Τα πέντε πιο λαχταριστά – κυριακάτικα και μη - brunch που σερβίρονται στην Θεσσαλονίκη, για να ξεκινήσετε τον Σεπτέμβριο νόστιμα και χορταστικά.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Λαχταριστές ομελέτες και φρέσκιες μπουγάτσες. Αχνιστός καφές και αυγόφετες. Αφράτα κέικ, κις και κολασμένα γλυκά pancakes. Κάθε Κυριακή – σε ορισμένες περιπτώσεις και κάθε μέρα – η Θεσσαλονίκη χορταίνει τσιμπολογώντας από το πρωί ως το απόγευμα, με μια κούπα καφέ στο χέρι. Και αυτά είναι τα πέντε καλύτερα μέρη για να το κάνει:
Στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου του ξενοδοχείου Excelsior, μια ανάσα από την πλατεία Αριστοτέλους, το μπιστρό του be έχει γίνει το πλέον εναλλακτικό, casual μέρος για το brunch της Κυριακής. Το σκηνικό είναι βιομηχανικό με ευχάριστα χρώματα, η μουσική jazz-indie και οι γεύσεις, μια προσεγμένη μίξη γαλλικού στιλ και ελληνικής παράδοσης. Θα βρείτε μεταξύ άλλων φρέσκες μπουγάτσες, τυρόπιτες, pancakes, γλυκά του κουταλιού, δυναμωτικά smoothies και εξαιρετικές ομελέτες. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.
Σε μια μικρή πλατεία, μια ανάσα από τον Λευκό Πύργο, το La Place Mignonne φέρνει αέρα γαλλικού μπιστρό στην περιοχή και κάθε Κυριακή από τις 11.00 ως τις 14.00 απλώνει έναν μεγάλο, πλούσιο μπουφέ με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από πιτάκια και αυγά, μέχρι δημητριακά, κέικ, pancakes, φρέσκους χυμούς, ψωμάκια, donuts, τάρτες κ.α. Το κόστος είναι 12€ το άτομο.
Στον στιλάτο χώρο του Canteen, στην καρδιά της πόλης, που παραπέμπει σε στιλάτο all day wine bar, οι Κυριακές είναι “Brunch me baby one more time» ημέρες, με ειδικό μενού που σερβίρεται μέχρι αργά το απόγευμα, για να προλάβουν ακόμη και όσοι ξενύχτησαν το Σάββατο. Θα βρείτε ομελέτες και αυγά σε κάθε εκδοχή, υπέροχες αυγόφετες, κις και pancakes με πολλούς διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς. Υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο για ένα καλό τσιμπολόγημα με καφέ.
Αξίζει τον κόπο να οδηγήσετε μέχρι την Πυλαία και το εμπορικό κέντρο την Κυριακή, για να απολαύσετε το λαχταριστό brunch που ετοιμάζει το Prince Barserrie. Σερβίρεται στον μοντέρνο, cosy χώρο με τις βιομηχανικές πινελιές από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και αποτελείται από έναν μεγάλο, πλούσιο μπουφέ, που τα πρωινά της Κυριακής παίρνει τη θέση της κεντρικής μπάρας. Διαθέτει φρέσκα καλούδια όπως κέικ, τσουρέκια, σαλάτες, πιτάκια, κρέπες, σαντουιτσάκια, αλλαντικά… Όλα με 12€ το άτομο για απεριόριστη κατανάλωση. Καλό θα ήταν να τηλεφωνήσετε για κράτηση.
Το όμορφο μαγαζάκι με την μεσογειακή «καρδιά» και την εναλλακτική αύρα έγινε γνωστό για το περίφημο μπουγατσάν του, αλλά το μενού του έχει κι άλλες εκπλήξεις: Ένα all day breakfast menu, κάθε μέρα, που περιλαμβάνει bagels με γαλοπούλα και κρέμα τυριού, αυγόφετες γεμιστές με τυρί και μαρμελάδα ή σοκολάτα και μπανάνα, ομελέτες με μανιτάρια, γαλοπούλα ή μπέικον, cake και άλλες γεύσεις που ανανεώνονται συχνά. Υπολογίστε περί τα 8-10€ το άτομο για ένα καλό γεύμα με καφέ.