Αν η μοναδική σχέση αλκοόλ και φαγητού που μπορείτε να σκεφθείτε είναι αυτή ενός ποτηριού κρασί δίπλα στο πιάτο, καιρός να αναθεωρήσετε. Μια... εκρηκτική γαστρονομική πρόταση, που αναμειγνύει ζυμαρικά με βότκα (!) ετοίμασε για το in2life ο σεφ Δημήτρης Μαργαρώνης.
Υλικά:
· 1 Πακέτο πέννες
· 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
· 2 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτυρο
· 2 κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα ( κονσέρβα )
· 1/4 της κούπας βότκα
· Αλάτι
· 1 καυτερή ψιλοκομμένη πιπεριά για γεύση
· 1/2 της κούπας κρέμα γάλακτος 3,5% λιπαρά
Για τα μακαρόνια:
Σε ένα λίτρο νερό μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Για τη σάλτσα:
Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε το σκόρδο μαζί με το λάδι έως ότου αυτό μαλακώσει, αλλά προσέχουμε να μην πάρει χρώμα και καεί. Εν συνεχεία προσθέτουμε τη ντομάτα και τη βότκα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ (διαφορετικά η σάλτσα θα πικρίζει). Προσθέτουμε αλάτι και την πιπεριά προσέχοντας να μην το κάνουμε αλμυρό γιατί αργότερα θα προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος η οποία θα εμπλουτίσει τις γεύσεις. Τέλος ρίχνουμε και την κρέμα και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Εφόσον οι πέννες είναι έτοιμες τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το βιογραφικό του κ. Μαργαρώνη