Σου αρέσουν τα ζυμαρικά; Σου αρέσουν οι σαλάτες; Ε λοιπόν έχουμε τις καλύτερες συνταγές για να συνδυάσεις τις δύο σου αγάπες.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Όλοι αγαπάμε τα μακαρόνια. Όχι όλοι; Ε, οι περισσότεροι τουλάχιστον.
Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, τότε σίγουρα οι παρακάτω… υβριδικές συνταγές θα σε ενθουσιάσουν γιατί είναι πεντανόστιμες – και το κυριότερο; Εύκολες.
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά μαζί. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε. Τόσο απλά.
Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό για να κρυώσουν εντελώς. Τινάζουμε το σουρωτήρι για να φύγει νερό, που έχει τυχόν παγιδευτεί μέσα στα μακαρόνια. Σε ένα βάζο ή δοχείο που κλείνει πολύ καλά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι και το κουνάμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε αλατοπίπερο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, τη βινεγκρέτ, τον τόνο, το καλαμπόκι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε απαλά.
Υλικά: 500 γρ. βίδες, 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες, 2 αγγουράκια μικρά, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους περίπου 2 - 3 εκ., 2 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη, 1 πιπεριά κέρατο, σε μέτρια καρέ 10 - 12 ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, 1 κρεμμύδι ξερό, σε μέτρια καρέ, 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα, 1 κ.σ. ξίδι, 70 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση: Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις βίδες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τις σουρώνουμε. Τις βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τις ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας από το λάδι, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε στις βίδες τις ντομάτες, τα αγγουράκια, την πιπεριά, τις ελιές, την κάππαρη και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με το λαδόξιδο και σερβίρουμε.
Υλικά: 250 γρ. τορτελίνι, 1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια, 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 6-8 καρδιές αγκινάρας, 100 γρ. ανθότυρο σε κομματάκια, 5-6 φέτες σαλάμι αέρος κομμένο στα τέσσερα, 2 κ.σ. ελιές για τη σάλτσα, 3 κ.σ. μηλόξυδο, 6 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.γλ. μέλι, 1 κ.γλ. μουστάρδα dijon, 1 κ.γλ. ρίγανη, αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση: Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα υλικά της σάλτσας. Προσθέτουμε τα τορτελίνι, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τις αγκινάρες, το ανθότυρο, το σαλάμι αέρος, τις ελιές, και ανακατεύουμε.