Η 14η Φεβρουαρίου είναι μόνο η αφορμή. Τον έρωτά σας που περνά από το στομάχι μπορείτε να τον γιορτάσετε κάθε μέρα. Ακόμα και εν μέσω λοκντάουν.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Ναι, το ξέρουμε, δεν είναι το ίδιο με το να βγαίνατε. Από εκεί όμως μέχρι την αντίδραση πεντάχρονου «αφού δε μ’ αφήνουν να κάνω αυτό που θέλω, δεν κάνω κι εγώ τίποτα» μεσολαβεί μια καραντινο-κατάθλιψη ίσα με το μπόι σου. Ξέθαψε λοιπόν τα κεριά από το ανήλιαγο ντουλάπι που τα έχεις κλείσει, βγάλε τα καλά ποτήρια από το σκρήνιο της γιαγιάς σου, και δες από πού θα παραγγείλετε το τέλειο βαλεντινο-γεύμα.
Chez Michel
Το κολωνακιώτικο μπιστρό έχει ετοιμάσει ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ένα πολύ ενδιαφέρον μενού, που θα σου κοστίσει 56€ για δύο άτομα –περιλαμβάνει και κρασί. Περιλαμβάνει σαλάτα με καρδιές αγγινάρας, flakes μανιταριών και παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, λάδι τρούφας, βινεγκρέτ κρίταμου και λεμόνι, και επιλογή από τα εξής τρία κυρίως πιάτα: φιλέτο πάπιας με σάλτσα φρούτων του δάσους και πουρέ παστινάκι ή/και ψαρονέφρι souvide με σάλτσα κόκκινου γλυκού κρασιού και πουρέ κόκκινης γλυκοπατάτας ή/και ριζότο με ποικιλία μανιταριών. Για επιδόρπιο, διαλέγετε λάβα κέικ ή mousse γάλακτος με μάνγκο και τραγανή πραλίνα και για κρασί Ονειροπαγίδα Chardonnay ή Ονειροπαγίδα Merlot. Παραγγελίες μέσω Wolt, από εδώ.
Aleria at Home
Κάθε Σαββατοκύριακο ο σεφ του αγαπημένου εστιατορίου του Μεταξουργείου, Γκίκας Ξενάκης, προτείνει ένα διαφορετικό σετ μενού στα 40€ το άτομο. Ειδικά για το Σαββατοκύριακο 14-15 Φεβρουαρίου, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά μενού, το κλασικό του Σαββατοκύριακου και ένα Special Valentine’s στα 50€ το άτομο που περιλαμβάνει γεύσεις μοναδικές όπως σούπα κολοκύθα με φρέσκο ελληνικό καβούρι, σελινόριζα και φρέσκια τρούφα και στήθος κοτόπουλο τυλιγμένο σε προσούτο γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα τρούφας. Δείτε αναλυτικά και τα δύο μενού εδώ.
Ψαροχώρι
Γεύση από θάλασσα στους Αμπελόκηπους, και από εκεί στο τραπέζι σας, με δύο λαχταριστά Valentine’s Menu στα 45€ για δύο άτομα. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει Ceviche τσιπούρας, Σαλάτα Ψαροχώρι, ριζότο με γαρίδες, linguine με θαλασσινά και lemon pie, και το δεύτερο Carpaccio Λαβράκι, μύδια αχνιστά (με θυμάρι, σκόρδο και λευκό κρασί), σφυρίδα με πράσο και σέλινο, linguine με θαλασσινά και lemon pie. Αν θέλεις, προσθέτεις ένα μπουκάλι κρασί με 9,50€ επιπλέον. Παραγγελίες από εδώ.
Mind the Box
Τι θα έλεγες να φτιάξεις το γκουρμέ δείπνο σας με τα χεράκια σου; Οι σεφ του Mind the Box σου στέλνουν στο σπίτι όλα τα υλικά που θα χρειαστείς (εκτός από λάδι, αλάτι και πιπέρι) μαζί με αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξεις το μενού που θα επιλέξεις βήμα-βήμα. Στις προτάσεις τους για του Αγίου Βαλεντίνου βρίσκουμε ταρτάρ τόνου με λευκή τρούφα και ζυμαρικά, χτένια και ριζότο με πέστο μυρωδικών, και γιαπωνέζικο Kobe με mac’n’cheese. Οι τιμές ξεκινούν από 40€ και φτάνουν μέχρι 46€ για δύο άτομα, ενώ ειδικά για τα μενού του Αγίου Βαλεντίνου έχεις δώρο και ένα μπουκάλι κρασί. Δες αναλυτικά όλα τα μενού εδώ.
St. George Lycabettus
Ο executive chef του La Suite Lounge Βασίλης Μήλιος έχει ετοιμάσει ειδικά για την ημέρα ένα εκλεκτό γκουρμέ μενού που περιλαμβάνει επιλογή από δύο σαλάτες (κινόα με πορτοκάλι, αγγούρι, πιπεριές και δυόσμο ή τρυφερή σαλάτα με ψητό μανούρι και αβοκάντο) δύο κυρίως (φιλέτο μοσχαρίσιο Ω3 με τρούφα και καρδιές λαχανικών ή λαβράκι με κρέμα λεμονιού και υφές από παντζάρια) ένα cheesecake βύσσινο και ένα μπουκάλι λευκό αφρώδες κρασί, στα 50€ το άτομο. Παραγγελίες μέσω efood από εδώ.
It Restaurant
Το αγαπημένο στέκι του Κολωνακίου έχει ετοιμάσει ένα ενδιαφέρον αγιοβαλεντινιάτικο μενού, με επιλογή από τα εξής κυρίως πιάτα: πέννες με φρέσκο σολομό, μπρόκολο, ginger, miso, άνηθο, ξύσμα λεμονιού και κρέμα, ή σιουφιχτά με φρέσκο κοτόπουλο, pesto βασιλικού, σπανάκι και μυζήθρα, ή μπιφτέκι μοσχαρίσιο με σπιτικό πουρέ και spicy μπρόκολο, ή φιλέτο σολομού με καροτοσαλάτα, αβοκάντο, μαϊντανό και dressing με μοσχολέμονο. Με σαλάτα, ορεκτικό, δύο κυρίως, επιδόρπιο και ένα μπουκάλι κρασί, η τιμή του κυμαίνεται στα 59€ για δύο άτομα, αναλόγως τις επιλογές που θα κάνετε. Παραγγελίες από εδώ.
Jonah’s Restaurant
Ένα σπέσιαλ μενού για τον Άγιο Βαλεντίνο έχει ετοιμάσει και το εστιατόριο των Αμπελοκήπων, που περιλαμβάνει χειροποίητες ταλιατέλες, ντοματίνια σε ροζ σάλτσα από γαρίδες και κολοκυθάκι Ζουλιέν, φιλετάκια χοιρινά (ψαρονέφρι) σε γλυκιά σάλτσα από κράνμπερι και κάστανο αρωματισμένο με κρασί Porto και φρούτα του δάσους, πουρέ πατάτας, σαλάτα πράσινη πολύχρωμη, κατσικίσιο τυρί με ξηρούς καρπούς, σως μελιού και φρούτα του δάσους και για επιδόρπιο σουφλέ σοκολάτας με γλυκιές φράουλες. Η τιμή είναι 45€ για δύο άτομα, και αν θέλεις προσθέτεις και ένα κρασί από την εκλεκτή λίστα, με 15-20€ επιπλέον. Παραγγελίες μέσω Wolt, από εδώ.