Στο Iguazu στα Ιλίσια το βραζιλιάνικο σούσι και η νοτιοαμερικάνικη κουζίνα ζουν μεγάλες στιγμές

Το κάλεσμα για βραζιλιάνικο σούσι ήρθε από το Iguazu κι εμείς επισκεφθήκαμε ένα από τα πιο hot bar restaurants των Ιλισίων δοκιμάζοντας ένα μενού που βρίσκει έμπνευση στη νοτιοαμερικάνικη κουζίνα.

Στο Iguazu στα Ιλίσια το βραζιλιάνικο σούσι και η νοτιοαμερικάνικη κουζίνα ζουν μεγάλες στιγμές

Αν βρεθείς στα Ιλίσια και νιώσεις μια ανεξήγητη έλξη προς κάτι εξωτικό, τολμηρό και ανεπιτήδευτα σέξι, μην απορήσεις: είναι το κάλεσμα του Iguazu, ενός all day bar food εστιατορίου που δεν προσποιείται, δεν χαϊδεύει αυτιά και δεν σε αφήνει να πλήξεις. Δεν είναι απλώς ένα ακόμη spot στην καυτή γαστρονομική πιάτσα των Ιλισίων· είναι ένα μικρό τροπικό σύμπαν όπου η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Παραγουάη δίνουν ραντεβού για να ξεπλύνουν την καθημερινότητά σου με γεύσεις που έχουν δύναμη, ένταση, φαντασία και ενέργεια.

Κάπως έτσι, όπως ενώνονται οι τρεις χώρες στους καταρράκτες του Iguazu, ενώνονται και οι κουζίνες τους σε ένα γευστικό πανόραμα που ξεκινά από την αυγή και φτάνει ως τα ξημερώματα. Αλλά πριν αρχίσεις να φαντάζεσαι καϊπιρίνιες και churrasco, κράτα αυτό: εδώ θα δοκιμάσεις βραζιλιάνικο σούσι.

Ναι, καλά διάβασες. Βραζιλιάνικο. Σούσι. Δύο λέξεις που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζουν ασύμβατες, αλλά στο Iguazu γίνονται μια ιστορία που ξεκινά πριν από εκατό και βάλε χρόνια, όταν 165 οικογένειες από την Ιαπωνία ταξίδεψαν τρεις μήνες με πλοίο για να φτάσουν στο Σάο Πάολο και να φυτέψουν τους πρώτους σπόρους του ιερού ιαπωνικού τελετουργικού στο έδαφος της Νότιας Αμερικής.

Από τότε, το σούσι στη Βραζιλία δεν έμεινε στάσιμο. Πέρασε μέσα από τους παλμούς της σάμπα, βάφτηκε με χρώματα, πασπαλίστηκε με τροπικά φρούτα και ανέπτυξε μια δική του, παθιασμένη ταυτότητα. Δεν είναι πια μινιμαλιστικό· είναι μια γιορτή. Δεν φοβάται το πάθος, τις αντιθέσεις, την υπερβολή. Και το Iguazu Athens δεν φοβάται ούτε εσένα.

Σε καλεί να δοκιμάσεις αυτή την εκρηκτική μίξη που φέρνει στο πιάτο σου τη λεπτότητα του Ιαπωνικού ωμού ψαριού με την ανεμελιά της βραζιλιάνικης παραλίας. Φαντάσου tempura με μάνγκο ή roll με ταρτάρ από Wagyu. Ένα παιχνίδι υφών και θερμοκρασιών, ένα τανγκό ανάμεσα στο ωμό και το ψημένο, το γήινο και το εξωτικό. Δεν είναι απλώς fusion – είναι μια διαρκής ανατροπή.

Ένα βράδυ Πέμπτης βρεθήκαμε σε μια από τις πιο ακμάζουσες γαστρονομικές πιάτσες της πρωτεύουσας –αυτή των Ιλισίων ντε- για χάρη του Iguazu με υψηλές προσδοκίες δεδομένων των αποθεωτικών βίντεο στα social media που ολοένα και πολλαπλασιάζονται. Ο χώρος σε κερδίζει και σε εντυπωσιάζει με την πρώτη κιόλας ματιά μεταφέροντάς σε νοητά σε ένα λατινοαμερικάνικο σκηνικό με πρωταγωνιστή έναν θεόρατο γορίλα που είναι λες και το έσκασε από κάποιο παρθένο δάσος του Αμαζονίου. Ο χώρος ήταν γεμάτος μέσα κι έξω επομένως καλό θα ήταν να προνοήσεις και να κάνεις την απαραίτητη κράτηση πριν βρεθείς εκεί.

