Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με πέντε λαχταριστά και εύκολα στην ετοιμασία τους κοκτέιλ που δίνουν δροσερό τόνο στις κατ’ οίκον συνάξεις μας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Για να φτιάξουμε ένα δροσερό, καλοκαιρινό κοκτέιλ δε χρειάζεται να συναγωνιστούμε σε απόδοση τους κορυφαίους bartenders των αθηναϊκών cocktail bar. Αρκούν τα κατάλληλα υλικά, η καλή διάθεση και η απαραίτητη καθοδήγηση για να τα καταφέρουμε.
Δείτε πέντε εύκολες στην υλοποίησή τους καλοκαιρινές συνταγές για homemade κοκτέιλ.
Καρπούζι με τζίντζερ και λάιμ Υλικά (για 6 ποτήρια): 1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι 2 κ.γ. ξύσμα τζίντζερ χυμό και ξύσμα από 1½ λάιμ 4-6 κ.σ. ζάχαρη
Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σπόρια. Το βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφού γίνει χυμός τον περνάτε από σουρωτήρι και τον βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τον σερβίρετε με παγάκια και βότκα (ή ρούμι) σε αναλογία από 1:3 ως 1:5, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ακόμη και χωρίς προσθήκη αλκοόλ.
Λευκή Σανγκρία Υλικά: 10 πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση 2 πράσινα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες Φέτες lime Φλούδες λεμονιού 1 μπουκάλι λευκό, ξηρό, αφρώδες κρασί 220 ml χυμό σταφύλιων 150 ml λικέρ πορτοκάλι ή λιμοντσέλο 8 φύλλα φρέσκια μέντα
Γεμίζετε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα με τριμμένο πάγο μέχρι τη μέση.Ρίχνετε τα φρούτα και τις φλούδες λεμονιού. Προσθέτετε το χυμό και το λικέρ και ανακατεύετε απαλά. Αμέσως πριν το σερβίρετε προσθέτετε αργά αργά το κρασί και ύστερα τα φύλλα της μέντας.
Κοσμοπολιταν Ρόδι Υλικά: 60 ml Βοτκα 25 ml triple sec 25 ml χυμό Ρόδι 10 ml χυμό Λαιμ
Βάζετε τον πάγο, τη βότκα, το triple sec, το λάιμ και το χυμό ρόδι σε ένα σέικερ και ανακινείτε καλά. Σουρώνετε σε ένα παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμείτε με μία φέτα λάιμ.