Τέλειες συνταγές για να φτιάξεις δροσερή λεμονάδα στο σπίτι
Παραδοσιακή, ροζ, πικάντικη με τζίντζερ, υγιεινή με μέλι χωρίς ζάχαρη… Τέσσερις συνταγές για να φτιάξεις την τέλεια σπιτική λεμονάδα.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Λίγα πράγματα είναι ιδανικότερα για καλοκαιρινό κέρασμα από μια δροσερή, παγωμένη λεμονάδα –και λίγα επίσης πράγματα μας ξυπνούν με το άρωμά τους τόσες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Γι’ αυτό σου βρήκαμε τρεις καταπληκτικές συνταγές για να φτιάξεις χειροποίητη λεμονάδα που θα ενθουσιάσει τα πλήθη –ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές μαζώξεις της παρέας στο μπαλκόνι.
Εκτέλεση: Αφαιρούμε τη λεπτή κίτρινη φλούδα από το ένα λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος). Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να πάρει βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι με το μέλι. Στύβουμε τα φρέσκα λεμόνια και σουρώνουμε τον φρέσκο χυμό λεμονιού. Τον ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού. Διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι ή κανάτα για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.
Εκτέλεση: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη, και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον χυμό κράνμπερι και το ανθρακούχο νερό (σόδα). Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρουμε με πάγο, φέτες λεμονιού και φύλλα δυόσμου.
Υλικά: 500 ml χυμός λεμονιού, 500 γρ ζάχαρη, 500 γρ νερό, ένα κομμάτι τζίτζερ σε μέγεθος αντίχειρα κομμένο σε λεπτές φέτες, λίγες φλούδες λεμονιού, φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το τζίντζερ να σιγοβράσουν για δέκα λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν μεταγγίσουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Η αναλογία που χρησιμοποιούμε στο σερβίρισμα είναι 1 προς 3. Γεμίζουμε το 1/3 του ποτηριού με τον συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε πάγο, φύλλα δυόσμου και νερό (ή σόδα).
Υλικά: Για το σιρόπι: 200 γρ ζάχαρη, 100 ml νερό Για τη λεμονάδα: 8 λεμόνια, ξύσμα από 2 λεμόνια, 800 ml νερό, πάγο, δυόσμο
Εκτέλεση: Βάζουμε το σιρόπι να βράσει έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τα λεμόνια την φλούδα και το λευκό μέρος και κρατάμε μόνο το κίτρινο αφαιρώντας τα κουκούτσια. Βάζουμε στο εξάρτημα μπλέντερ τα λεμόνια και χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Επιστρέφουμε τον χυμό από τα λεμόνια στο μπλέντερ και προσθέτουμε το νερό, το σιρόπι και τον πάγο, χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο.