Θέλεις να αποφύγεις το ντελίβερι, αλλά δεν έχεις και χρόνο για μαγείρεμα; Κανένα πρόβλημα. Σου βρήκαμε 5 συνταγές που δεν θα σου πάρουν ούτε μισάωρο.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Ποιος είπε ότι για να φας κάτι νόστιμο και σπιτικό πρέπει να ξοδέψεις δύο ώρες στην κουζίνα; Οι συνταγές που βρήκαμε δεν χρειάζονται ούτε 30 λεπτά συνολικά, για προετοιμασία και μαγείρεμα.
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες 2 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Σοτάρουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας “ξύνουμε” απαλά τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα φιλέτα και αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά μέσα στην κρέμα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Υλικά: 250 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης, 1 κύβο λαχανικών, 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (ή δυο μικρότερα), λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, 2 κ.σ ελαιόλαδο, 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο, 1 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, 4 φέτες λεπτές καπνιστό σολωμό, 2 κ.σ γιαούρτι ή τυρί κρέμα light
Εκτέλεση: Βράζουμε τα σπαγκέτι σε νερό με τον κύβο λαχανικών. Κόβουμε τον σολομό σε λεπτές λωρίδες, τον αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ ανάδευσης. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα βότανα. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού κι αλατοπερώνουμε ελαφρά. Και με ένα πιρούνι λιώνουμε το αβοκάντο ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα υλικά σαν να τα πολτοποιούμε.
Στραγγίζουμε τα καυτά ζυμαρικά (κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε) και τα προσθέτουμε στη σάλτσα αβοκάντο. Προσθέτουμε τον σολομό. Προσθέτουμε λίγο από το καυτό νερό των ζυμαρικών περίπου 1/2 φλ. Απαλά ανακατεύουμε να κρεμώσουν τα ζυμαρικά και να αραιώσει η σάλτσα αβοκάντο.
Σερβίρουμε σε 2 πιάτα με μια κουταλιά τυρί κρέμα light. Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με λίγα βότανα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε γλυκιά πάπρικα στο σερβίρισμα.
Εκτέλεση: Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρές φέτες. Αλείφουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σε ένα σχαροτήγανο και τα ψήνουμε γυρνώντας τα κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μία πιατέλα στρώνουμε τη ρόκα, τα φύλλα σπανάκι και προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά. Ψήνουμε και το μανούρι στη γκριλιέρα, το θρυμματίζουμε και το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά.
Για τη σάλτσα βαλσάμικου: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τα ψητά λαχανικά με τη σάλτσα βαλσάμικου και σερβίρουμε.
Εκτέλεση: Βάζουμε τις πατάτες με την -καλά πλυμένη- φλούδα σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό, το αλατίζουμε και το βάζουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν (για περίπου 20 λεπτά) αλλά να μην διαλύονται. Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό βρύσης για να σταματήσουμε τον βρασμό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, τα ραπανάκια και τον μαϊντανό.
Ετοιμάζουμε το dressing. Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) βάζουμε την μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη, το σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιούμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα το μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, ή να την αφήσουμε καλυμμένη στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σποράκια και τις πιέζουμε ελαφρά, να φύγουν τα πολλά υγρά. Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και την βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της, ανακατεύοντας τακτικά. Το αποτέλεσμα θέλουμε να είναι μια "πάστα" ντομάτας χωρίς καθόλου υγρά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε την ντομάτα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό να πήξουν σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς να τα ανακατέψουμε. Κατόπιν ανακατεύουμε και μόλις τα αυγά ψηθούν αποσύρουμε από την φωτιά. Μεταφέρουμε τον καγιανά σε πιατέλα και προσθέτουμε αμέσως την μυζήθρα τριμμένη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.