Η τηλεργασία από το Μπαλί πλέον θα είναι 100% αφορολόγητη
Η τηλεργασία στο Μπαλί είναι 100% αφορολόγητη και δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς σκεφτόμαστε να ετοιμάσουμε βαλίτσες προς τα εκεί.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Η τηλεργασία μπήκε γερά στη ζωή μας με την πανδημία κι ακόμη και σήμερα δύο χρόνια και βάλε μετά ένα σημαντικό ποσοστό εργαζομένων δουλεύει από το σπίτι του. Δεν τους χάλασε και πολύ όσους εξασκούν το remote working, πόσο μάλλον αν είχαν την ευκαιρία να δουλεύουν από κάποιο τροπικό νησί, χωρίς η εφορία να παίρνει όλο το βιος τους.
Όπως και να ‘χει οι ψηφιακοί νομάδες (όπως λέγονται όσοι τηλεεργάζονται και διαμένουν σε διαφορετική χώρα, από εκείνη της εταιρείας τους) πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα.
Αυτούς μάλλον σκέφτηκε η κυβέρνηση της Ινδονησίας η οποία με στόχο να αναζωπυρώσει το τουριστικό ενδιαφέρον για το Μπαλί, η Ινδονησία σχεδιάζει μια βίζα ειδικά για ψηφιακούς νομάδες
Προς το παρόν, όποιος θέλει να τηλεργαστεί από το Μπαλί, οφείλει να υποβάλει αίτηση είτε για μια βίζα 30 ημερών κατά την άφιξη (VoA), είτε για μια τουριστική βίζα που μπορεί να παραταθεί για 60 ημέρες, είτε για μια επαγγελματική βίζα που ισχύει μόλις για 180 ημέρες.
Ωστόσο η νέα βίζα για ψηφιακούς νομάδες, η οποία βρίσκεται ακόμη σε πιλοτικό επίπεδο, θα ισχύει για πέντε χρόνια, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη σε διάρκεια βίζα του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πιο θελκτικό όλων παρόλα αυτά είναι το γεγονός ότι η άδεια θα δίνει το δικαίωμα στους κατόχους να ζουν στην Ινδονησία αφορολόγητα, εφόσον το εισόδημά τους προέρχεται από το εξωτερικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
«Η βίζα τηλεργασίας εισάγεται στο πλαίσιο των φιλόδοξων σχεδίων της χώρας να επαναπροσδιοριστεί ως «πράσινος» προορισμός με ηρεμία και πνευματικότητα, πέρα από τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο υπουργός Τουρισμού Sandiaga Uno.