Κατώγι Αβέρωφ: Με όνομα βαρύ, σαν ιστορία...
Βλέπουμε τη χαρακτηριστική του ετικέτα σε κάβες και σούπερ μάρκετ. Μπαινοβγαίνει στο σπίτι μας και βρίσκεται στο τραπέζι μας. Συχνά όμως ξεχνάμε – ή δεν φανταζόμαστε – πως κάθε του μπουκάλι είναι και ένα κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού κρασιού. Επισκεπτόμαστε το Οινοποιείο και Ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο, και μαθαίνουμε πώς δημιουργήθηκε το πρώτο «καλό» εμφιαλωμένο κρασί στην Ελλάδα.