Οι ντομάτες, το αλκοόλ, το μέλι και άλλα πράγματα που δεν έχουν καμία θέση στο ψυγείο σας, μαζί με τις παρενέργειες που μπορεί να τους προκαλέσει η ψύξη.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Τι μπαίνει στο ψυγείο και τι όχι; Έχουν θέση στα ράφια του οι ντομάτες, τα μαρούλια, όλα τα ζαρζαβατικά, ή κάποια μόνο από αυτά; Τι γίνεται με το μέλι και τις μαρμελάδες; Τα βάζετε όλα στο ψυγείο… για καλό και για κακό; Δεν κάνετε καλά. Για την ακρίβεια, σε αρκετές περιπτώσεις κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό. Ιδού έντεκα τέτοια παραδείγματα και οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να βάζετε τα συγκεκριμένα τρόφιμα στο ψυγείο.
Ντομάτες: Θα αλλοιωθεί η γεύση και η υφή τους
Καρπούζια και πεπόνια: Θα χάσουν τα αντιοξειδωτικά τους
Πατάτες: Θα αλλοιωθεί η γεύση και η υφή τους
Κρεμμύδια: Θα μουχλιάσουν και θα γίνουν πολτώδη
Καφές: Θα χάσει τη γεύση του και θα απορροφήσει μυρωδιές από τα υπόλοιπα τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο
Σκόρδο: Θα μουχλιάσει και θα αρχίσει να βγάζει βλαστούς
Αλκοόλ: Το σκληρό αλκοόλ πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου για να διατηρεί τα αρώματα και τη γεύση του
Μέλι: Θα κρυσταλλώσει και θα σκληρύνει γρηγορότερα
Καυτερές σάλτσες: Οι περισσότερες αποθηκεύονται μια χαρά για έως και τρία χρόνια στα ντουλάπια σας