Ο Θόδωρος Λέλεκας διαλύει απορίες για το ροζέ κρασί και παρουσιάζει αγαπημένες του ετικέτες, που ταιριάζουν τέλεια με εύκολα και νόστιμα καθημερινά πιάτα.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Από τον Θόδωρο Λέλεκα
Υπάρχει λόγος που τα ροζέ κρασιά τα λέμε και «πασπαρτού». Είναι επειδή μπορούμε να τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, είτε μόνα τους, είτε συνοδεύοντας μία μεγάλη γκάμα από πιάτα. Και όταν λέμε μεγάλη γκάμα, κυριολεκτούμε. Γιατί αυτά μπορεί να είναι από κοκτέιλ θαλασσινών, σούσι και ποικιλίες τυριών ή αλλαντικών, μέχρι τα πιο δημοφιλή, καθημερινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, όπως τα περισσότερα λαδερά, αλλά και κάποια ελαφριά κρεατικά.
Μην ξεχνάτε λοιπόν: Όλο το χρόνο, αλλά ειδικά από την άνοιξη και μετά, το ροζέ παίρνει τη θέση του στο τραπέζι μας και είναι στα καλύτερά του εκεί που ούτε το λευκό, αλλά ούτε το ερυθρό κρασί μπορεί να μας καλύψει απόλυτα.
Στο βίντεο που θα δείτε, «πρωταγωνιστούν» τα εξής δημοφιλή ροζέ κρασιά: