Επιδόρπιο, σνακ, πρωινό, ακόμη και... μεσημεριανό. Πέντε ευφάνταστες φρουτοσαλάτες για κάθε ώρα της ημέρας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Πλούσια γεύση, μεθυστικά αρώματα, βελουδένια υφή, τεράστια ποικιλία πιθανών συνδυασμών που αφήνει τη φαντασία να οργιάσει. Οι φρουτοσαλάτες αποτελούν ιδανικό σνακ ή επιδόρπιο, ιδιαίτερα τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά, εμπνέοντάς μας για ένα δροσιστικό, γευστικό πλην υγιεινό και κυρίως διαιτητικό μίνι γεύμα. Οι συνταγές που ακολουθούν είναι πανεύκολες στην εκτέλεσή τους, νοστιμότατες και υγιεινές –ιδιαίτερα αν μετριάσετε, ή μηδενίσετε, τις ποσότητες ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσετε– και προσφέρονται για όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμη και για να συμπληρώσουν το μεσημεριανό γεύμα.
Φράουλες και σπανάκι (!) Συστατικά 3 κούπες φρέσκο σπανάκι ½ κούπα κομμένες φρέσκιες φράουλες ¼ κούπα σπασμένα ψημένα αμύγδαλα 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο 1 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τις φράουλες και τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο σέικερ το μηλόξυδο, το μέλι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε το μείγμα στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Φράουλες στον ηλιο(σπορο) Συστατικά 2 κούπες κομμένες φρέσκιες φράουλες 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια 1 φλιτζάνι σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο ¼ φλιτζάνι σταφίδες ½ φλιτζάνι γιαούρτι φράουλα 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους Φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις φράουλες, το μήλο, τα σταφύλια, το σέλινο και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε επάνω σε φύλλα μαρουλιού.
Εξωτική παπάγια και spicy τζίντζερ Συστατικά ½ παπάγια κομμένη σε κύβους ½ ανανάς κομμένος σε κύβους 2 ακτινίδια κομμένα σε κύβους 1 1/2 κούπα μπανάνες σε φέτες ¾ κούπα κομμάτια πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο φρέσκο τζίντζερ 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά) 1 κούπα τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε στο σέικερ το τζίντζερ με το χυμό πορτοκαλιού. Περιχύνουμε τα φρούτα με το χυμό και προσθέτουμε ζάχαρη και καρύδα.
Φρουτοσαλάτα Κούβα Συστατικά 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ φλιτζάνι χυμό ανανά 1 φλιτζάνι παγωμένο συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού ½ ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη ¼ φλιτζάνι μέλι ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού Φρούτα εποχής
Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το αλεύρι, τους χυμούς, τη ζάχαρη και το μέλι. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για δύο λεπτά, ή μέχρι το μείγμα να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε τα φρούτα και σερβίρουμε. Το dressing που περισσεύει διατηρείται στο ψυγείο για μέχρι μία εβδομάδα.
Εκτέλεση: Στραγγίζουμε τον ανανά και τον βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο χυμό του αρκετό νερό ώστε να συμπληρώνονται τρία φλιτζάνια. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε για δύο λεπτά το μείγμα του χυμού με τις βανίλιες. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Περιχύνουμε τα φρούτα και σερβίρουμε.