Ξεκινήσαμε περιεργαζόμενοι την λίστα των signature κοκτέιλ από την οποία διαλέξαμε το Rei do Carnaval (13€) με Bacardi spiced, Bacardi carta Negra, Bacardi carta Blanca ρούμι, εσπεριδοειδή και Leblon κασάσα. Μια αποθέωση του ρούμι όπως μπορείς να καταλάβεις από τα συστατικά του, ενώ εξίσου γλυκόπιοτο ήταν και το Poesia (13€) με Cazadores reposado tequila, χυμός μοσχολέμονο, εξωτικά φρούτα. Αν είσαι του κρασιού δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει η wine list ( από 7€ το ποτήρι και 34€ η φιάλη) που περιλαμβάνει ωραιότατες επιλογές από αργεντίνικα και χιλιανά κρασιά, χωρίς να λείπουν προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα. Ξεκινήσαμε τη γευστική δοκιμή μας με ένα εξαιρετικό σεβίτσε λαυράκι (16€) με μάνγκο, passion fruit, κόλιανδρο, πίκλα κρεμμυδιού και Tiger milk. Πολύ πλούσιο σε γεύση και σφριγηλό σε όψη μας προϊδέασε θετικά και για τη συνέχεια που περιλάμβανε το Crispy caranguejo (16€) με καβούρι, τραγάνα τσιπς ρυζιού, αβοκάντο και καλαμπόκι.

Πολύ ιδιαίτερο ήταν και το Chipiron Yuzu (16€) ένα πιάτο που θα μιλήσει στην καρδούλα όσων λατρεύουν τα θαλασσινά. Στην ουσία πρόκειται για καλαμάρι τηγανητό με καλαμποκάλευρο και αϊολί yuzu με μελάνι μαύρης σουπιάς, ένα πιάτο δεμένο και γευστικότατο που σου αφήνει μια παιχνιδιάρικη και πικάντικη νότα στον ουρανίσκο. Από τον κατάλογο των κυρίως ξεχωρίζει η βραζιλιάνικη πικάνια (34€) που σκορπά ρίγη συγκίνησης στους κρεατοφάγους της παρέας αλλά και το υπέροχο Atun A la parrilla (26€) το πιο που ανέβηκε στον βάθρο με τα πιο αγαπημένα μας. Τόνος ψητός με τηγανιτό ρύζι, μάνγκο, ζαχαρομπίζελα και ponzu σε μια απόλυτη γευστική ισορροπία και με υποδειγματικό ψήσιμο, που σίγουρα αξίζει δοκιμάσεις σαν βρεθείς στο Iguazu.

Κλείνοντας για το τέλος αφήσαμε τα σούσι, που θα σε προβληματίσουν ιδιαίτερα ως προς την τελική επιλογή τους αφού πέρα των κλασικών rolls υπάρχουν και άκρως λαχταριστά signature πιάτα για να δουλέψουν υπερωρία τα chopsticks. Τo Rio (18€) με χέλι, γαρίδα, λαυράκι, αβοκάντο, μάνγκο, τζίντζερ και wasabi και το Truffle Roll (18€) με ταρτάρ από wagyu Αυστραλίας, τυρί φιλαδέλφεια, μαγιονέζα τρούφας και τραγανές νιφάδες tempura είναι must και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Στο τέλος για να δέσει το γλυκό ένα Dulce de Leche Napoleon (11€) κρίνεται απαραίτητο αν μας ρωτάς. Σκέψου ένα τραγανό μιλφέιγ με ρούμι, κρέμα παγωτό βανίλια και Dulce de Leche που θα σε κάνει να πεις χαλάλι η δίαιτα που ξεκινά από αύριο.

 

 

Iguazu

Νυμφαίου 1, Ιλίσια, τηλ.: 21 0777 5225

Facebook

Instagram

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v