Βάζουμε αγαπημένα ελληνικά spirits στο shaker και ετοιμάζουμε πέντε δροσερά, καλοκαιρινά cocktails που αναδίδουν αρώματα Ελλάδας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η τάση της χρήσης δημοφιλών ελληνικών spirits και λικέρ, όπως το τσίπουρο και η μαστίχα στη δημιουργία πρωτότυπων και άκρως δροσιστικών cocktails.
Πιστοί κι εμείς λάτρεις των πρωτότυπων ιδεών και φανατικοί θαυμαστές των «ντόπιων» αλκοολούχων προϊόντων βγάζουμε τα shaker και ετοιμάζουμε πέντε καλοκαιρινά cocktails.
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά, εκτός της σόδας, σε σέικερ και χτυπήστε τα με πάγο. Διπλοσουρώστε σε ένα κοντό και μεγάλο ποτήρι με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Συμπληρώστε με σόδα και διακοσμήστε με ένα φύλλο φρέσκου φασκόμηλου.
The Peacemaker *
Υλικά: 50ml Skinos μαστίχα 20ml σιρόπι ξυδιού από λευκό κρασί αρωματισμένο με κούμκουατ και δενδρολίβανο 20ml Vermouth di Torino 1 ριξιά μπίτερς από σέλερι
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με πάγο σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης. Σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι κουπέ και διακοσμήστε με ένα φρέσκο κλαράκι δενδρολίβανου.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με πάγο σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης. Σουρώστε σε ένα κοντό και μεγάλο ποτήρι με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Διακοσμήστε με μία φλούδα πορτοκαλιού.
«Χτίστε» το κοκτέιλ σας σε ένα ψηλό ποτήρι τοποθετώντας ένα-ένα τα υλικά μαζί με πάγο. Ανακατέψτε καλά και συμπληρώστε με σόδα. Διακοσμήστε με μία φλούδα λεμονιού.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker, χτυπάμε καλά, σουρώνουμε και σερβίρουμε με πάγο. Διακοσμούμε με ένα κλωναράκι αρμπαρόριζας και λίγο γλυκό κυδώνι.
* Τα cocktails με αστερίσκο αποτελούν δημιουργίες του Γιάννη Κοροβέση, Bar manager στις επιχειρήσεις του ομίλου Τραστέλη (Σπονδή, Hytra, Fuga), εισηγητή στο IEK Le Monde και δημιουργό του Bitterbooze.com. To Grandpa αποτελεί δημιουργία του Γιάννη Χατζηαργυρού (Κύριος Χου, Balux).