Νάξου μας έρχεται μία νέα (μόλις 113 ετών!) προσέγγιση στα χωνευτικά ποτά: το Κίτρο Νάξου, ένα διαφορετικό απόσταγμα με κομψό άρωμα και ευχάριστη γεύση. Το In2Life επισκέπτεται το ιστορικότερο αποστακτήριο του νησιού, δοκιμάζει το εξαιρετικό αυτό απόσταγμα και αναθεωρεί όσα πίστευε μέχρι σήμερα για τα ποτά που υπογράφουν τον επίλογο ενός όμορφου γεύματος…

Κρασί και θερμοκρασία: Καρδιακοί φίλοι ή άσπονδοι εχθροί;

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να συντηρούμε το κρασί και σε ποια να το σερβίρουμε; Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για το λευκό, για το ροζέ και το κόκκινο; Και ποια είναι επιτέλους αυτή η περίφημη θερμοκρασία δωματίου; Το In2Life παίρνει το θερμόμετρο ανά χείρας και απαντάει σε όλα τα… καυτά σας ερωτήματα.

v