Σε αυτές τις ταβέρνες θα νιώσεις σαν να είσαι στην εξοχή

του Νικόλα Γεωργιακώδη
Δεν χρειάζεται να ξεμακρύνουμε πολύ από την καρδιά του κέντρου για να νιώσουμε πως βρισκόμαστε (και τρώμε) σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι χωριού.
Η αθηναϊκή εξοχή έχει μπόλικες διευθύνσεις για να καθαρίσει το μυαλό και να γεμίσει το στομάχι.
Αγρόκτημα Ρεγκούκου
Αμυγδαλέζα, Σταμάτα, τηλ: 21 0621 7898
Σταθερή αξία στην κρεατοφαγία εδώ και δεκαετίες, η χασαποταβέρνα του Μαγγίνα βγάζει τραπεζάκια μέσα σε ένα μικρό πράσινο αλσάκι και σερβίρει νοστιμότατα κοψίδια σε χορταστικές μερίδες, με highlight τα παϊδάκια, καθώς και συκώτι αρνίσιο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και χοιρινό ψαρονέφρι. Ταυτόχρονα, οι σούβλες του γυρίζουν ασταμάτητα και φιλοξενούν αρνάκι, γουρουνόπουλο και εξαιρετικό κοκορέτσι. Για ένα απλό αλλά νοστιμότατο και τίμιο γεύμα εδώ, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€ με χύμα κρασί.
Βάθης
Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834
Αναλλοίωτη στον χρόνο, η ταβέρνα του Κορομηλά μαζεύει στην αυλή της με το χαλικάκι, κάτω από τις ασβεστωμένες μουριές, πιστούς θαμώνες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Αθήνας για να γευτούν τις εκλεκτές της γεύσεις. Τζατζίκι, κολοκυθάκια τηγανιτά, χόρτα βραστά και φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές και τυροκροκέτες είναι ό,τι πρέπει για ξεκίνημα, ενώ στα κυρίως πρωταγωνιστούν πιατέλες με αρνίσια παϊδάκια, κοκορέτσι βλάχικο, κοντοσούβλι χοιρινό, μοσχαρίσιες, μπιφτέκια σχάρας, παϊδάκια κοτόπουλο, χοιρινό ψαρονέφρι, συκωταριά, γλυκάδια και αμελέτητα σε μερίδα και πληθωρικές ποικιλίες. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί στα 15-20€.
Πεύκα
Χαϊμαντά 34, Μαρούσι, τηλ: 210 8022371
Με χαλικάκι στην αυλή, άνετα τραπέζια με καρό τραπεζομάντιλα και άφθονα πεύκα για ίσκιο, τα Πεύκα μάς ταξιδεύουν στην εξοχή και στα παιδικά μας χρόνια. Οι γεύσεις εδώ περιλαμβάνουν τα κλασσικά μιας παραδοσιακής οικογενειακής ταβέρνας – κοντοσούβλι, εξοχικό, γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, μπριζόλες, παϊδάκια κ.α. με σπεσιαλιτέ το μοσχαράκι γάλακτος με πατάτες φούρνου, τους λαχανοντολμάδες και το αρνάκι σούβλας. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο με χύμα κρασί, με κέρασμα πορτοκαλόπιτα.