Επειδή είσαι σε καραντίνα, δεν σημαίνει πως θα στερηθείς την τέχνη. Ειδικά εφόσον πολλοί οργανισμοί έχουν φροντίσει για εσένα.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Οι μέρες καραντίνας δεν περνάνε εύκολα. Ό,τι και να σκεφτείς να κάνεις, μέσα σε λίγη ώρα το βαριέσαι. Αρχίζει να μην σε χωράει το σπίτι. Κι επειδή είναι σκοτεινές αυτές οι στιγμές και δεν το θέλουμε, φέρνουμε λίγο περιεχόμενο-αντίδοτο στην σκοτεινιά: τέχνη. Συγκεκριμένα, τέχνη που μπορείς να δεις από το σπίτι σου, ασφαλής και τυλιγμένος με κουβέρτα, κουνώντας μόνο το δάχτυλό σου για να κάνεις κλικ.
Επειδή αν δεν υπήρχε τέχνη, ο κόσμος θα ήταν κάπως ανυπόφορος.
*Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο προσφέρει ένα πολύ ωραίο visual tour εδώ. Από αιγυπτιακές μούμιες και την στήλη της Ροζέτας, μέχρι και τα περιβόητα γλυπτά του Παρθενώνα.
*Το Γκούγκενχάιμ στην Νέα Υόρκη μέσα από την λειτουργία Street View της Google προσφέρει ένα διαδικτυακό tour σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα σύγχρονης τέχνης.
*Το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στην Σεούλ προσφέρει tour στους έξι εντυπωσιακούς ορόφους του, με έργα τέχνης από Κορεάτες καλλιτέχνες, αλλά και από όλο τον κόσμο.
*Το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Γερμανίας, με άκρως σημαντικά ευρήματα από την αρχαιότητα, διαθέτει την συλλογή του online μέσω της Google.
*Μπορούμε να πάμε όμως και μια βόλτα στο Ουφίτσι της Φλορεντίας, για να δούμε την τεράστια συλλογή τέχνης της οικογένειας των Μεδίκων.
*Το Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ επίσης έχει τα έργα του online, για τους λάτρεις της τραγικής αυτής φιγούρας του κόσμου της ζωγραφικής.
*Το πρόγραμμα Google Arts Project, γενικά, προσφέρει tours εντελώς δωρεάν σε δεκάδες μουσεία ανά τον πλανήτη, αλλά και σε ελληνικά, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κάντε ένα κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
*Το Λούβρο φυσικά και δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει θεματικά online tour στα εκπληκτικά του εκθέματα.
*Το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στον κόσμο, με απίστευτο πολιτισμικό θησαυρό στους τοίχους του, μας περιμένει να το εξερευνήσουμε από την οθόνη μας εδώ.
*Στα δικά μας, το Μουσείο Γουλανδρή προσφέρει κι αυτό visual tour. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας, εδώ.
*Θέατρο, είπατε; Γνωρίζετε για το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού, σωστά; Επειδή είναι προσβάσιμο από εδώ, και αν αγαπάτε το θέατρο πρέπει να το κάνετε bookmark.
*Όπως αναφέραμε και εμείς, οι τρέχουσες παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης θα είναι προσβάσιμες από την on-demand πλατφόρμα του.
*Και έχουμε και Κυπριακό θέατρο. Στο αρχείο του ψηφιακού Ηροδότου, θα βρείτε υλικό δεκαετιών.
*Έχουμε και μουσική. Η Φιλαρμονική του Βερολίνου έχει παραχωρήσει εντελώς δωρεάν 600 συναυλίες της, για όλους τους λάτρεις της κλασικής μουσικής.
*Έχουμε και όπερα. Η Metropolitan Opera προσφέρει σε streaming, εντελώς δωρεάν, κάθε μέρα μία από τις πιο εμβληματικές της παραστάσεις. Για να μάθετε πώς θα τις παρακολουθήσετε, πηγαίνετε στο επίσημο site, εδώ.
*Η British Pathé, μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες κινηματογραφικές εταιρίες της Βρετανίας, έχει ανεβάσει όλο το αρχείο της στο YouTube, εδώ.
*Τέλος, για τους βιβλιόφιλους, εδώ μπορείτε να βρείτε το κομμάτι του in2life για το πού μπορούμε να βρούμε εντελώς νόμιμα και δωρεάν βιβλία στο ίντερνετ.